HB kirjutas:
Täpselt ei saa aru, kas doos tuleb sisaldada üks kord, või iga päev.
Olen pannud siiamaani ühe korra. Nii olen ise aru saanud.
Ravim tapab ainult vees hõljuvas vormis olevad haigustekitajad. Kalade kehale kinnitunuid ja tsüstidena põhjas lebavaid need ei mõjuta. Parasiitide elutsükli kestus oleneb suuresti vee temperatuurist. Soojas 24-kraadises vees kestab see 48 tundi, seega tuleks ravi korrata üle päeva
vähemalt kolm korda. Jahedamas vees 2-3 päeva tagant neli-viis korda. Põhjas lebavate tsüstide eemaldamiseks oleks hea sama tihedalt substraati sifoonida.
Ühekordne ravikuur võib küll ajutiselt asja parandada, aga tõenäolisem on hilisem uus haiguspuhang. Ravi sõltub muidugi kasutatavast preparaadist, seepärast tuleks ikkagi juhenduda selle kastusjuhendist. Minu jutt on rohkem taustsüsteemis orienteerumiseks. Vt. ka
http://edis.ifas.ufl.edu/FA006See kõik on ainult teooria, tegelikult ei õnnestu kunagi 100% parasiitidest hävitada ja nad on sul alati akvaariumis olemas. Kui kalad on terved, siis saavad nad nende vähestega ise suurepäraselt hakkama (kui tsüstist koorunud vastsed ei suuda kahe kolme päeva jooksul kala külge kinnituda, siis nad hukkuvad). Stressis ja muudel põhjustel nõrgestatud kalad aga ei suuda nendega enam toime tulla ja nii leiavad parasiidid võimaluse massiliseks paljunemiseks ja tulemuseks ongi epideemia.