foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 19, 2010 08:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere

tegu ei ole akvaariumikalaga, vee parameetreid ega midagi seega ei tea. Järvest püütud roosärg (või särg?) peaks olema roosärg, alumine uim punane, ..

Püüti söögiks ja kaladel järves küljel veidrad klimbid.. nagu keegi oleks kala peale sülitanud või nuusanud. nüüd tahaks teada, kas tegu on mingi haigusega, kas sellist kala julgeb söögiks püüda üldse või ei .. ? Oskab keegi nõu anda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 19, 2010 09:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Söögiks ei tasu tarvitada, see võib olla karbitäi. Kui saad pildistada neid klimpe, siis p6lts oskab ehk määrata, millega tegemist on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 20, 2010 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildistada ei saa enam, kuna kala sai kindluse mõttes hävitatud. (Ja vaevalt ta tänaseni säilinudki oleks) Koht oli Lohja jv. (Hara) põhjapoolne tipp.
See limakiht mis kalal soomuste peal on, oli nagu tatt. klimbid jäid kontaktil igale poole kinni. Internetist oli kõige sarnasem pilt mingi bakternakkuse oma.
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... /005_j.jpg
aga neid klimpe ei olnud päris nii suurel hulgal.

ps : kas tegu võib olla nakkusega? Kas sellest järvest on veel mõtet kala püüda, või on tõenäoliselt teisedki haiged?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 20, 2010 10:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Oled sa kindel, et see polnud lihtsalt kala enda lima ,mis klimpidesse läks peale puutumist. Arvestades kui limased need särjed on, siis ma eriti ei imestaks.
Ma olen see suvi palju igasuguseid särgesid püüdnud ja pole ühtegi näinud, kellel ei oleks mingeid parasiite või midagi muud sarnast küljes. Samas kui sa neid kalu just toorelt sööma ei taha hakata siis ma ei usu, et sealt mingit haigust saab, korralik praadimine/keetmine tapab igasugused haigustekitajad. Mina olen siiani elus veel :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 20, 2010 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei oska nii kommentreerida. Kogemused siiani Hino ja Mustjärve kaladega, kelledel sellises hulgas seda lima peal ei olnud, et kõik käsi ja õng neid klimpe täis oleks. Eks järgmisel Lohjale pääsemise võimalusel peab siis veel paar tükki püüdma ja pannile pistma, et endaga inimkatse ära teha :lol:

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver