foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 07:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Avastasin täna hommikul ühe oma discuse väga imelikult käitumas. Vaesekesel on nähtavad probleemid ujumisega, saba kisub vägisi püsti, enamuse ajast ongi külili või tagurpidi püsti, samuti pöörleb ja ei suuda üldse otse ujuda. Lihtsalt pöörleb ja läheb vooluga kaasa või siis kerkib üles poole. Kala ei ole passiivne ja üritab koguaeg ujuda aga ei tule eriti välja. Eile õhtul oli veel kõik korras.
Vett vahetan ma iga nädal umbes 40 liitrit korraga, akva suurus umbes 130 liitrit. Viimati vahetasin vee 3 päeva tagasi.

JBL-i testi järgi on nüüd näitajad sellised:
PH 7,2
KH 3d
GH >4d
NO2 0,5
NO3 0

Ma olen täna põhiliselt terve päeva istunud netist infot otsides kuid seda kõike leidub nii palju ja pole leidnud ühtegi asjalikku materjali mis vastaks täpselt minu kala sümptomitele. Ma olen kindel, et see sama teema on ka siit foorumist juba läbi käinud ja ma vabandan kui tegin asjatult uue teema. Ma proovisin küll kasutada otsingut siin ja lugesin läbi discuseid puudutava artikli kuid ei saanud oma murele ikka vastust.
Kas äkki on mu kala siiski liiga palju õhku ahminud? Teine discus käib teda nügimas ja ei lase tal enam rahulikult olla. Kas ma peaks äkki selle kala mõneks ajaks eraldi panema kuhugi? Mul küll ei ole eraldi teist akvaariumi. Ma ütlen ka selle kohe ära, et olen sellel alal alles alustaja ja ei tea eriti veel midagi. Akvaarium ise on olnud töös juba pea 2 aastat.
Igal juhul jään ootama soovitusi. Need kaks discust on mu esimesed kalad ja oleks kohutavalt kahju näha neist ühtee teise ilma minemas. Akvas ujub muidu veel akvaga kaasa tulnud 8 neontetrat, 1 must tetra, 4 tiiger barbit, 2 plecot ja üks tetra suuruses kala keda ma ei suuda tunnistada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 08:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria paneb kindlasti täpsema diagnoosi,aga mina pakuks,et ujupõieprobleemid :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

vee näitajatega ei ole nagu asjad korras. NO2 peaks olema ideaalis null ja NO3 ikka tugevalt suurem kui null. Sellised näitajad on tavaliselt uues akvas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oligi varem NO3-ga vähe probleeme, kippus teine üle 50 minema. Ma imestan ise ka nüüd et testilapaka peal on see ruuduke täiesti valge. Ja ma tegin seda testi veel kindluse mõttes kaks korda, hommikul ja just enne esimese postituse tegemist.
Ja kui ongi kalal ujupõie probleem, mida ma kahtlustan ka ise, siis kas annab midagi teha, et tal parem oleks ja kas on üldse lootust pisikese päästmiseks? :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 15, 2010 11:11 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Hmm... oleks see kuldkala või barbus, ütleks ma kohe, et see on ujupõieprobleem. Aga discuse puhul ma julgeks pakkuda, et see on nitriidimürgitus. Nad on selle kohapealt väga tundlikud. Katsu hankida JBL Denitrol või mõni muu elus baktereid sisaldav veelisand ja pane täisdoos terve akvaariumi kohta. Lisaks hangi stressivastane vahend (JBL Acclimol) ja pane seda ka terve akvaariumi kohta. Vett ära näpi 2 nädala jooksul. Ribatestid võid prügikasti saata, need näitavad aiateibaid. Meil just oli JBLi koolitus ja testisin lihtsalt nalja pärast nende ribatestidega vett kaheksast (!) eri kohast toodud vees - näidud olid igal pool samad. Seejärel sai testitud tilgatestidega ja tulemused olid ikka väga erinevad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2010 12:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Maria kirjutas:
Ribatestid võid prügikasti saata, need näitavad aiateibaid. Meil just oli JBLi koolitus ja testisin lihtsalt nalja pärast nende ribatestidega vett kaheksast (!) eri kohast toodud vees - näidud olid igal pool samad. Seejärel sai testitud tilgatestidega ja tulemused olid ikka väga erinevad.

Mida tehaseesindajad sellise testi peale ütlesid/tegid ?
Tundub ju sihiliku pettusena...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 16, 2010 08:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub et minu kalakesega on nüüd kõik jälle korras. Vähemalt ujub ilma probleemideta ja ka söömas käis ilusti. Ma eile võtsin sellise riski, et tõstsin kala mõneks ajaks akvaariumist välja, puhtasse ämbrisse koos veega. Ma lihtsalt ei suutnud enam vaadata kuidas teine discus teda pidevalt terroriseeris. Hiljem kui ööseks tagasi akvasse panin siis tundus kalal juba palju parem olevat, hoidis ainult õrnalt kaldu ennast kuid sai siiski ilma suuremate probleemideta ujuda. Ja täna hommikul tundub kõik olevat jälle nii kui peaks. Kas siis tõesti aitas see mõneks tunniks akvast välja võtmine? Ja ma ei tea siiani mis põhjustas tema imeliku käitumise. See liigne õhu neelamine isegi võiks olla võimalik sest ma söödan neid kuivatatud ussikestega mida akvaariumipoe müüja neid kalu ostes soovitas, ja need jäävad ju vee pinnale hõljuma.
Ma märgin need Denitroli ja acclimoli telefoni üles ja hangin need järgmine kord kui akvaariumipoe lähedale satun. Ma nimelt elan hetkel väiksemas linnas ja siin ei ole enam isegi loomatarvete poodi, rääkimata siis akva poest. Ma olen muidu märganud siin poodides palju Sera tooteid. Kas neil on mingit märgatavat vahet JBLi toodetega?
Okei, ma ei taha oma miljoni küsimusega teid piinata, sukeldun parem siia foorumisügavustesse ja üritan imeda endasse võimalikult palju infot. Tahan, et mu kalakestel oleks võimalikult hea olla :D
Tänud kõigile kes vastamiseks aega leidsid :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 18, 2010 12:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Sera toodetest sobib Nitrivec Denitroli asenduseks. Acclimolile asendust ei ole minu teada.
Tommikesele - see oli Betta sisekoolitus. JBLiga ei ole veel suhelnud sel teemal.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver