Tere,
küsiksin pisut nõu. Minu botia ehk Botia macracanthus on jäänud luukõhnaks.... askeldab ringi, värvus normaalne, söömas käib ja mingeid vigastusi/moodustisi/kattu näha ei ole-aga sellest kõigest hoolimata näeb välja nagu surmavari. Kalast on alles vaid suur pea ja peaaegu läbipaistvalt kõhn kere.
Kas on kellelgi mingeid ideid? Kas võib olla sellest et hetkel üksi ilma liigikaaslasteta? stressi jaoks nagu pisut liiga äge reaktsioon? pean tunnistama et viimas kuu jooksul tänu suvele akva pisut unarusse jäänud kuid kõik on toimimas ja muud kalad aktiivsed, prisked ja toimekad. Botia ujub endiselt ringi koos tiigerbbarbustega ja keegi teda ei kiusa. Taimed on ok ja vee parameetrid viimaste testide järgi kah (testisin nüüd ndl lõpul). Miskit muutunud ei ole ja uuendusi kah mitte. Mingi siseparasiit??? Kuidas neid üldse ravitakse-diagnoositakse?
Küsiksin veel, et mis arvate kui panen ta pisikesse akvasse kus mul on neoonid ja krevetid? Kas hakkab krevettidele liiga tegema?
Kala on olnud mul u 4 kuud. Söögiks saavad helbeid, stikke, kurki ja põhjakalade tablette. Nüüd ostsin veel ka vitamiine mida saab vette tilgutada(nime ei mäleta), vette lisan 1x 1-2 ndl tagant ferropoli.
Oleksin tänulik nõuannete eest.