foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mollil hallid laigud
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 02, 2009 01:01 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
enzu kirjutas:
Tere Maria!

Mul mure mustade mollydega. Olen praegu jupp aega lugenud erinevaid artikleid ja nõuandeid aga ei oska ikkagi seiuskohta võtta mida teha.

Isane molly käitub teist päeva väga imelikult, tundub nagu oleks ujupõiega probleem, samas täna avastasin nagu õrnad väiksed hallikad laigukesed ta külgedelt. Saba ja seljauim narmendavad, alguses arvasin et mõni kaladest on teda kiusanud, nüüd ei ole enam selles kindel. Emasel mollyl laike ei ole aga tal küljeuimed ja kõhualused uimed kergelt läbipaistvad. Isase tõstsin suurest akvast eraldi.

Vett vahetasin üleeile (30.05). Patt on muidugi hinge peal, sest vesi jäi vahepeal pikalt vahetamata. Olin ise reisil ja mees unustas teha veevahetuse, nii et ligi 4 nädalat oli vesi vahetamata Embarassed . Kas sellest võis tekkida äkki seenhaigus? Pilti ka kalast kahjuks teha ei saa.

Akva 200l, vee temp 26-27C, just tehtud ph test näitas 7.0, teisi teste kahjuks hetkel ei ole.

Mis oleks sinu soovitused?

Ette tänades,

Selline kiri minu postkastist.

Hädalisele endale - no3 test kõigepealt, vajadusel veelkord veevahetus ja eraldatud kala tagasi tõsta. Ravi toimub alati üldakvaariumis, v.a. üksikud erandid.
Kõigepealt täispikk kuur bakterivastase ravimiga vastavalt juhendile, kui kala ei tervene siis sama firma ravimiga seenhaiguse vastane kuur sinna otsa. Kui kala terve, siis söega filtreerimine 48h, 2-3 päeva möödudes tavapärases hulgas veevahetus ja no3 kontroll. Kui ei tervene, siis kirjuta uuesti (palun sellisel juhul sellesse teemasse ikka).

Juhin ühtlasi tähelepanu mulale, mis signatuurina automaatselt iga minu postituse alla joone taha ilmub.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 03:53 
Akvarist

Täna on mul 3 päeva bakteriravi akval peal. Haige molly ei ole kahjuks paranenud. Kui eile oli juba lootust, et saab terveks, siis täna on ta terve päeva selili akva põhjas olnud ja hingeldab. Ei uju, ei söö, sabal on endiselt selline imelik hallikas tups otsas...
Mida edasi teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 04:00 
Guru
Kasutaja avatar

kas sa testisid enne raviga alustamist no3 näitu, mis see näitas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 05:36 
Akvarist

Testisin, NO3 - 20

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 04, 2009 06:14 
Guru
Kasutaja avatar

testi uuest, kui on üle 70-80mg/l, siis peaks tegema 1/3 veevahetuse ja selle vahetatud osa kohta lisama vajaliku ravimikoguse, et konsentratsioon ei muutuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 05:38 
Akvarist

Mina oma tarkuses prooviksin alguses soolavanniga ja kui see ei aita siis seenvastase preparaadiga. Sain oma molli silma peal olnud hallikas-valgest laigust niimoodi lahti ja kala siiamaani hea tervise juures. Et mitte kogu akvaariumit häirida ja tigusid maha tappa, panin molli paariks päevaks 7l plastpurgist tehtud nõusse koos soojendaja ja mullitajaga ning lisasin JBL Fungol-it.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 11:29 
Akvarist

Tegin eile uue testi ja see oli normis. Kahjuks on öösel molly ära surnud ja akva elanikud temaga oma töö teinud... Kuna teisel mollyl oli ka küljel pisike hallikas laiguke, praeguseks on see tunduvalt tagasi tõmmanud kuid mitte täielikult kadunud, kas peaks siis veel ühe ravikuuri tegema? Või ainult sellele 1 kalale eraldi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 12:13 
Guru
Kasutaja avatar

kui ei ole täielikult tagasi tõmmanud, siis nagu esimese kirjas kirjutasin, seenhaiguste vastane kuur sinna otsa. mina soovitan alati ravida üldakvaariumis. muidu võib tekkida situatsioon, kus terveks saanud kala üldakvaariumisse tagasi tõstes jääb ta uuesti haigeks, kuna haigustekitajad on jäänud akvaariumisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 12:55 
Akvarist

Selge. Panen seeneravi ka peale. Aga kas ma pean enne uue ravikuuri alustamist mingi osa vett ka ära vahetama akvas või ei?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 01:07 
Guru
Kasutaja avatar

nii, nagu ravimi juhendis on toodud. kui ravimi juhend keelab kooskasutamise teiste preparaatidega, siis pead ka söega filtreerima.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 01:52 
Akvarist

OK. Tänud Maria! Loodan, et kõik saab korda.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver