foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 11, 2009 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tervitus

Olen oma uue akvaga nüüd nii kaugele jõudnud, et midagi ühe kalaga viga (võibolla ka teistega). Peamine küsimus - kas tegu uimemädanikuga või siiski traumaga. Igasugused soovitused teretulnud.

Asukateks on:
kaks täiskasvanud antcistrust (emane ja isane) ja nende maimud 8-12 tk
üks peedivärvi betta
neli neooni
seitse pisikest wild guppyt
ja nüüd neli mõõksaba

Tegu peaks siis olema punaste mõõksabadega, mis ma pühapäeval Sütiste keskuse PetCentrist tõin. Kõik kalad olen lasknud vette nii nagu juhendis kirjas - 30% akva vett kotti ja 15 akvasse hulpima, siis veel 30% juurde ja ikka 15 min hulpima ja siis õngitsen nad kahvaga välja.
Küsisin küll kahte emast ja kahte isast kala, kuid nagu näha - sain hoopis kõik isased. Kolm kala kihutasid kohe akvase ringi ujuma, üks hoidis aga eraldi, peitis ennast jne. Esimene päev rohkem ei süvenenud - ju tahab harjumist.

Järgisel päeval aga avastasin, et tal sabal "mõõk" puudu. Eelimne päev seda tähele ei pannud. Siis hakkasin uurima, mis akvas toimub. Küll kahtlustasin alguses bettat (ja natuke kahtlustan siiani), kuid vaadates, kuidas suuremad mõõksabad temaga ülbitsesid (st toidu jagamisel tundub ikka ülekaal nende käes olema), siis tundub see ka natuke kahtlane.

Sellel haigel kalal on aga nüüd saba veel enam ratsitud ja hoiab veel rohkem teistest eemale. Ka teiste puhul tundub, nagu sabade äär oleks õrnalt valge. Kuigi söömas käisid küll väga isukalt.

Konkreetne murettekitaja aga siin: http://spottraining.org/2009/11/11/kalad/dscf0008/

Muidu pilte saate vaadata: http://spottraining.org/2009/11/11/kalad/ seal siis lõpus ka akva üldpildid.

Veevahetus - regulaarselt pühapäeviti ca 20-30% veest. Akva seni minu käes olnud ca kuu ja teised elanikud olid enne seda küll rahul. Vaikselt akva küll sisse töötab - natuke mingit habevetikat tulnud, kuid eks see algajate asi ole. Kuid igatahes veenäitajad on minu jaoks korras, sest AzA, kelle käest selle akva ostsin, temal oli tohutu BGA vohamine. Kuna võtsin ca 50L vett kaasa ja kogu sisu, siis BGA tuli ka kaasa, kuid seda on vaid mõnes üksikus kohas väikeste laikudena näha.

Muud andmed:
Akva - 200L
Filter - SeraFil 900 väline filter, pühapäeva hommikul mõõdetud veevahetus 410l/h
Vee näitajad hetkel:
no3 - 10
no2 - 0
gh - 8-16
kh - 6-10 vahel
ph - 7,6
cl - 0
Nädalavahetusega - midagi muutunud pole (siis tegin igaks juhuks ka ühe testi)
Temperatuur - 26C

Täiendav info: See kaus seal akva vasakus küljes on endine ülevool sumbale, mida pole jõudnud veel ümber ehitada. Ja paremal olev kott - see on maimulõksu kott. Lasin täna antsude maimud akvasse lahti ja panin selle kotti sinna ajutiselt ette, et ma neid jälle filtrist välja ei peaks õngitsema....

Ja kui keegi oskab soovitada, kuidas hästi akvast lähedalt pilte teha, siis võiksite ka teada anda. Sest osad pildid mul udukogud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 11, 2009 08:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
pldistamisest on juttu olnud ka siin foorumis ,üks foorumiväline õpetus oleks siin :
http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_2/ ... graphy.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 12, 2009 11:16 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tegu on uimemädanikuga ja see vajab bakterivastast ravi (ravimeid saad kalapoes).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 12, 2009 11:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud info eest.

Loodetavasti mulla tänava poest saan mingeid ravimeid. Kalake tehakse alles õhtul vist lahti ja Roccasse minemise peale ma täna väga mõelda ei taha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 13, 2009 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain eile Mulla poest AZOO BACTERIA TREATER-it. Kuna 200L akva, siis panin ka 20ml sisse.

Kuid nüüd ravi kestuse kohta - poest ei osatud mulle eriti midagi öelda. Küsisin, ega muu firma ravimit - näiteks JBL oma pole, öeldi et ei. Loeti mulle selle Azoo purgi pealt asjad ette ja öeldi, et nii teha. Ehk ravi ainult 3 päeva ja siis 30% veevahetust.

Samas lugesin, et uimemädanik allub halvasti ravile ja peaks pikema kuuri tegema?

Õhtul oli see kõige kurvemas seisus kala ikka väga halvas seisundis juba. Lõpuks oli ta ka kadunud. Võimalik, et kui täna õhtul teada ei näe, siis pean kivide vahelt hakkama laipa otsima. Kuid kuur tuleb minu meelest kindlasti läbi teha, sest tegu vist nakkushaigusega siiski.

Üks küsimus ka selle hilisema välja filtreerimise kohta - kas selle aktiivsöe peab kindlasti panema praegusesse filtrisse? Või võiks panna ka ajutiselt sisse teise sisefiltri ainult söega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 13, 2009 10:05 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui teistel kaladel sümptomeid pole ja kala ikka otsad andis, siis ravi esialgu vaja teha ei ole. söe võib muidu panna ka eraldi sisefiltriga, peaasi, et vesi läbi söe tsirkuleerib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 13, 2009 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teine mõõksaba käitub ka natuke imelikult. Peale ravimi panemist eile nägin, kuidas ta hiljem ennast sügamas käis. Teised paistavad küll rahulikud olevad.

Kuigi väike paanika tuli vist küll neil kõigile sisse, kui vesi rohekaks läks. Ja siis ka hästi kiiresti selle haige kala olukord halvenes. Eks ma jälgin neid ja ma arvan, et selle kolme päevase kuuri viin ikka lõpule.

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver