foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala haige
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 12:51 
Akvarist

Tere! Mul on selline mure, et eile õhtupoole nägin, et kuldkalake ei uju enem korralikult, vaid on uppis vee peal. Mõned tunnid hiljem oli ta aga külili akvaariumi põhjas, liigutab end väga vaevaliselt ja harva.
Umbes kuu aega tagasi, sain teada, et olen kalad ületoitnud. Tegin neile siis dieedikuuri. Kalakesed nägid igati okeid välja. Mõned päevad enne dieedi lõppu kallas aga mu sugulane neile pool purki toitu, mis sai ära koristatud.
Veel nädal pärast seda märkasin, et teisel mu kuldkalal olid samad sümptomid, mis praegugi. Ainuke vahe oli, et teine kuldkala läks küljelt valgeks ja suri pärast seda. Kuidas ma oma kala saan aidata?

1. Akvaarium mahutab 30l
2. Akvaariumis on olemas filter ja õhupump
3. Vett vahetan iga 2 nädala tagant 50%, viimane kord vahetasin poolteist nädalat tagasi 50%
4. Temperatuuri ei tea täpselt, kusagil 22 kraadi.
5. Kuldkala elas 2,5 a. teise kuldkalaga, aga tema suri ära. Seega antud momendil elab kala üksi.
6. Toidan teda Jbl Pearlidega.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Kuldkala haige
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

peetonpunane kirjutas:
1. Akvaarium mahutab 30l
2. Akvaariumis on olemas filter ja õhupump
3. Vett vahetan iga 2 nädala tagant 50%, viimane kord vahetasin poolteist nädalat tagasi 50%
4. Temperatuuri ei tea täpselt, kusagil 22 kraadi.
5. Kuldkala elas 2,5 a. teise kuldkalaga, aga tema suri ära. Seega antud momendil elab kala üksi.
6. Toidan teda Jbl Pearlidega.

30 liitrine purk on isegi ühele kuldkalale väike, rääkimata kahest. 50L per nägu loetakse miinimumiks kuldkalade puhu (oleneb muidugi ka sordist).

Ja 2 nädala tagant on on veevahetus kohe kindlasti liiga harv. ning 50% korraga teha on liiga suur hulk. Sellises akvaariumis peaksid ümbes üle 1-2 päeva vahetama mingi 10-20% vett. Kuldkalad on väga suured roojajad ja nii väikses kastis peab vett pidevalt vahetama.

Kahjuks haigusest ei osska rääkida, aga siin võib olla tegu ka musta vee tagajärgedega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 02:13 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ilmselt veekvaliteedist tingitud probleem. muretse endale no3 test ja jälgi, et veevahetused oleksid piisavad, et näit püsiks alla 20mg/l. 2 kuldkala on 30-liitrises palju, las see üksik seal olla, ära teist juurde osta.
50% vaheta täna ära, edasi iga 3 päeva tagant 20%, jälgi no3 näitu ja lisa vette nitrifitseerivaid baktereid koos veevahetusega (JBL Denitrol või mõni sarnane teise firma vahend).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 06, 2009 02:37 
Akvarist

Aitäh! :D

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis