Täna siis juba kuues päev. Skalaar on endiselt nõrk. Eile oli ta tunduvalt elavam - hakkas juba silmadega ringi vaatama ja ülemine uim hakkas tööle nagu propeller, käis mittu korda ujumas läbi terve akvaariumi ainult, et ikka väsis ruttu ära ja vajus akva nurka tagasi. Aga mina loll panin ööseks ta eraldi 10l purki Acclimoli ja vitaminidega ja täna hommikuks oli ta purgis külili, ei olnud muud midagi teha kui jälle tagasi üldakvaariumi. Tundub et seal ikkagi on tal rohkem elutahet ja ruumi kui eraldi olles. Viis päeva olen teinud talle soolavanne samalajal toitsin teda pipetist (alates neljandast päevast)-toitu peenestasin ja segasin sama akvaveega+vitamiini. Täna siis soolavanne enam ei teinud, kuid toitmiseks pidin ta ikkagi välja võtma ja sama akvaveega ämbrisse panema ja siis tagasi akvasse. Toitu ta muidugi sülitab välja, kuid ma väga loodan et kasvõi midagi saab alla neelatud. Võib muidugi juhtuda, et oma liighoolitsusega teen asja hullemaks kuid muud ei jää lihtsalt üle. Skalaar ujub tõmblevalt, rohkem nina ülespoole ja alumised uimed hoiab vastu kõhtu ja siis prantsatab maha akva nurka. Eile sai konsulteeritud Rakvere akvapoe müüaga. Ta arvab, et kalal võib olla ujupõie põletik ja soovitas Omnipuri ja Tetra Goldamed, mida Rakveres kuskil ei müüda. Maria, mida sina selle kohta soovitaksid? Homme lähen Tallinna ja sealt on siis võimalik osta ka JBL tooteid. _________________ Akva 200l: 1 Pleco 1 Gyrinocheilus aymonieri 2 Corydoras paleatus 4 Prionobrama filigera 5 Paracheirodon innesi 3 Trichogaster trichopterus 6 Pterophyllum altum
|