Mis pagan mu akvas lahti on? Akva siis 160l ja käinud 1,5 kuud. 3 kuldkala Sissetöötamisel tegime kõik nagu peab. 1. 20l vett sisetöötanud akvast 2. kraanivesi akvasse seisma+filter tööle 3. 2-3päeval paar tigu ja taimed 4. 5-dal päeval kaks väikest kuldkala Esimesed kaks nädalat vett ei vahetanud, järgmistel nädalatel ikka kord nädalas 20l. Jamad algasid siis, kui sai toodud viimane kuldkala( Tallinnast) See sama kala muutus 4 päeva hiljem täpiliseks, kuna siin kolkas pole võimalik kohe rohtu saada, siis pidime nädalavahetuse lihtsalt ootama. Täna panin costapuri sisse.
Viimane veelahetus oli laupäeval u.18l. Pühapäeval tekkisid täpilisele kalale uimepiirkondadesse nagu väiksed verevalumid ja sabale nähtavad veresooned-millest? Kas see võib mannatera haigusest tulla?
Muidu kalad sebivad ringi, vahel teevad tõmblevaid liigutusi ja kiiremaid ringe. No näha, et kõigil kolmel pole hea olla, seljauimed kipuvad lonti vajuma. Täpiline siis ainult viimati toodud kala, verevalumeid pole teistel kaladel peale selle ühe.
Teste mul pole vaid ph, see näitas 8 või isegi 8,5 see ka vist liiga kõrge, olen testide kohalt täiesti rumal. Teises akvas pole neid veel 10aasta jooksul vaja läinud vaja läinud. Neljapäeval lähen Tallinnasse, mis teste soovitate osta, kas testiribad ajavad asja ära või peab kõik eraldi ostma? Ja vitamiine ostan neile ka.
Äkki keegi oskab midagi soovitada, mida veel tegema peaks, et kalakestel parem oleks. Kas keegi oskab öelda, milliste näitudega vesi kuldkaladele kõige paremini sobiks, äkki meie kraanivesi ei sobigi neile. Skalaarid ja muud kalalised nagu ei kurda. Neile läheb vesi otse kraanist, kuldkaladel lasin seista.
Üesõnaga ei oska ma vist kuldkalu pidada, kuigi väga tahaks ju:)
Kõik soovitused ja riidlemised on oodatud.
Ette tänades.
|