huh.. elasin just üle 2tunnise võitluse kalade surma ja eluga
. Juhtum siis selline, hakkasin siis tegelema tavapärase vee vahetusega,kõik läks nii nagu alati. Kuna unustasin vee seisma panematta panin otse kraani vett(olen ka ennem pannud ei juhtu midagi). Lasin vee valmis ja hakkasin sifoonima. Vetikas oli vohama hakkanud mõtlesin et teeks suurema vee vahetuse. Tõin aga vett juurde, kuni märkasin järsku ei skalaar ujub pea alaspidi minust mõõda tundus kahtlane
. Vaatasin üht noort isast mõõksaba to ka küllili
, siis sain aru et midagi lahti. Ka kolmas kala oli kadunud otsisin ei leidnud
. Siis avastasin ta koopast kivide vahelt ,nüüd arvasin et koobas on kokku kukkund ja kala vahel. Kiiresti siis koobas laiali,kuid see polnud siiski see mida ma otsin see kala kukkus samuti küllili.
Esimesena arvasin et kurja juur on just täna muretsetud paju oks,et äkki eritab midagi. See samuti osava käeliigutusega akvaariumist välja. Kuid ei see polnud see
Nüüd sain natuke istutud ja mõeldud.
Siis hakkasin taipama. Kui enne veevahetust oli akvaariumis ligi 27 kraadine vesi, siis nüüd oli akvaariumis uus vesi mis oli võetud otse kraanist. Ja meil ei ole Valgas SOE. Vaatasin termomeetrit ja mis ma näen vesi on vaevu 10 kraadi. Siis mõtlematult kraani juurde 5 liitrit tulist vett. Sai siis vaikselt sisse valatud et mitte kalu ära kõrvetada ja uusi probleeme tekitada. Kalad hakkasid juba natuke liigutama. Kuni skalaar mingi jupi oma uimest loovutas.
Skalaar nüüd aga nagu vanasti paneb jälle mõõda akvat ringi.
Paigutasin siis paju oksa ja muud asjad oma kohale tagasi.
Ja sellega oli asi õnneks edukalt lõppenud.
Kuid tekkis küsimus ega see äkiline külm neile halvasti ei mõjund ma mõtlen et kas ei teki hilisemat haigust nagu inimestel külmetuse puhul?