Taustainfoks:
Akvaarium on mahutavusega 100l, asustavad seda 2 kuldkala ja 1 ancistrus. Akvaariumis on mehhaaniline sisefilter. Akvaarium on käinud augusti algusest, kalad lisandusid septembris. Viimasena olen lisanud akvaariumisse taimi (mida ma lolli peaga ei desinfitseerinud). Viimane veevahetus 20% oli neljapäeval.
Kuldkaladel tekkis umbes 2 nädalat tagasi kerged haigusnähud (valkjad laigud uimedel) mis kadusid kui temperatuuri veidi tõstsin (enne oli 18 ja alla sest tuba on jahe). Haigusnähud kadusid kuid mõne aja pärast ilmusid uuesti - laigud uimedel, nähtavad veresooned uimedes. Enne sooni näha ei olnud. Kahjuks tundus, et haiguse kiire ägenemine viis ka kolmanda kuldkala paremasse paika üleöö.
Haigusnähtude järgi - laigud kehal ja nüüd ka silmadel ning nähtavad veresooned, soovitati Baktopur'i ravi proovida.
Baktopuri lisasin N ja L.
Praeguseks on haiguspilt muutunud - laigud on asendunud narmendavate uimeservadega. Veresooned on endiselt uimedel nähtavad.
Palun kallite foorumikaaslaste arvamust, kas on ikka tegu bakteriaalse asjaga - kas ma kasutasin õiget ravimit? Kas/millal oleks mõtet midagi veel proovida, et olukorda päris korda saada?
Kaladest
pildid on üleval siin:
http://picasaweb.google.com/KennelDalylove/Kalad_haiged?authkey=Gv1sRgCKTl_eW0qMXkNw&feat=directlink