enzu kirjutas:
Tere Maria!
Mul mure mustade mollydega. Olen praegu jupp aega lugenud erinevaid artikleid ja nõuandeid aga ei oska ikkagi seiuskohta võtta mida teha.
Isane molly käitub teist päeva väga imelikult, tundub nagu oleks ujupõiega probleem, samas täna avastasin nagu õrnad väiksed hallikad laigukesed ta külgedelt. Saba ja seljauim narmendavad, alguses arvasin et mõni kaladest on teda kiusanud, nüüd ei ole enam selles kindel. Emasel mollyl laike ei ole aga tal küljeuimed ja kõhualused uimed kergelt läbipaistvad. Isase tõstsin suurest akvast eraldi.
Vett vahetasin üleeile (30.05). Patt on muidugi hinge peal, sest vesi jäi vahepeal pikalt vahetamata. Olin ise reisil ja mees unustas teha veevahetuse, nii et ligi 4 nädalat oli vesi vahetamata Embarassed . Kas sellest võis tekkida äkki seenhaigus? Pilti ka kalast kahjuks teha ei saa.
Akva 200l, vee temp 26-27C, just tehtud ph test näitas 7.0, teisi teste kahjuks hetkel ei ole.
Mis oleks sinu soovitused?
Ette tänades,
Selline kiri minu postkastist.
Hädalisele endale - no3 test kõigepealt, vajadusel veelkord veevahetus ja eraldatud kala tagasi tõsta. Ravi toimub alati üldakvaariumis, v.a. üksikud erandid.
Kõigepealt täispikk kuur bakterivastase ravimiga vastavalt juhendile, kui kala ei tervene siis sama firma ravimiga seenhaiguse vastane kuur sinna otsa. Kui kala terve, siis söega filtreerimine 48h, 2-3 päeva möödudes tavapärases hulgas veevahetus ja no3 kontroll. Kui ei tervene, siis kirjuta uuesti (palun sellisel juhul sellesse teemasse ikka).
Juhin ühtlasi tähelepanu mulale, mis signatuurina automaatselt iga minu postituse alla joone taha ilmub.