foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 13, 2009 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Kui raha pole, on veel kuidagi arusaadav aga ei viitsi...?
Nii muu hulgas annab kalu väga edukalt kätega püüda. Ma olen just niiviisi teinud kui kahva miskipärast kasutada pole.
Loomulikult tuleb siis olla ettevaatlik!

Ma nüüd ei mäleta, aga kuskilt ma olen lugenud, et soojaverelise eluka kuivad ja rasused käed pidi
kaladel limasel välispinnal ulatusliku keemilise kahjustuse tekitama ja haigused pidavat veel kiiremeni
külge hakkama. Igal juhul kannatavat limakiht, aga vist mingi jutt käis ka mingi "põletuse" kohta.

Ka olen lugenud kahvaga püüdmise võimalikest kahjustustest.
Seega ise püüan akvaariumist läbipaistva plastkannuga ja nõristan liigse vee hiljem välja.
Sägasid kahvaga püüda ei saakski - need jääks kõhualuseid ogasid pidi kinni.
Kahva kasutan erandina ainult poest toodud kalade kotist välja õngitsemisel.
Seda siis sel põhjusel, et vähem võõrast ja tundmatut vett ning patogeene oma süsteemi saada.

Aga selle mitteviitsimise kommentaari kohta ütleks seda, et selliste puhul aitab ainult sanitaarlask.
Masendav suhtumine. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 13, 2009 10:38 
Plastkopsikuga saaks ta kätte jah, ei tulnud selle pealegi. Rakveres maksavad kahvad küll rohkem. Homme kohe peale kooli teen :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 13, 2009 10:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Silver kirjutas:
Felch kirjutas:
Kui raha pole, on veel kuidagi arusaadav aga ei viitsi...?
Aga selle mitteviitsimise kommentaari kohta ütleks seda, et selliste puhul aitab ainult sanitaarlask.
Masendav suhtumine. :(

Noh loodame, et tehti veidi ebaõnnestunud nalja või...lihtsalt mõtlematu ütlemine.
Arvan, et kui väga häda käes, tasub ikka foorumist abi küsida. Kalade tervis on tähtis küll ja mina olen küll nõus teema algatajale kahva kinkima. Kui ta sabalised selle abiga end paremini tundma hakkavad. Aga mõtle natuke McGyverile, mida tema oleks teinud? Ilmselt võtaks jupi marlit, õmbleks selle kahvaks ja kinnitaks suvalise jämedama traadi külge. Olen ka nii kahva ehitanud sest vene ajal ei olnud poodides suurt midagi. Toimis edukalt! Käepäraste vahenditega saab imesid teha!

Ma olen püüdnud akvast käega peamiselt pisikesi troopikakalu (mõõksabad, mollid jne). Paar ancistrust ka kuna just kartsin et jäävad kahva kinni ja siis peab neid välja lõikama hakkama. Õnneks elasid kalad selle üle ja eks ma püüdsin neid nii vähe puudutada kui sain (proovisin hoida pihku tekkivas veelombis).
Nüüd siis tean, et on oht neile keemiliselt viga teha.
Jälle targem...

PS. Kui soolavanni teed, siis järgi täpselt Maria õpetust:
Kood:
1tl jodeerimata jämesoola 1l akvaariumist võetud vee kohta eraldi anumas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 13, 2009 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda lisaks ka veel rõhutatult juurde, et kõik, kes proovivad kannu meetodit, tehke seda ainult plastkannuga.
Veidi rohkem hoogu minnes võib klaaskannu või muu keraamilise kannuga akvaariumi ära lõhkuda.

Põhjused kahva mittekasutamiseks on väidetavalt lõpuste osalise kuivamise tõenäosus
ja see,et liigselt hapnikurikast õhku ahmides võib ka verekeemia paigast ära lüüa.
Raske on intiuitiivselt hinnata, kui tõenäolised need probleemid kaladega on, aga see verekeemia
asi on põhimõtteliselt sama, mille vastu paanikahoogude puhul paberkotist hingatakse.

Verel on küll teatav PH tasakaalustamise ja puhverdamise võime, aga selle annab üsna kergelt ületada.
Inimloomad peaksid seda teadlikult kogema intensiivse hingamise või puhkumise harjutuse puhul,
kui veres lahustunud süsihappegaasi ja hapniku vahekord paigast ära nihkub ja pea ringi käima hakkab.
Igal juhul see süvendab ka kalade stressiolukorda ja seetõttu on kalad ka haigusetele vastuvõtlikumad.

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver