foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Turritav teleskoop..
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 14, 2009 02:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Tere taas siia rubriiki!
Seekord siis mure musta teleskoobiga.Umbes ndl tagasi hakkasin oma teleskoobil täheldama selliseid nähte: Käib söömas küll ja on energiline sel ajal,aga siis läheb taas oma nurka ja nö. tukub seal vaikselt,ja suurem osa päevast,lihtsalt omaette nurgas.Seljauim ei ole tal ka püsti nagu teistelPaari päeva pärast märkasin,et soomused turritavad,kuid keha paks ei ole.Käisin 2 päeva tagasi murega kalapoes,kust sain mingid tabletid (1tbl/50l kohta),mis pidid olema parasiitide vastu,sest mainisin ära ka,et kalad sügavad end aegajalt vastu põhja ja dekoratsioone.teised kalad on tragid ja hea väljanägemise juures,ainult teleskoop turritab ja siiamaani,ehk,et tundub,et sest ravimist ei ole talle nagu eriti kasu,või ei hakka see nii ruttu mõjuma? Samas homme peaksin juba ravimi ju välja filtreerima.. :roll:
Teste ei teinud,kuna unustasin neid sootuks osta,kuid mingeid muudatusi ma oma akvas teinud ei ole.Elavad seal neli 5cm u. pooleaastast kuldkala (hetkel siis neil 100l akva) ja 2 õunakat,temp on 22kraadi,taimi ega muid asukaid kuulõikes sisse pole toonud.Proovisin tast ka pilti teha,aga kahjuks ei ole võimalik,ühesõnaga siblib nii,et pole pildilt peale kalaliigi midagi muud tuvastada.Ehk oskab keegi nõu anda edaspidise suhtes..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 14, 2009 06:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hmm... kardan, et tegemist on äkki vesikõhttõvega ehk nn "dropsy" (ingliskeeles). Ma isiklikult ei tea ühtegi teist seisundit, mis paneks kuldkalal soomused otseselt turritama. Mis on selle põhjuseks - rakse öelda, sest vesikõhttõvel võib olla mitu tekitajat/kaasaaitajat, tihti on siiski tegu bakteriaalse infektsiooniga (sisemine). Kui asi lõpuks välja lööb on ta võrdlemisi lõpufaasis ja see ei ole ravitav.

Loe siit lisaks: http://www.happy-goldfish.com/dropsy.php
Või googelda "goldfish dropsy" ja loe.

Kas minu diagnoos on õige või ei - ei oska öelda. Kuna pilti ei ole siis võin vaid oletada. Dropsy üks kaasaaitajaid on ka näiteks halb vee kvaliteet. 4 kuldkala, hoolimata olemast veel "väikesed", reostavad siiski piisavalt palju. Nakkav vesikõhttõbi ei ole, see on ühekala haigus. Lisaks ei ole vesikõhttõbi ka ravitav, olgu ta algfaasis või lõppfaasis (kus juba soomused turritavad). Sa saad kala seisundit leevendada aga see tuleb alati tagasi niikui mingi tasakaal paigast läheb. Endal on aastate jooksul surnud selle kätte vast 1-2 kala, mis on olnud algne tekitaja polegi ma jaole saanud.

vaata, kasmõni pilt meenutab sinu kuldkala seisundit (soomuseid) ja kui "jah", siis ma arvan küll, et tegemist vesikõhttõvega

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 14, 2009 07:20 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
soomuste turritamist võib põhjustada ka parasiit. vesitõve korral kaasneb alati silmade ja/või keha pundumine, kuna kudedest ei välju üleliigne vedelik. dropsy on algstaadiumis ravitav. ilma pildita siiski ei oska oletada, millega tegu on. 1 tbl 50l kohta lõhnab nagu bactopur direct, mis on bakterivastane, mitte parasiitide vastane ravim.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 14, 2009 08:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaatasin varivalge pakutud lehtedelt pilte, noh jah, niimoodi turris jah, mõnel kalal olid muidugi rohkem turris, aga minu kala ei ole pundunud keha, aga silmade kohta ei oska öelda, teleskoobil niigi punnis silmad...Aa, kalal on veidi hallikas vari peal (vb on see sellest,et soomused turris)
Kalapoest küsisingi mingit parasiitidevastast rohtu, öeldi, et see ongi parasiitide vastu. Kunagi mingi kalaga see rohi aitas.
Vesi iseenesest peaks puhas olema,noh,tundub muidugi,veevahetust teen ka regulaarselt.Vahest tekib selline värviline kile peale,siis tõmban salvrätiga pealt ära ja asi korras..
Hmm, ma ei teagi, mis nüüd teha, ega vist muud midagi, kui oodata ja loota paremat, sest enne esmaspäeva ei saa ka kalapoodi minna. Aga mis ravimit ma võiksin sealt esmasp küsida? Ja kas ma peaksin selle kala teistest eraldama, sest teistel ei ole midagi viga ja ei tahaks neile ilmaasjata ravimeid peale panna, või mis arvate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 17, 2009 07:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii,pühap filtreerisin ravimi välja ja lisasin aquatani.Eile olin ise tööl ja kodused helistasid,et teleskoop on külili,vahest ujub ja nokib miskit,aga siis jälle konutab põhjas liikumatult.Teistel kuldkaladel tundub kõik korras olevat, askeldavad ringi,seljauimed püsti ilusti.No ühel kuldkalal vahepeal tundub ka nagu oleks vääga veidi lõpuste kõrvalt turris,aga lapsed vaatavad ja ütlevad,et kujutan ette kuid seljauim ei ole tal päris püsti ja hiljuti oli tal seen,millest saime küll lahti.Teleskoobi palusin eile teistest eraldada,sest kartsin,et äkki sureb öösel ära ja kui sinna vedelema jääb,läheb akva vesi äkki käest ära.Täna tulin koju,kala endiselt ingitseb pool külili.Vahepeal ajab end püsti ka.Soomused on ikka korralikult üle keha turris ja laiguti katab teda ka selline hallikas katt.Masendus kipub peale,ei oska enam kala aidata ja kurb vaatepilt on see ausaltöeldes :cry: Vahepeal tekkis juba mõte,et äkki ei osakagi kalade eest hoolitseda ja peaks loobuma.. No ei tea kohe.. Kas peaksin veel miskit selle kalaga üritama või on parem kalale,kui külmutades ta piinad lõpetan??

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver