foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Discus üks silm hägune
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 02, 2004 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selline mure et ühe diskuse vasak silm pealt kaetud mingi häguse ollusega . Millega võib tegu olla , kala sööb ja näib muidu päris terve olema.
Palun asjalikke nõuandeid.............................
Veiko

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 02, 2004 12:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

veiko kirjutas:
Selline mure et ühe diskuse vasak silm pealt kaetud mingi häguse ollusega . Millega võib tegu olla , kala sööb ja näib muidu päris terve olema.
Palun asjalikke nõuandeid.............................
Veiko

kui tal silm on hägune, siis see tähendab, et ta ei ole päris terve. kaua sul diskus akvaariumis olnud on? ja mis vee temperatuur on? tee akvas väike puhastuskuur ning vaheta väike osa veest välja. ja anna mõni kraad sooja ka juurde. (diskused tahavad jubedat puhtust)
...ja kui siis paremaks ei lähe- mine osta mõni paras ravim zookauplusest. või siis riski ja pane midagi odavat ning käepärast sisse (mida mina arvatavasti teeksin :D )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 03, 2004 12:09 
Administraator
Kasutaja avatar

selle häguga silmas olen ise ka kokku puutunud. tegemist on ilmselt nii seenhaiguse kui ka bakteriga. minul haigestus sellesse üks balantiocheilus. sai ravitud teda soolaga, ning sera mycopur'iga, täiendavalt ka sera bactopur direct'iga. tõttöelda ei oska ma prognoosida kuidas discused suhtuvad nii soolasse kui ravimitesse, aga teadupärast on tegemist üsna õrnade kaladega.

seenhaigus tekib tavaliselt jaheda vee tõttu, discused armastavad väga sooja vett, seega esimeseks ravimisvõtteks võiks olla temperatuuri tõstmine. kuni 33 kraadini C.

kindlasti otsi internetist või mõnest raamtust spetsiaalselt discuste ravimiseks mõeldud meetodeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 12, 2007 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul sama mure, diskusel silm ülevalt poolt hägune, konutab vee väljavoolu juures põõsa taga. Ööseks läheb ikak koos teistega teise akva otsa põõsa taha magama. Mõni nädal tagasi tuli veel koos teistega sööma, kuid nagu ei saanud aru, kus toit on. Nagu oleks pime. Samas kui toit suhu sattus, sülitas tihtipeale hoopis välja. Nüüd ei tule enam sööma ka. Väliselt kõik nagu korras, ennem turritas ilusti uimi ka. Nüüd hakkavad uimed ka juba rohkem kokku "vajuma". Noor diskus, jaanuaris võetud. Temperatuuri hoian 29-30 peal. Ennem läheb 31 peale kui alla.Ei teagi mida teha, UV-filter on ka vahel. Oskate ehk midagi soovitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 04:15 
Akvarist

Mul ühe discusega suht sarnased hädad. Ehk et silmad kõik selged ja puha, aga ei söö teine mitte?! Istub tihtipeale nurgas, kuigi käib aeg-ajalt ka teistega ujumas. Uimed ilusasti püsti ja mingeid visuaalseid puudusi põle mitte. Oskab ehk keegi nõu anda, et mis ja kas jne. Temp on 30-31kraadi.

Tänud suured!
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2009 04:37 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
indrek.veskis kirjutas:
Mul ühe discusega suht sarnased hädad. Ehk et silmad kõik selged ja puha, aga ei söö teine mitte?! Istub tihtipeale nurgas, kuigi käib aeg-ajalt ka teistega ujumas. Uimed ilusasti püsti ja mingeid visuaalseid puudusi põle mitte. Oskab ehk keegi nõu anda, et mis ja kas jne. Temp on 30-31kraadi.

Tänud suured!
Indrek

kuna see kala toodud on ja kui kaua on ta söögist keeldunud?
pH, KH, NO3?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 09:43 
Akvarist

Sai korraga toodud neli Discust ja kuupäev oli vist 2.september.
Alguses justkui sõi toredasti aga nüüd on vast isegi 4-5 päeva söömata olnud. Vähemalt tundub nii, et söömata, st. et kui teised sööki ründavad, siis temake väga suurt aktiivsust üles ei näita. Lisada tuleks veel ka seda, et väljaheide on justkui selline valge ja äkki isegi limane?!
Testid järgmised: Ph 7,4; No3 5; No2 0; Gh 9.
Eile sai ka UV-filter vahele pandud, mine tea ehk aitab see tegelastele sobivaid tingimusi luua. Vee temp. nagu öeldud 30-31. Akvas on ka paras ports erinevaid taimi. Kõik justkui oleks ok, aga näe üks kodanik süvva ikke ei taha. Äkki sööb lihtsalt kuidagi aeglasemalt ja mulle märkamatult? Vot ei oska öelda, igatahes oleksin igasuguse abi eest tänulik!
Tänud ette,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 10:40 
Guru
Kasutaja avatar

veel 1 küsimus: millega sa neid seni söötnud oled?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 11:06 
Akvarist

Söövad külmunud sööki, kuiva ei taha....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 12:58 
Guru
Kasutaja avatar

proovi päris elusat. muidu aga arvan, et see toidust keeldumine võib olla stressist. läbipaistev väljaheide külmutatud/elusa söödaga võib esineda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 01:04 
Akvarist

OK tänud kaasa mõtlemast. Proovin päris elusa ka ära.
Ütled siis, et muretsemiseks ei ole põhjust?
Vesi oleks ju justkui ok? Eks Ph on veidi kõrge, aga ei hakka seda madalamaks ajama, et las pigem harjuvad sellega mis kraanist tuleb.

Tänud veelkord,
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 03:13 
Guru
Kasutaja avatar

ma arvan, et praegu tõesti ei ole muretsemiseks põhjust. sa võid proovida nt. JBL Acclimoli stressivastast vahendit lisada. pH on tõesti tera liiga kõrge aga pole hull.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2009 06:58 
Akvarist

Tänud!
Ma vast ei hakka igast keemiaga veel solkima, et kui peaks halvemuse poole mingeid arenguid tulema, küllap ma siis kurdan siin kaashuvilistele taas oma muret.

Seniks tänud suured!
Indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 23, 2009 07:40 
Akvarist

Tervised!
Nurisesin siin mõni postitus tagasi, et üks minu Discustest kangesti peidab end ja et kohe üldse süüa ei taha....
Tänaseks need mured murtud :) . Kugistab isend nüüd teistega koos nii mis kole ja julgust on kah juurde tulnud.

Asja point see, et kes kannatab, see tulemust näeb :D. Napilt oleksin hakanud juba mingite ravimite ja mine tea millega veel solkima, kuid nüüd kõik jonksus.

Ehk on see teadmine mõnele minusugusele algajale Discuse pidajale abiks.

Ahjaa - lisaks veel, et nimetatud isend oli pelgik ja söömata minu arust kuu aega ja võimalik, et isegi kauem.

Head,
Indrek

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver