foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 12, 2009 10:31 
Akvarist

Ei teagi kohe mida rääkida, olen ju algaja. Arvan, et need skalaarid kellest jutt oli olid juba poes haiged (ega ma märgand ju vaadata ka). 1 guraam suri ka siin mõned päevad tagasi ära, ma ei saa enam ültse aru mis toimub. Kõigepealt surid kuldkalad, alles jäid aint põhjakad ja 1 molli. Nüüd kuu aega hiljem ostsin 2 skalaari ja 1 molli (nende skalaaride lõpused ongi punased) ja siis päev või 2 hiljem ostsin 2 skalaari, 2 guraami, 4 barbust (teisest poest). Nüüd surid ära 1 skalaar ja guraam. Akvas on mul Hydor Crystal filter.
Vett (otse kraanist) vahetan kord nädalas (20liitrit 70-est liitrist) ja siis lisan Sera Aquatani ja Sera Nitriveci vastavalt pakendil oleva juhise järgi.

Kas see aitab kui panen vette Sera baktopur direct`it? Kuskilt jäi silma mingi soolvee jutt. Kas see aitaks kui seda teex ja kui kange see soolalahus olema peax ja kas peax seda tegema kõikidele kaladele igaks juhuks või ainult neile kellel lõpused punased? Oh ma ei tea kohe mida tegema peax :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 12, 2009 10:44 
Akvarist

Maria kirjutas:
mille põhjal sa arvad, et see kala suri sellepärast, et tal olid punased lõpused? ma arvan, et sul on seal midagi muud pahasti. ütlesin ka, et kalad on liiga kõhnad, võtsid sa sellega midagi ette?

kui suur on akvaarium?
milline aparatuur seal on?
milline on vee temperatuur, karedus, happesus ja nitraatide tase (kh,ph,no3)?
kui tihti sa vett vahetad ja kui suures koguses?
millal sa viimati vett vahetasid ja kui suures koguses?
palju on akvaariumis kalu kokku?

Nuumasin kalu sääse vasetega ja siis see Sera Vipagran toit. temp on 26.
Akva 70l, kalu nüüdseks 4 tiiger barbust, 1 kuld guraam, 3 skalaari, ancistrus, pangio kuhlii, vuntsidega põhjakas (nime kahjux ei tea) ja 2 mollit.
Aparatuur oli siis Hydor Crystal filter, mis mõeldud 70 l akvale. Aga kahjux kareduse, happesuse ja nitraadi kohapealt jään vastuse võlgu. Kas neid teste saab ka kalapoest (olen täitsa roheline :lol: ). Vett vahetan siis 20l nädalas korra.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 12, 2009 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

barbused stressasid su teised kalad surnuks.üleasustus on ka suur.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 12, 2009 11:04 
Akvarist

Mannu kirjutas:
barbused stressasid su teised kalad surnuks.üleasustus on ka suur.

Arvad? Poes öeldi, et võin mõne väikse kala veel võtta hiljem :evil: . Ei saa enam ültse aru, mida teha või mida mitte. Aga barbused kisuvad omavahel, pole veel näind et teisi kiusaks ja mollid jagelevad ka omavahel, teised on rhulikud ja ajavad omi asju. Aga kuidas ma seda teist skalaari raviks kellel ka lõpused punased? Või ta pole siis haige :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 13, 2009 01:12 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
sääsevastsetega ei saa kalu nuumata. sääsevastsed nimelt koosnevad 90% ulatuses veest. kas sa kalu äkki üle ei söötnud, mainisin seda, et toit tuleks vahetada proteiinirikkama vastu, mitte seda, et toita tuleks suuremates kogustes. teste saad osta kalapoest ja algajaile on need just eriti vajalikud, kui ei ole veel kätt ja nina selle peale, et midagi viltu võib olla. põhjus, miks kalad surevad, võib peituda nitraaditsüklis ja selles, et sa tood akvaariumisse korraga palju uusi kalu. soolalahus sind praegu ei aita. bactopur directiga võid profülaktilise kuuri läbi teha, et juhul, kui seal tõesti mingi bakteriaalne jama sees on, sellest lahti saaks. enne bactopuri on aga vaja kindlasti testid ära teha, et vee kvaliteedis selgust saada, vastasel juhul võib bactopurist rohkem kahju kui kasu olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 13, 2009 10:33 
Akvarist

Arvan ise ka, et asi vees. Täna hommikul oli teine guraam ka surnud :cry: . Teen täna täieliku vee vahetuse ja seekord toob sõbrants oma kaevuvee mulle (tal ka akva ja kõik ok aastaid juba). Kas see päästab veel need allesjäänud kalad või on minu vesi juba oma töö teind :?: Üks barbus on heledaks läinud (värvitu), guraamidel polnd väliselt midagi aru saada, et midagi valesti on. Mis arvate kas uus vesi päästab veel kalad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 13, 2009 10:54 
Akvarist

Ära torma täieliku veevahetusega. Sellega võid rohkem kahju, kui kasu teha. Nagu Maria soovitas, hangi akvapoest testid, kasvõi JBL Easy Test 5 in 1 (või on mõnel Pärnakal Sulle mõnda testiriba anda) ja tee vees mõõtmised ära, pane tulemused siia kirja, et saaks aimu, kas võib vees probleem olla ning siis saab Sulle rohkem nõu anda, kuidas edasi käituda.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver