foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

:lol: üks minu kuldkaladest on hakanud paari päeva jooksul väga kummalisel meetodil "magama". On leidnud endale öölambi ja seina vahel rahuliku koha "küünlaasendis" puhkamiseks :shock: . Saba taevapoole ja täpselt vertikaalselt. Muidu paistab end tundvat päeva jooksul kenasti ja peab ennast pailt üleval. Loodan et see pole mingi haiguslik seisund vaid üks eripäradest :?: :?:

Üles
 Teema pealkiri: ikka sama:-:))
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 08:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

täna juba 16 kuupäev :lol: . Seis ikka sama- käib "magamas" oma kindlas kohas :?: :idea: ja samas asendis :-k

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 09:17 
Akvarist

Kuskilt kunagi ammu-ammu hakkas silma tõik teadus-lehekülgedelt, et kuldkalad on maailmas ühed kõige enam aretatud "loomad". Mõtle, kui palju on erinevaid kuldkalu on olemas ja aretatud (komeet, loorsaba, teleskoop, punamütsike jne jne). Sestap oli seal ka märge, et ei või iial teada, mis toimub nende geenides. Samas on nad hästi vahva, vastupidavad ja huvitavad tegelased. Samuti maru usaldavad.
Minu vanematel on üks kuldkala, kellel on ujupõiega probla. Muidu on väga elurõõmus, aga sukeldumine on raskendatud ning on leidnud endale lahenduse magamiseks. Poeb tugevate taime lehtede vahele, mis teda kenasti paigal hoiavad. Samas ei anna ta elule alla, vaid toimetab rõõmsalt edasi, nagu poleks midagi viga - ja nii juba pikka aega.
Samas mul endal oli aastaid tagasi üks suur kuldkala (koos sabaga mõõtes oma 20 cm), kes oli juba oma 7-8 a vana. Tegelane otsustas ootamatult, vaid mõne päevaga kuldvärvusest lumivalgeks muutuda ja toimetas lumivalgukesena veel pikka aega edasi. Too sama tegelane oli nii usaldav, et kui mul oli vajadus akvas täispuhastus teha või oma elamise kolimisel teda välja võtta, siis tuli ise mu käte vahele, kui hoidisin käsi akvas, et käte temp võrdsustuks vee tempiga ja ma oma käesoojusega kalu ei "kõrvetaks" (külmaveekalad ikkagi).
Vot kummaline aretatud zoomaailm.

Sestap jälgi, kas Sinu kuldkala on muidu elurõõmus ja sööb hästi.

Üles
 Teema pealkiri: rõõmus teine
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei paista tal midagi vigu olevat :lol: . Sehkendvad koos kaaslasega ringi ja ajavad oma kala-asju :D, söögiisu üle ei kurda kumbki :P

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver