Kuskilt kunagi ammu-ammu hakkas silma tõik teadus-lehekülgedelt, et kuldkalad on maailmas ühed kõige enam aretatud "loomad". Mõtle, kui palju on erinevaid kuldkalu on olemas ja aretatud (komeet, loorsaba, teleskoop, punamütsike jne jne). Sestap oli seal ka märge, et ei või iial teada, mis toimub nende geenides. Samas on nad hästi vahva, vastupidavad ja huvitavad tegelased. Samuti maru usaldavad. Minu vanematel on üks kuldkala, kellel on ujupõiega probla. Muidu on väga elurõõmus, aga sukeldumine on raskendatud ning on leidnud endale lahenduse magamiseks. Poeb tugevate taime lehtede vahele, mis teda kenasti paigal hoiavad. Samas ei anna ta elule alla, vaid toimetab rõõmsalt edasi, nagu poleks midagi viga - ja nii juba pikka aega. Samas mul endal oli aastaid tagasi üks suur kuldkala (koos sabaga mõõtes oma 20 cm), kes oli juba oma 7-8 a vana. Tegelane otsustas ootamatult, vaid mõne päevaga kuldvärvusest lumivalgeks muutuda ja toimetas lumivalgukesena veel pikka aega edasi. Too sama tegelane oli nii usaldav, et kui mul oli vajadus akvas täispuhastus teha või oma elamise kolimisel teda välja võtta, siis tuli ise mu käte vahele, kui hoidisin käsi akvas, et käte temp võrdsustuks vee tempiga ja ma oma käesoojusega kalu ei "kõrvetaks" (külmaveekalad ikkagi). Vot kummaline aretatud zoomaailm.
Sestap jälgi, kas Sinu kuldkala on muidu elurõõmus ja sööb hästi. _________________ 100 l: Mollid, gupyd, mõõksabad, Ancistrused, Corydorased 112 l: Kuldkalad, Heteropneustes fossilised 440 l: Oscar, Pterygoplichthys gibbicepsed, Jack Dempseyd, Ancistrused
|