foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 13, 2010 10:42 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
see on normaalne. ravim tapab lisaks pahalastele ka rea kasulikke baktereid, mis omakorda võib põhjustada vee kerget hägusust, mis möödub ise paari nädala jooksul peale seda, kui ravi on läbi ja vesi söega läbi filtreeritud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 13, 2010 11:20 
Akvarist

Pildid: 0
ok. jälle targem 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 16, 2010 07:41 
Akvarist

Tundub et minu kallikesed nüüd terved, kuigi kahjuks kahe pisikese kaotusega :cry: minu väikesed palmerid ei pidanud vastu, nemad olid esimesed kes haigeks jäid ja olid vahetult enne kui rohu sisse sain pandud ikka väga täpilised. teine suri võibolla masendusse, sest tema partner päev enne kalataevasse läks. aga igatahes ülejäänud tunduvad rahul olema ja ühtegi täppi kuskilt enam ei leia :D täna neljas päev, aga veel ei julge filtrit päris tööle panna koos söesvammiga, jätan selle homseks, las täna veel ravi kestab. ja kusjuures täna isegi vesi ei ole enam hägune nagu oli seda esimestel päevadel. tänan maria abi ja nõuande eest :) kuid üks küsimus veel, kas ma peaksin filtreerimiseks paar päeva kasutama seda aktiivsöekivi või piisab söesvammist? :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 16, 2010 10:17 
Guru
Kasutaja avatar

Pead kasutama granuleeritud aktiivsütt arvestusega miinimum 100g 100l kohta. Svamm kahjuks ei anna kaalult sellist kogust sütt välja. Süsi peab olema vees 48h.
Mina paneks siiski veel 5. päeval ühe annuse ravimit sisse ja söe alles 7. ravi päeval. Nii on kindel, et saavad hävitatud ka need ichi "munad", mis võivad olla säilinud põhjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 09:28 
Akvarist

kui ma täna ühe annuse ravimit veel paneksin kas siis üledoseerimist ei teki? äkki teeb liiga palju ravimit kaladele liiga? või tuleks enne ravimi lisamist osa vett ka vahetada? juhendis on kirjas ka , et enne igat doosi filtreerida vesi ( vähemalt 24h), et aktiivaineid ei jääks vette. kuidas ma täpselt toimima peaksin siis ? igaksjuhuks küsin üle :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 03:24 
Guru
Kasutaja avatar

nii teedki, nagu juhend ütleb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 03:46 
Akvarist

Maria sa kirjutasid:
Mina paneks siiski veel 5. päeval ühe annuse ravimit sisse ja söe alles 7. ravi päeval. Nii on kindel, et saavad hävitatud ka need ichi "munad", mis võivad olla säilinud põhjas.
Kas sa ise oled niimoodi toiminud?
Kui ma nüüd söega filtreerima hakkan, siis saab ravimi sisse panna alles kõige varem 6-ndal õhtul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 06:15 
Guru
Kasutaja avatar

ja pakendi infolehel on kirjutatud, et söega filtreerida peale ravi lõppu. sinu ravi ei ole lõppenud, see kestab 7. päevani. ma ei tea, millise firma toote sa ostsid aga annustamine on neil enam-vähem ühesugune: 1. 3. 5. 7. jne päeval, kuni kõik täpid on kadunud. osadel tootjatel on nõue enne igat järgnevat doseerimist vahetada osa vett, et konsentratsiooni ei tõuseks liiga järsku. lihtsalt lahtiseletatult:
1. päeval on su akvaariumis ravimikonsentratsioon 1 ühik.
2. päeval sa midagi ei lisa, st. konsentratsioon ei muutu.
3. päeval vahetad osa vett (tav. märgitud 50%, mõnedel ravimitel ei ole vaja vahetada), seega vahetad nt. 50% vett (konsentratsioon langeb 0,5 ühiku peale) ja lisad 1 uue ühiku - kokku saad 1,5 ühikulise konsentratsiooni.
4. päev ei lisa midagi, konsentratsioon 1,5 ühikut.
5. päeval vahetad osa vett (konsentratsioon langeb 1,5/2 = 0,75), lisad ühe ühiku ravimit, kokku saad konsentratsiooniks 1,75
6. päeval ei lisa midagi.
7. päeval vahetad osaliselt vett ja eemaldad ravimijäägid -> konsentratsioon läheb nulli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 07:07 
Akvarist

Ravim mis kasutan on Tetra Medica ContraIck. Kasutusjuhendi järgi mis mulle poest kaasa anti, on ravi kestvus 4 päeva. kirjas on et 5ml 20l akva vee kohta esimesel päeval , eemaldada söesvamm. neljandal päeval aktiivsöega läbi filteerida. siin ei ole kirjas et ma peaksin kolmandal või mõnel teisel päeval veel ravimit lisama. kirjas on et kui ravi ei ole andnud tulemist siis, tuleb seda korrata sama doosiga, mis esimene kordki. Enne igat doosi filtreerida vesi aktiivsöega (vähemalt 24h), et vette ei jääks aktiivaineid. Veevahetus ei ole sel juhul kohustuslik. Jälgige hoolega kalu. Suurem doos Tetra ContraIhk võib kahjustada tundlikumaid kalu. Vastuabinõuna vahetada 50% veest.
Tegingi siis juhendi järgi. Olen ravimit pannud vaid ühe päeva, seda esimesel päeval. Svammid kõik võtsin välja ja filtril lasin tühjalt töötada. Nüüd neljas päev ja juhendi järgi peaksin hakkama aktiivsöega filtreerima. Maria teksti lugedes aga teistmoodi.Täpid kõik kadunud küll, aga kas ma nüüd tegin ravi valesti? :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 09:18 
Guru
Kasutaja avatar

Siis on sul lihtsalt selline ravim, mille toimeaine on erinev teistest sama tüüpi ravimitest ja kasutasid seda õigesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 17, 2010 09:43 
Akvarist

olgu. no ma loodan et kõik korras nüüd. panen nagu õpetuses öeldud aktiivsöega filtri tööle. kui tõesti päris ok veel ei ole siis saan uue ravikuuri teha mõne aja pärast. ka õpetuses öeldi et enne uue doosi lisamist tuleb aktiivsöega filtreerida. kui bakter pole kadunud ja tahan ravi jätkata peaksin nagunii filtreerima enne vähemalt 24 h. loodan siiski et kõik ok. aitäh maria abi eest :)

Üles
 [ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver