Kongo kirjutas:
Mul on vesi olnud akvas kaks nädalat ja taimed poolteist nädalat. Taimedega tuli kaasa muidugi ka brush või midagi taolist. Pimendamine, nagu aru olen saanud, aitab rohelise hägu vastu, mõtlesin proovida ka brushi vastu, et mis juhtub. Ühel päeval ei lülitanud lampe sisse ja katsin akva aknapoolse otsa kinni.
Lampide mittesisselülitamine või osaline kinnikatmine efekti ei anna, seda kinnitab ka isiklik kogemus. Samuti päeva-paarisest pimendamisest pole tolku. Kui seda on tõesti plaan teha siis IMHO (minu arvates) tuleks:
- sööta kaladel kõht täis
- katta kõik kinni (ntx mustade prügikottidega), ainult õhuavad lahti jätta
- kontrollida et on korralik õhustamine - kuna taimed pimedas hapnikku ei tooda võib seda hakata nappima
- pimendada 4-5 päeva, valgust korrakski andmata
- kontrollida ammoniaagi ja nitritite taset sest vetikad võivad kasulike bakterite toidu nahka panna ning need võivad hukkuda, tulemusena peale vetikate tapmist kiire ammoniaagi taseme kasv
Endal oli peale viiepäevast pimendamist tulemuseks kristallselge vesi. Ebameeldiv muidugi et taimed tõesti on end kõik ülespoole venitanud.
Samas teada on et pimendamine aitab rohelise vee puhul, tean inimest kes sai sellega ka BGA-st jagu kuid toimest ülejäänud vetikate vastu info puudub.