foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 29, 2009 07:47 
Akvarist

Tere!! Palun nõu! Mul on kolm kuldkala 112l akvas. Vett tahetan korra nädalas. Nüüd siis aga kahel kalal valged täpis suu ümber ja ära ei lähe. Üks kala on tavaline kuldkala ja teised kaks aretatud, üks neist teleskoop kuldkala temal nagu silma peale ka hakkab udune laik tulema nagu tolm. Just nendel viimastel täpid ongi, tavalisel kuldkalal pole häda midagi.
Olen pannud akva vette EKTOL fluid sinist vedelikku ja olen ka soola vanni teinud neile, ka ei midagi.
Temperatuur akvas on 22-24 kraadi. Äkki peaks tõstma akva temperatuuri? Äkki see aitab.
Kui palju tohib tosta ültse ja kui kauaks?
Ette tänades!!

Kõike kaunist Mairiin!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 29, 2009 09:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ära niisama temperatuuri tõstma hakka, 22-24 on kuldkala normaalne keskkond, niisama lambist järsku temperatuuri tõsta ei maksa, eriti kui ei tea mis viga võib olla.
Esiteks kui vanad su kalad on, millal nad toodud on/millal said? Kas alles hiljuti? Kas sa veeteste oled teinud? Mis on näidud.

Kas sul on võimalik teha ka kaladest pilte? Pimesi ei oska keegi aidata. Võta digikas, pane MAKRO peale ja püüa pilti teha, välguta.

Püüa täppe kirjeldada: väikesed, nagu nõelaga torgatud? Suuremad? Millised nad välja näevad. Pehmed ja karvased või kindlad kontuurid?
Lisaks, Maria korduvalt lingitud link: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... alleryId=2
Kas siit on mõni sarnane täpitaja?

Minu kogemuste põhjal igast muud kuldkala vormid just haigestuvadki, kõige "tavalisem" kuldkala näikse olevat kõige tervem alati.
Jõudu ja edu! Ise aidata rohkem ei oska, kuid ehk on asjatundjatele rohkem infot edaspidiseks.

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver