foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Furanol ei aidanud!?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 14, 2009 11:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paki peal on kirjas, et 4 päeva möödumisel tuleb kasutada vähemalt 2 päeva aktiivsöefiltrit. Kas see on väga oluline või saab ka selleta hakkama? Ei tahaks väga 2 päeva jaoks muretseda sellist asja. Akva on 60 l. Muidu on kasutuses mehhaaniline filter.

Viimati muutis Tene, Teisipäev Okt 20, 2009 12:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 14, 2009 12:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
jah, on vajalik, süsi neutraliseerib ravimijäägid ja seda saabki kasutada ainult seniks, kuni ravim neutraliseeritud, s.o. lühiajaliselt. see on umbes sama, nagu kõhulahtisusega söetabletti võtta (neutraliseerib kõhuviiruse poolt toodetavad toksiinid, mis teevad kõhu lahti). furanol on bakterivastane ravim ja kui sa jätad ravimi veest välja filtreerimata (tavaline mehhaaniline filter seda ei eemalda), siis ei taastu sul kalade eluks vajalik kasulike bakterite koloonia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 14, 2009 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja mis üks selline söefilter maksma läheks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 14, 2009 08:35 
Guru
Kasutaja avatar

150g pakk maksab 34.-

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul selgus nüüd uus probleem. Furanol ei võtnud ära mannaterasid kaladelt. Väiksematel on asi isegi hullemaks läinud, teistele poleks nagu üldse ravi teinud. Peaksin juba pool vett välja vahetama, aga mis ma nüüd teen? Vahetan vee välja ja teen uue ravi? Osad kalad jällegi pole üldse nakatunud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 03:47 
Guru
Kasutaja avatar

mannaterahaigus on parasiit, furanol on bakterivastane ravim, mis parasiidile ei peagi mõjuma. mis su kaladel täpselt viga on, siis saaks ehk adekvaatse ravi määrata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

No kui ma sellest mannatera-haigusest poes rääkisin, siis kõigepealt soovitas ta spetsiaalselt sellele haigusele ravimit. Küsimuse peale, kas midagi veel on, pani kõrvale ka Furanoli, et see on rohkemate haiguste raviks ja peaks ka vastavale haigusele lõpu tegema. Kaladel on mannatera-haigus. Täpselt sellised täpid on neil peal. Kui ma algul paar pisemat eraldi panin ja neile eraldi ravi tegin, siis Furanol aitas, aga peale seda avastasin, et ka mõnel teisel suures akvaariumis hakkasid täpid tulema. Tegin siis kogu akvaariumis uue ravi, aga nüüd enam ei aita. Kas ravimikogust suurendades ka ei aita Furanol? Peaksin ikkagi teise ravimi ostma?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 04:00 
Guru
Kasutaja avatar

ei aita koguste suurendamine, hangi endale õige ravim ja ravi kogu akvaariumitäit korraga, mitte kalu eraldi. ich on väga nakkav ja kui akvaariumisse jäävad parasiidid, siis nakatuvad eraldi tervekstravitud kalad uuesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 04:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sel juhul võiksid müüjad ka poodides teada mida nad müüvad. Ravimid on päris kallid ja mõttetult ma neid osta ei jaksa :?
Aga kas ma pean vee nüüd ära vahetama või panen uue ravimi lihtsalt otsa sellele vanale kupatusele?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 04:34 
Guru
Kasutaja avatar

kui müüja pakkus sulle õiget rohtu, mis on just selle konkreetse haiguse raviks mõeldud, siis miks sa seda ei ostnud?
söega pead vee läbi filtreerima, enne uue ravimi panekut võiks ka vahetada u. 30% veest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma usun, et igal tarbijal on õigus küsida, kas on ka mingeid teisi tooteid. Tänapäeval on väga palju tooteid, mille vahelt valida ja ma ei leia, et oli kuritegelik huvi üles näidata ka teiste ravimite vastu, eriti kui müüja väidab, et see aitab. Aga see selleks. Ei tulnud siia kedagi süüdistama, vaid lahendusi leidma.
Ühesõnaga tänan sind vastuste eest, kasutan paar päeva söefiltrit, seejärel vahetan 30% veest ja alustan uue raviga. Loodame kalade tervenemisele
:wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 20, 2009 05:58 
Guru
Kasutaja avatar

kui sulle antakse valida peavalu korral ibumaxi ja coldrexi vahel, siis kumma sa võtaksid? valuvaigistavat toimeainet sisaldavad mõlemad. üks on konkreetselt valuvaigisti, teine külmetushaigusi leevendav segu erinevatest asjadest, mis mõjub igale sümptomile natuke (ka peavalule aga mitte sellisel määral, et selle ära võtaks).

loodan, et kaladega saab kõik korda.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver