foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 09, 2009 10:33 
Akvarist

akvaarium 120 liitrit
filter: lisaco2
veevahetus: erinev intervall,täielikult polegi vett vahetanud,nii palju aurab ära
temperatuur: toaga sama 22-24 kraadi
kolm kuldkala ja kaks ancistrust,kes on kõik juba väga mitu aastat koos kenasti elanud

http://public.fotki.com/keelekrabistaja ... g6807.html
[/url]

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 10, 2009 05:55 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
see on ilmselt mingit masti kasvaja, üldiselt neid ravida kuidagi ei saa. Maaülikoolis opereerib muidu kalu Priit Päkk, kui kalast üldse veel asja saab. teine variant on eutanaasia.

akvaariumist - nagu ma aru saan, siis selles akvaariumis ei ole kunagi vett vahetatud? kes on keemiatunnis käinud, teab, et soolad ei aurustu. vesi aurab ära, kõik, mis veega kaasa tuli ja mis sinna vette juurde pannakse (s.h. ka kalade kaka) jääb vette. umbes sama hea oleks käia vannis nii, et vann on kogu aeg vett täis, juurde lased ainult niipalju, kui pealt on ära aurustunud - kõik seebiosakesed, sinu naharakud, mustus ja liiv ujub kogu aeg vannis ja nii mitu aastat. see, et vesi tundub pealtnäha puhas, ei tähenda, et see oleks puhas. mina küll pissi sees ujuda ei tahaks.

kalade väljaheidetest ja toidujääkidest tekivad ümbertöötlemise käigus nitraadiühendid, mis suurtes kogustes on kaladele ohtlikud. pidevas reostunud vees elamine mõjutab tugevalt kalade immuunsüsteemi ja kui no3 ühendite konsentratsioon jõuab mingil hetkel kriitilisse punkti, siis on hommikul "tore" ärgates avastada, et akvaariumis pole enam ühtki kala. praegu on teil vedanud.

vett vahetatakse korrapäraselt 1 x nädalas, u. 20-30% akvaariumi mahust. sifooniga tõmmatakse välja põhjakogunenud sodi ja peale kallatakse puhas vesi. tervet akvaariumivett ei vahetata ja ei tohigi vahetada, sest siis viiakse akvaariumiveest välja ka seal olevad kasulikud bakterid, kes vastutavad selle eest, et kalade väljaheited vähemmürgisteks ühenditeks ümber töödeldakse. sinu akvaariumi puhul, kus pole kordagi vett vahetatud, peaks seda tegema üldse väga ettevaatlikult, sest akvaarium on sul nagu tiksuv tuumapomm.

ema-isa poodi kaasa ja ostate:
1 sifoon põhjast sodi väljaimemiseks (40-120.-, olenevalt mudelist ja suurusest)
1 no3 test jääkainete konsentratsiooni mõõtmiseks, jätkub ca 50-80 mõõtmiskorraks (umbes 150.-)

kodus teete kõigepealt no3 testi ja siis veevahetuse, umbes 1/5 akvaariumi mahust, korjate välja põhjasolevad teokarbid - need tõstavad vee karedust, kuna lagunevad vees. edaspidi teete veevahetust iga nädal 2 korda, niikaua, kuni no3 näit langeb alla 20mg/L. sealt edasi võib teha veevahetusi 1 x nädalas.

kuna sa minu jutust niikuinii midagi aru ei saanud, siis nüüd on see koht, kus peaks ema lugema kutsuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 06:37 
Akvarist

tänan väga selge vastuse eest.
tegemist ei ole siiski minu akvaga vaid tuttavate omaga ja mina tean kuidas peab vett vahetama jne, kirjutasin siia vaid selle mida mulle öeldi.
see, et ma olen noor ei tähenda, et ma millestki aru ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 09:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
M.G. kirjutas:
tänan väga selge vastuse eest.
tegemist ei ole siiski minu akvaga vaid tuttavate omaga ja mina tean kuidas peab vett vahetama jne, kirjutasin siia vaid selle mida mulle öeldi.
see, et ma olen noor ei tähenda, et ma millestki aru ei saa.

mind pani kahtlema väide, et akvaariumis on lisa co2. sestap ma eeldasin, et keemias ei ole sa veel eriti tugev. tore, kui veevahetustega sinul kõik selge on, ehk oled oma tuttavale sellisel juhul nõuga abiks.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver