Üleeile, 08 juuli vaatasin, telekat ja pöörasin pilgu akvaariumisse. Nägin, et emane guppy oli mu umbes nädala eest toodud guppydest ühe kallal. Oli sabast kinni võtnud ja pures teise kala saba. Kala tõmbas taime taha peitu ja ma panin ta teise akvaariumisse. Ta oli täiesti kõverik!! Ühe päeva elas ära aga 09. juuni andis otsad. Ta ei ujunud viimastel tundidel üldse ja kui liigutas, siis vingerdas seal vaevaliselt. Hakkasin akvat puhastama ja panin kõik sinna teise akvasse. Enne esimese ohvri surma märkasin, et ka üks väiksem, nö kuskil 5 kuud vana kala on väga põhjas ja ei liigu. Kahvaga tonksates hakkas ujuma aga pärast õuest tulekut oli ka tema otsad andnud. Kusjuures mõlema hukkunud kala sabad olid narmendunud, ning põhjus oli kindlasti suure ja kurja emakala kiusamine. Hommikul hakkasin kalu uuesti akvaariumisse tagasi tõstma ja jälle- üks kala surnud. Seekord oli umbes 5-e kuune emane. Huvitav on aga see, et tema saba oli täiesti okei. Tema keha vaadates avastasin, et keha parempoolsel küljel on pruun, tumepruun plekk. Kas sinikas? Ning mida teha? Kas see võib olla haigus, mille mu uued kalad võisid sisse tuua? Aidake.