foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 18, 2010 08:35 
Akvarist

Tere!

Olen alles algaja.
Minu akvaariumi andmed:
1. akvaariumi mahutavus liitrites - 200l
2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.) - EHEIM professional 250(välis), EHEIM biopower 240(sise), Fluval 4+ (sise), EHEIM jäger 150, JBL ProFlora bio 160, Tetratec APS 400, automaatsöötja EHEIM.
3. veevahetuste intervall (e. kui tihti toimuvad veevahetused), vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg ja vahetatud vee kogus - Iga nädal 20%, viimane veevahetus 16.10 20%
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed - 28-29*C, pH 7,6, kh 8-9, NO3 u. 30, Fe 0,15, NO2 0,06, PO4 0,02, gh 8-9.
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki) - Discus 4, Botjas(väikesed) 5, põhjakoristajad 4(väikesed), 3 õunatigu. Suurem akvaarium tellimisel.

Palun abi haiguse tuvastamisel, kas see ongi see nn mannahaigus???

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 18, 2010 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma ei ole küll haiguste osas asjatundja aga see paistab väga "Hole in the head disease": http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... alleryId=2
ehk "Kala peas on auk": /article_view. ... fldAuto=15 siin on antud ka ravimivariandid.
Mannatera ei ole see kindlasti!

Üles
 Teema pealkiri: parasiidid haigused jms
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 06:44 
Akvarist

Tänan vastuse eest. Olen lugenud ja otsinud haiguste kohta foorumist enda arust kõike aga ei ole arusaanud kus olen teinud vea.Vastuseks neiule kes üritas aidata südamest tänud aga vesi on mul küll puhas ja veevahetust teen korrapäraselt iga nädal 20 protsenti.Juurde lisatava vee lasen seista kaks päeva enne soojendan veel 28 kraadini.Põhja sifoonin iga veevahetuse ajal.Akvas sees bio ja tavaline kassettfilter teine teises otsasas akvaariumit.Välisfiltrisse olen küll lisanud JBL SilikatEx i ja Tormec activi nimelt oli vetikaga probleem.Kalad muidu erksad ,söövad korralikult haigekala ka.Söögiks Discus Grana .Laupäviti ja pühapäeviti sääsevastsed ja ussikesed.Enne söötmist sulatan üles.Olge Head Palun Aidake.Millest alustada.Arvutit valdan halvasti .Võõrkeeli ka.Kalad olnud 2kuud samakaua ka läptop.Sai ostetud kalade pärast ja kuuldes akvarist.ee,st.
Suur soov on haiget discust aidata.Süda valutab ja süütunne on.

Üles
 Teema pealkiri: parasiidid haigused jms
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 07:13 
Akvarist

unustasin mainida põhjataimi Anubias1.Bolbitis1.CryptocorinMiOya1.Crinumcalamistratum2.Cladophora1.EchinodorusOzelotGreen1.EhinodorusRubin1.Microsorum pteropus2.Eleocharis3. Habevetikas vist hakkab jälle peale tungima.Mingi aeg küll taandus aga nüüd pressib jälle peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 08:55 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See on jah see auguhaigus. Vastik asi, ilmselt said kaladega või taimedega kuskilt kaasa. Ravi tuleb teha - JBL Spirohexol või Tetra Hexa-EX sobivad. Temperatuur kruti 30C peale.

Üles
 Teema pealkiri: parasiidid,haigused jms.
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 05:06 
Akvarist

Suur tänu.Tekkis veel üks küsimus.Kas ma need taimed võiksin välja võtta mis ei talu 30 kraadist kuumust.Pean ju temperatuuri tõstma,osad taimed aga taluvad ainult 28 kraadi.JBL Spirohexol poest toodud.Hakkan tegutsema kaasas oleva juhendi järgi.Südamest aitäh.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 08:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Augutõbi tuleb sageli ka lihtsalt mineraalide puudusest ja vitamiinivaesest toidust. Väga hea asi, mida diskustele lisaks toidule anda, on nt. JBL Atvitol. Kasuks tuleks ka mineraalsoolade lisamine vette.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 09:18 
Guru
Kasutaja avatar

Kalakesel mineraalide kohapealt õigus, enne, kui seda kontrollima asuda peaks siiski ravi läbi tegema. Atvitoli võib lisada juba ravi ajal.

Üles
 Teema pealkiri: paradiisid,haigused jms.
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 10:40 
Akvarist

Olen lisanud JBL Atvitoli vee vahetuse ajal ,järelikult on olnud vähevõitu,hakkan rohkem lisama.Raviga alustasin täna õhtul.Lisan täna siis veel Denitroli.Tänud Teile kolmele.Soojem tunne kohe et keegi mures sinuga on. Aitäh.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 10:46 
Akvarist

parandan ennast.Mõtlesin lisada ikka Atvitoli.Andeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 19, 2010 11:47 
Guru
Kasutaja avatar

Acclimoli ehk mõtlesid. Need on Atvitoliga erinevad asjad.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2010 06:09 
Akvarist

Hommikust. Sa ju kirjutasid et Atvitoli võib lisada juba ravi ajal.Eile lisasingi juhendi järgi.Kas ma panin jälle puusse.Mis nüüd saab.Kas mu ravikuuri algus läks aiataha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2010 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Atvitoli antakse pigem koos toiduga, see on liiga kallis asi lihtsalt vette valamiseks. Acclimol on vahend, mida vette valatakse.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2010 04:15 
Akvarist

Tänud.Tulin just Teie juurest.Väga asjalikud kolm neidu .Suurepärane TRIO.Palun
veel siis selgitust kas sain kõigest õieti aru.1.Tõin ka Nourishit,seda segan toidu sisse.2.Acclimoli lisan vette peale ravikuuri.3.Denitroli samuti.4.Ostsin ka Pro Discus Minerali.Kas seda võib ka anda ravi ajal,või oleks parem ravi lõppedes ja peale söega filtreerimist.5.Olemas kodus ka Atvitol.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 20, 2010 04:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

vabatahtlik kirjutas:
Tänud.Tulin just Teie juurest.Väga asjalikud kolm neidu .Suurepärane TRIO.Palun
veel siis selgitust kas sain kõigest õieti aru.1.Tõin ka Nourishit,seda segan toidu sisse.2.Acclimoli lisan vette peale ravikuuri.3.Denitroli samuti.4.Ostsin ka Pro Discus Minerali.Kas seda võib ka anda ravi ajal,või oleks parem ravi lõppedes ja peale söega filtreerimist.5.Olemas kodus ka Atvitol.

1.Jah
2.Jah
3.Jah
4.Parem peale ravi, sest niikuinii on pärast ravi vaja teha suurem veevahetus
5.Seda võib siis pakkuda Nuorishiga vaheldumisi, tegu üsna analoogsete toodetega. Mõlemad väga head, aga samaaegselt kasutada neid pole vast mõtet.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver