foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: punamütsikesega probleem
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 26, 2010 11:36 
Akvarist

Pildid: 0
90L akvaarium, 2 kuldkala ja mõned guppyd. Veevahetus korra nädalas ~20l. Toiduks saavad külmutatud sääsevastseid ja guppyhelbeid ning kuldkalagraanuleid. Mõlemad kuldkalad on 6 kuud olnud mul.
Punamütsike on tsirka 30 tundi ulpinud kõht üleval veepinnal. Guppyd eemaldasin teise akvaariumi, sest käisid söömas punamütsikest. Vahel teeb lootusetuid katseid sukelduda aga jõuab tavaliselt ringiga tagasi pinnale. Hingab ka minu arust aeglaselt. Ma mõtlesin, et ehk on kõht kinni aga nii pikalt. Olen kuulnud mingist ujupõie defektist. Kas asi võib olla toidust või veevahetusest ja mida teha? ta on varem ka põhjast süüa otsides tagurpidi vajunud ja siis ujunud natuke aega kuni jälle õiget pidi pöörab. Aga nüüd ulbib veepinnal. Mingit ravikuuri? Teise kuldkalaga on kõik korras.

Ingliskeelsetel lehtedel on soovitatud külmutaud ube koorida ja soolavanni teha. Ma usun, et see kala pole võimeline toitu leidma ja sööma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 26, 2010 07:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina pakuks ujupõie probleemi. See pole ravitav. Kuldkaladele tehakse ka paastupäevi. Üks päev nädalas. Siin on targemaid, kes ehk kindlasti Sulle nõu annavad. Soolavann siin ei aita.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 27, 2010 11:01 
Akvarist

Ma ei taha uskuda, et liiga palju toitsin, sest ma tegin paastupäevi ja ma ei andnud enda arvates kunagiliiga palju süüa ka.
Ta oli mul ~30h paastul, eile andsin hernest. Täna ikka kõht üleval ulbib. Enam ei oska siis nagu midagi teha. Äkki peaks ta piinadest vabastama? Ta ei suuda süüa ka, ma pean ta kätte võtma ja toidu suu ette panema ja ootama, kuni ta sealt lõpuks midagi kätte saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 27, 2010 03:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Ehk on tal siiski vaid kõht gaase täis? Sel juhul võib aidata "klistiiri" tegemine. Siin räägitakse: /haigused/21946/index.html

Enne kui tegema hakkad, tasuks siiski kuuulata mida targemad soovitavad - kas kuldkaladele võib seda teha, kas aitab jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 29, 2010 03:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Usun, et kuldkalakesele ei tee klistiir miskit hullu. Kakib ainult hoolega ja ehk saab vaevastki lahti, kui tõesti kuskil kõhus gaasid on. Tasuks ehk proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 01, 2010 09:01 
Akvarist

Tegin kaks päeva järjest kahe tunnise magneesiumsulfaadi vanni, ei andnud tulemust. Pelvic finil(kõhuuimed vist - rinnauimede ja pärakuuime vahepealsed) on tekkinud ka verevalumid vahest, mitte soolavanni tõttu. Ta on peaaegu nädala hulpinud, veel mõnda nõuannet kellegil pakkuda? :(

Pakkusin talle herneid ka enne soolavanne, need ka ei aidanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 01, 2010 10:50 
Moderator
Kasutaja avatar

Siis kisub küll ujupõie kahjustuse poole aga kummaline on see, et kala ujub tagurpidi (kui su jutust õigesti aru sain). Mina olen näinud küll sukeldumisvõimetuid (s.t. sukelduvad vaid uimede jõul, edasi tuleb nagu kork pinnale) kalu aga nad suudavad alati end õiget pidi hoida.
Ujupõie kahjustused pole minu teada ravitavad aga ei tapa ka. Kala elab veel pikki aastaid ja kohaneb. Suudab ka toitu leida kuigi võib veidi abi vajada.
Kasulik oleks teha vee testid ja terav foto patsiendist. Siis ehk suudavad meie head doktorid (Maria, Varivalge jne) midagi öelda. Mina räägin lihtsalt seda, mida olen lugenud, kuldkalu pidasin ca 30 aastat tagasi...

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver