foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Guspid surevad
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul akvas viimaselajal on hakanud emased gupid surema. Kui tõin endale akva (nove 2009) siis olid kalad sees lisasin suureosa uut vett. Vahepeal kõik OK olnud aga nüüd 2 päeva järjest on 2 emast gupit surnud. Veevahetus iga nädal kuskil 10 l vett (puhastan sifooniga). Iga veevahetuse korral lisan ka sera aquatan (õige koguse). Esimene emane gupi kes suri - ei pannud tähele, et oleks midagi viga - kala oli välimuselt normaalne, sõi korralikult ja ujus iluasti ringi. See teine kes suri - sellel tähendasin seda, et oli päeris paksuks läinud, 2 viimast päeva ei söönud ning oli koguaeg üleval vee piiril. Teised kalad praegu normaalsed, ei ole märganud, et midagi konkreetselt viga. Tegin täna ka testi ja vaatasin et vesi väga kare - üle 21 dGH ja pH näit oli ka suur (8,5). ph näidu alandamiseks ostan sera pH-minus. Aga kuidas karedust saaks normi ja mis võis kaladel viga olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 03:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

ah ja veel akva JEWEL akvaarium, 55 l.
Sees on erinevad taimed ja
gupid (4 emast veel ning isaseis päris palju), 6 neooni ja 2 kirjut mõõksaba, 2 teosööjat tigu (Anetome helena) ja 2 antsu (ancistrust)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 04:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium on üsna ülerahvastatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 07:48 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
mis on no3 tase? vesi hägune ei ole? mis lõhn veel on? klaasid seestpoolt libedaks ei ole läinud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 08:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

NO3 oli normis - 20 ja 25 vahel mg/l. Vesi on siis hägune kui ma kas puhastan klaasi magnetiga aga üldjuhul ega väga ei paista küll et oleks hägune, lõh selline nagu akvaarumis peaks olema. Klaasid libedaks? Üldjuhul tuleb klaasidele sissepoole selline roheline vetikas õrnalt, mille ma magenetiga ära puhastan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 08:34 
Guru
Kasutaja avatar

ei ütleks, et see no3 sul väga normis on, võiks olla 10mg/l või alla selle. kui käega klaase seestpoolt katsuda, kas on selline, nagu väljastpoolt või on libe?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 08:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

katsusin ja libe küll ei ole vaid ütleks et krobeline natukene nende roheliste vetikate pärast. AGA mitte libe. Ja vaatasin ning jälgisin akva elu ja nuh taimi näen selgelt ja kalu ka aga nagu vesi oleks natukene selline hägune aga mitte eriti. Vaatasin ka gupide tegutsemist suht palju on nad üleval vee piiril osad hingavad väga kiiresti. Jälgides teisi kalu nende hingamine aeglasem. Kas mul on tõesti kalu palju

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuidas ma NO3 taset alandada saaks, siis ph taset ja GH taset. ph vast ostan sera pH minus aga teiste jaoks

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 09:04 
Guru
Kasutaja avatar

kalu on tõesti liiga palju, no3 saab alla korrapäraste veevahetustega, ilmselt see 10l ei ole sellise kalahulga peale piisav, proovi vahetada kord nädalas 15l kaupa. kas kaladel sabad-uimed kokkukleepunud ei ole? kui on hingeldamine veepinnal, siis on hapnikuvaegus, mis on tavaliselt tingitud halbadest veeoludest. kui on võimalik, siis pane lisaõhutus, praegu võiks vahetada kohe 5l vett esmaabiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 09:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kaladel sabad-uimed ei ole kokku kleepunud - ma siin foorumist ühte linki lugesin kus oli kaladel selline probleem ja kohe ka siis uurisin oma kalu. Küsiks ka seda veel kas vee mille juurde lisan peab seisma kuskil anumas enne kui akvasse panen - mõned räägivad nii - või võin koheselt kraanivett panna akvasse - ei ole linna vesi vaid oma kaevu maavesi. Lisan alati ka sera aquatan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 12, 2010 10:24 
Guru
Kasutaja avatar

nii väikese koguse seisutamisel ei ole tähtsust, võid otse panna või pool tunnikest ämbris hoida.

privas küsisid co2 kohta, poekomplekti hind on koos ballooniga u. 3500.-. pärmimeetodi kohta on foorumis miljon 1 korda kirjutatud. toimib küll aga kui kalad praegu haiglased, siis igasugused katsetused veeparameetrite muutmisega lükka kaugemasse tulevikku, sh. ph minus.
privasõnumite kohta kehtib jätkuvalt joonealune palve, ma olen väga tänulik, kui sellest kinni peetakse. eriti siis, kui priva on värske taimetellimuse pärast hinnapäringuid täis.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver