foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mannatera+veel mingi jama
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 09, 2009 02:17 
Akvarist

Mis pagan mu akvas lahti on?
Akva siis 160l ja käinud 1,5 kuud. 3 kuldkala
Sissetöötamisel tegime kõik nagu peab.
1. 20l vett sisetöötanud akvast
2. kraanivesi akvasse seisma+filter tööle
3. 2-3päeval paar tigu ja taimed
4. 5-dal päeval kaks väikest kuldkala
Esimesed kaks nädalat vett ei vahetanud, järgmistel nädalatel ikka kord nädalas 20l.

Jamad algasid siis, kui sai toodud viimane kuldkala( Tallinnast) See sama kala muutus 4 päeva hiljem täpiliseks, kuna siin kolkas pole võimalik kohe rohtu saada, siis pidime nädalavahetuse lihtsalt ootama. Täna panin costapuri sisse.

Viimane veelahetus oli laupäeval u.18l. Pühapäeval tekkisid täpilisele kalale uimepiirkondadesse nagu väiksed verevalumid ja sabale nähtavad veresooned-millest? Kas see võib mannatera haigusest tulla?

Muidu kalad sebivad ringi, vahel teevad tõmblevaid liigutusi ja kiiremaid ringe. No näha, et kõigil kolmel pole hea olla, seljauimed kipuvad lonti vajuma. Täpiline siis ainult viimati toodud kala, verevalumeid pole teistel kaladel peale selle ühe.

Teste mul pole vaid ph, see näitas 8 või isegi 8,5 see ka vist liiga kõrge, olen testide kohalt täiesti rumal. Teises akvas pole neid veel 10aasta jooksul vaja läinud vaja läinud.
Neljapäeval lähen Tallinnasse, mis teste soovitate osta, kas testiribad ajavad asja ära või peab kõik eraldi ostma? Ja vitamiine ostan neile ka.

Äkki keegi oskab midagi soovitada, mida veel tegema peaks, et kalakestel parem oleks. Kas keegi oskab öelda, milliste näitudega vesi kuldkaladele kõige paremini sobiks, äkki meie kraanivesi ei sobigi neile.
Skalaarid ja muud kalalised nagu ei kurda. Neile läheb vesi otse kraanist, kuldkaladel lasin seista.

Üesõnaga ei oska ma vist kuldkalu pidada, kuigi väga tahaks ju:)

Kõik soovitused ja riidlemised on oodatud.

Ette tänades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 09, 2009 05:24 
Akvarist

Ja paluks veel abi. Sain rohu (costapur siis), millel ei olnud mingisugust eestikeelset kasutusjuhendit kaasas. Müüja-tädi ütles, et nendel polegi kaasas ja kirjutas ise käsitsi mingi paberi juurde.

Tema juhend:
1-päev 22tilka e. 1ml ravimit 40l vee kohta
3-päev 22tilka e. 1ml ravimit 40l vee kohta
5-päev 22tilka e. 1ml ravimit 40l vee kohta
7-päev VAJADUSEL 22tilka e. 1ml ravimit 40l vee kohta

Täna hommikul panin esimese koguse sisse. Filtrist svammid väljas, nagu peab ja õhutus maksimaalse peal. Kaua peab ravim sees olema ja millal panen söe?

Kunagi ammu olen ka suures akvas seda haigust ravinud, aga tõesti ei mäleta, palju rohtu panin ja millistel päevadel. Siis oli ka eestikeelne juhend kaasas.

Palun parandage, kui midagi valesti.

Tänan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 09, 2009 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Originaalkeelne kasutusjuhend peaks ikka kaasas olema ju. Originaaljuhendis (Sera Costapur) ei ole tõesti eesti keelt, see on tihti karbile peale kleebitud ja seegi tõlge on "natukene" metsas. Juhindu siiski originaaljuhendist, see PEAB kaasas olema iga ravimiga. Seal on valikus nii inglise, vene kui saksa keel (enimtuntud siis) - mõnda neist ehk ikka oskad?

Kui mäletan nüüd õigesti, siis tuli manustada üle päeviti, minimaalselt 3 rohu paneku korda (ehk 1. 3. ja 5. päev), sest vastasel juhul pole sellest kasu. Mina tegin ravi isegi 7 päeva, siis sai korda (7. päeval panin ka rohtu ja 2 päeva peale seda (9. päeval) vahetasin vee ja lisasin filtrisse söe).

Uuri siit foorumist mannatera kohta - siin on selle haiguse tsüklitest rohkem juttu ning on räägitud ka, miks see ravi minimaalselt 3 päeva kestma peab. Kui mäletan, siis soovitati juhendis ka veetemperatuur 26'C peale tõsta, et haigustekitaja munad kiiremini kooruks. Iseenesest ei tee 26'c kuldkaladele lühiajaliselt just väga palju kurja (küll aga kannatavad taimed jms mõnikord), kuid temperatuuri tõusu ei tohi teha ka järsku (sama temp. alandamisea hiljem) ning mina sain ravitud ka ilma temperatuuri tõstmata (selle asemel tegingi pikema kuuri).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 11, 2009 10:54 
Akvarist

Täna siis seis selline, järgmine doos rohtu läks sisse.
Kaladel silmnähtavalt parem. Täpilid on kadunud.
Kas keegi oskab öelda, millest kalale peale viimast veevahetust need verevalumid tulid? Mis ma valesti tegin? Vesi seisis ennem kaks päeva kanistris( kork oli lati), liigutasime seda mingi aja tagant, et mullid välja tuleks.
Kas peaksin mingit veepehmendajat lisama?
Ja nagu aru saan, siis pean 5-dal päeval ka rohtu veel panema. Siis 7-dal päeval süsi. Millal teen esimese veevahetuse?

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver