foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Neoonkala haige!
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 06:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas keegi oskaks öelda, mis haigus mu kalal on ja millist ravimit osta? Uimedel on valged laigud, nagu vatitupsud, kehast kõrgemal. Lugesin foorumist ja endale tundus, et on mingi seenhaigus :cry: aga ma pole siiski kindel. Tegin kalale ka soolavanne 3 korda päevas ja 2 päeva jutti, aga tulemusi polnud, kas peaks siiski jätkama!? Teisel neoonkalal on sama vatitups moka otsas.
kala pilt: http://fotoalbum.ee/photos/annixlady/78576023/.
Akvaarium on 112L sees 2 mollit(juba paar mllipoega ka lisaks), 2 neoonkala, 1 guraami, 1 ancistrus ja 1 corydoras panda. Akva panin tööle kuu alguses. Olin rumal, oleksin pidanud ravi alustama kohe eelmises vanas akvas :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 10, 2010 10:06 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Bakteriaalne infektsioon sekundaarse seenega. Ravi alustad bakterivastase ravimiga (nt JBL Ektol fluid), siis teed söega filtreerimise 24h (min 100g granuleeritud sütt 100L vee kohta) ja siis paned sisse seenevastase ravimi (JBL Fungol). Ravi kestus ja doseering vastavalt konkreetse ravimi juhendile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 11, 2010 10:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suured tänud, teen nii, nagu soovitasite :) Lodan, et kalad paranevad, kuna plaan on neoone juurde osta ja ei taha uusi kalu nakatada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 02:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsin ravimid ära ja lugesin originaaljuhendid läbi. Aru ma ei saa, kuna pean vett vahetama, kas on vajalik vahetada kohe peale ravimist/enne söega filtreerimist? Või siis peale söega filtreerimist? (viimati vahetasin 10% vett pühapäeval). Originaal juhendis seletab, et filter tuleks eemaldada ravi ajal, aga eesti k juhend seda ei näita. Kas filtrisvammid jäävad siis ikka filtrisse ravi ajal? Ja kuhu ma söekoti pistan filtris(filtris on 3 kastikest üks svammiga kastike, teine kivikestega ja kolmas samuti svammiga)? Natuke segane see asi minu jaoks :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 05:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsiks seda ka et, kas peale bakteriravimi kuuri läbimist on mõistlik lisada JBL Denitroli häid baktereid, kui ma kohe peale seda alustan seenhaiguse ravikuuriga. See ilmselt tapab uuesti head bakterid. Et lisan Denitroli alles peale teist ravikuuri!?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 05:21 
Guru
Kasutaja avatar

Enne söega filtreerimist teed veevahetuse, siis on söe toime kiirem (väiksem konsentratsioon neutraliseerida). Filtrisvammid eemaldad filtrist aga jätad akvaariumisse ujuma, et ravimilahus need desinfitseeriks. Kui filtrisse jätad, siis veevool kannab osa ravimit filtrimaterjalide sisse ja nii langeb ravimi konsentratsioon ettenähtust väiksemaks. Ainukesena võib filtrisse jätta kivikestega kasti. Söe topid svammide arvelt vabanenud ruumi. Denitroli lisad peale teist kuuri.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 12, 2010 05:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge, hakkan toimetama :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 15, 2010 06:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Praegu on bakteriaalse ravikuuri kolmas päev ja senimaani ma paranemist kala juures ei näe. Homme õhtul panen söe sisse ja järgmisena alustan seenravikuuri. Loodetavasti siis paraneb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 20, 2010 01:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, tänaseks lõpetan seenhaiguse ravikuuri, panen söe sisse(kuurid üle nädala kestnud). Kahjuks kalad terveks pole saanud. Minu arust pole need nn vatitupsud isegi mitte vähenenud, ei tea mis valesti läks. Võib olla on haigus juba niikaugel, et enam ära ei lähegi :( Lõpetan ravimise, et akvas uuesti normaalne tasakaal oleks ja kaladel vähem stressi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 20, 2010 09:21 
Guru
Kasutaja avatar

Mis ravimeid kasutasid? Svammid eemaldasid ikka filtrist?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 20, 2010 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsin need ravimid, mida soovitasite (JBL Ecktol fluid, JBL Fungol) ja süsi. Filtrisvammid eemaldasin enne ravi, need hulpisid kogu see aeg põhjas. Kas kaladele toidu andmine võis ravi kuidagi mõjutada(natuke andsin)? Originaalõpetusel kirjutas, anda vähe või parem üldse mitte süüa. Samas eesti keelsel juhendil ei olnud midagi öeldud. Ravi kestis pikalt, kuidas siis mitte kalu toita!? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 20, 2010 11:48 
Guru
Kasutaja avatar

Hmm, on ka variant, et see on ebaharilikus kohas asuv costia (see ei alga tavaliselt uimedelt ja sellega ei kaasne tavaliselt ka sabade narmendamine). Pea 5-7 päeva vahet ja siis võib proovida Punktoliga või mõne muu parasiidivastase ravimiga. Fakt on see, et sellest haigustekitajast oleks vaja ikkagi lahti saada, vastasel juhul nakatuvad järjest kõik kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 21, 2010 12:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Okei, tänud :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Räägin siis, mis vahepeal juhtus. Peale kahte ravikuuri ma siiski kolmandat ette ei võtnud. Haige neoon muutus kahvatuks ja loiuks ning suri paar päeva pärast ravi. samuti ei pidanud ravikuuridele vastu minu väike ancistrus. Viimasel allesjäänud neoonil on senimaani üks valge tups moka otsas ja see on natuke suurenenud. Muidu on ise aktiivne ja sööb korralikult. Kuskile mujale kehapiirkonnale tupse juurde pole tekkinud. Ka teised kalad on kõik terved (vahepeal ostsin omale 6 punast neooni juurde). Vahetan korralikult vett iga nädal ja loodan, et asi hullemaks ei lähe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 02:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Räägin siis, mis vahepeal juhtus. Peale kahte ravikuuri ma siiski kolmandat ette ei võtnud. Haige neoon muutus kahvatuks ja loiuks ning suri paar päeva pärast ravi. samuti ei pidanud ravikuuridele vastu minu väike ancistrus. Viimasel allesjäänud neoonil on senimaani üks valge tups moka otsas ja see on natuke suurenenud. Muidu on ise aktiivne ja sööb korralikult. Kuskile mujale kehapiirkonnale tupse juurde pole tekkinud. Ka teised kalad on kõik terved (vahepeal ostsin omale 6 punast neooni juurde). Vahetan korralikult vett iga nädal ja loodan, et asi hullemaks ei lähe.

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver