foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: MIs asi see on?
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 14, 2010 05:17 
Akvarist

Akva töötab 4 kuud. Märkasin et põhja sees(kivide vahel) elavad mingid putukad, vms. Nagu mingi kirp. Kalad käituvad normaalselt. Danio Reriod söövad neid ära, kui need putukad kogemata ujuvad põhjast välja. Ja veel kivid hakkasid mustaks muutuma. Akva keskel on maja. Maja sees seda musta katet kivide peal ei ole. Mis asi see võib olla?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 14, 2010 07:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Igast "elukad" saab kergelt kaasa näiteks toiduga (ussidega siis), harvem võivad elustaimedega tulla. Muud mina hetkel pakkuda ei oskakdki (ilma pildita) millega tegu võib olla.

Kivide tumenemine - arvan, et tegemist on vetikaga. Majas pole otsest valgust, seega sinna vetikas ei teki. Vetika vastu võitlemisest on siin juttu olnud varasemalt. Soovitan otsingut kasutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 14, 2010 07:53 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kivid lähevad sul mustaks seepärast, et neile tekib vetikas. must vetikas tekib enamasti nitraatide üleküllusest ehk maakeeli lahtiseletatuna sul on kas veevahetused puudulikud või on sul akvaarium alles käivitatud ja ümbertöötlevate bakterite hulk on puudulik. abiks on no3 test, mis näitab veevahetuste vajadust. majakese alla ei teki mustust seetõttu, et vetikas vajab fotosünteesiks valgust, majakese alla valgus aga ei paista.
putukad võivad olla kas vesikirbud või muud säärased loomad. p6lts suudab ehk pildi järgi tuvastada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 14, 2010 10:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Peale juba mainitud vesikirpude (Cladocera) võib väga tõenäoliselt olla tegemist ka karpvähkidega (Ostracoda). Igasugu muid võimalusi on muidugi ka ja ilma piltide või täpsema kirjelduseta pole vist mõtet spekuleerida...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 14, 2010 11:53 
Akvarist

Aitäh vastuse eest, ma olen 70% kindel et need on Ostracodad. Aitäh teile kolmele et vastasite!!!

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver