foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen aru saanud nii, et kui pole akvaariumis ravikuuri tehtud, siis ikka ämbris akvaariumist võetud vee sees. Svammides elavad ju vajalikud bakterid. Kui aga on tehtud mingi ravikuur, siis võivad või on need svammid täis surnud baktereid, need on vaja sealt välja loputada. Sellisel juhul võib ka kraaniall puhtaks pesta. Nii seletati mulle viimati kui oma akvas ravikuuri tegin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 03:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas see haigus või need parasiidid iseenesest ära ei kao?
Kas pärast ravikuuri hakkab akva sissetöötamisprotsess jälle otsast pihta?
Ma alles sain akva käima :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 04:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
filtrid tuleb läbi pesta akvaariumivees!!!! tegemist on parasiitidevastase ravimiga, mitte bakterivastase ravimiga, mille puhul kogu bakterkooslus hävib. ei tohiks neid filtreid ka väga põhjalikult küürida, et mitte baktereid minema pesta, vaid lihtsalt ravimijäägid svammidest välja loputada.

loomeinimesele: mulle meeldib jätkuvalt tuua võrdlust kalade ja inimeste vahel, siis on kuidagi loogilisem ja arusaadavam. kui ich on kalade parasiit, siis võtame võrdluseks inimeste parasiidina näiteks täid. paneme need sulle pähe ja küsime, kas sa tahaksid oodata ja vaadata, kas nad lähevad ise ära või kõmbid siiski apteeki Nixi ostma? kalade eest vastutab inimene, nemad ei saa veterinaari juurde ujuda ja öelda, et kuram, sügeleb.

mis puutub sissetöötamisse, siis see ei hakka otsast peale parasiitidevastase ravimi korral, küll aga jääb bakterkoloonia väiksemaks (osa siiski hukkub) ja peale ravikuuri ja söega filtreerimist võiks kasutada elus bakterikultuuri sisaldavaid vahendeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 09:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna alustasin ravikuuri Aquarium Münsteri toote fauna-mor-iga. Kestab 8 päeva.
juhendis soovitatakse sütt kasutada vaid topelt ravimikoguste puhul.
Mul hetkel filtrielemendid akvast eraldi anumas koos akva veega. Kuuri lõppedes need jälle kasti.
Andke teada kui teen miskit valesti...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 06, 2009 09:52 
Guru
Kasutaja avatar

esiteks, kas sul selles eraldi anumas toimib vee tsirkulatsioon? kui ei, siis neid filtrielemente sa enam kasutada ei saa, sest aeroobsed bakterid hukkuvad 4 tunniga, kui läbivool puudub. saad tagasipannes endale bakterikatastroofi. heal juhul võiks korralikult läbi pestes uuesti kasutada.

kui tsirkulatsioon on olemas, siis tekib küsimus, kuidas sa hävitad parasiidid, mis on akvaariumist võetud vees ja filtrielementides? sellisel juhul peaks doseerima ravimit ka sinna anumasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 20, 2010 08:20 
Akvarist

Tuvastasin täna kolmel kuldkalal mannatera. Vut-vut poodi ja sain sealt JBL Punktoli. Ravimi kasutamisega on asi klaar aga küsin üle igaks juhuks, et mis ma filterimasinaga teen? OK, filtrid välja aga kas ta mullitab siis tühjalt raviperioodi ajal?

Infoks:
Masin: JBL Cristalprofit 900.
Akva 180l
kalad: 3 kuldkala, 3 põhjakoristajat
Akva ise käinud 1 nädal.
Ise olen nii algaja kui veel saab.

Tänan juba ette

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 21, 2010 12:23 
Guru
Kasutaja avatar

goody kirjutas:
Tuvastasin täna kolmel kuldkalal mannatera. Vut-vut poodi ja sain sealt JBL Punktoli. Ravimi kasutamisega on asi klaar aga küsin üle igaks juhuks, et mis ma filterimasinaga teen? OK, filtrid välja aga kas ta mullitab siis tühjalt raviperioodi ajal?

Infoks:
Masin: JBL Cristalprofit 900.
Akva 180l
kalad: 3 kuldkala, 3 põhjakoristajat
Akva ise käinud 1 nädal.
Ise olen nii algaja kui veel saab.

Tänan juba ette

nii ongi, masin ajab tühjalt vett ringi. kuna sul on välifilter, siis tegelikult põhjas olevad graanulid võid jätta ka filtrisse, oluline on eemaldada svamm ja muud tihedad materjalid ja süsi, kui see on filtris.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 21, 2010 10:27 
Akvarist

Mul on akva sees ka üks juurikas (poest ostetud). Selle harade külge on ladestunud valge nn vatt. Vatt hakkas ilmuma ca teisel päeval peale akva käivitamist. Põhjakoristajad teda küll söövad aga ma ei suuda tuvastada misasi see on kas kasulikud bakterid või kahjulik kraam?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 12:01 
Akvarist

Tere veelkord

JB Punktoli kuur läbitud (vist) edukalt, kuna juba peale esimest doos oli märgata paranemismärke ja peale kolmandat doosi paistis kõik korras. Igaks juhuks tegin ühe doosi veel. Ja nüüd ootavad ees söeprotseduurid, mis poes puust ja punaseks selgeks tehti.
Nii ja nüüd küsimus.
Filtri sees on kasutusel Eheim Substrat Pro graanulid, mis ma enne rohuga mässamist filtrist eemaldasin.
Graanulid seisavad praegu enneraviaegse akva vee sees ja kaane all, eraldi nõus. Kas need graanulid veel kõlbavad? Lugesin foorumist, et neid kasutades võib saada bakterkatastroofi osaliseks. Aga ma pole kindel, et ma oma algaja ajuga sain õigesti aru...
Palun selgitage lollile.
Aitäh

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 12:21 
Guru
Kasutaja avatar

need ei kõlba kahjuks tõesti enam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 01:20 
Akvarist

Aga kas need graanulid oleks võinud ravi ajaks jääda aparaadi sisse?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 28, 2010 03:34 
Guru
Kasutaja avatar

ma ei ole kahjuks eheimi toodanguga tuttav. kui see on peenepooriline substraat, siis on tõenäosus, et see võib ravimi osaliselt veest välja filtreerida. sellisel juhul oli eemaldamine õige. kui tegemist on suurepoorilise substraadiga, siis oleks võinud need ka filtrisse jätta.

Üles
 [ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver