foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kas on mannatera?
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 12, 2009 10:59 
Akvarist

nädal tagasi istutasin juurde hulgim uusi taimi. See võttis vee natuke häguseks. akvaarium käinud aasta ja kaks kuud - taimede istutamiseni oli vesi selge. Uute taimede lisamisega panin põhjakruusa alla mõnele taimele ka väetisepallid.
ph on umbes 8, muid teste pole kunagi teinud.

täna hommikul oli üks molly valgeid täppe täis. Ülejäänud kalad on puhtad. Eraldasin molly taimeakvasse ja seal ta nüüd põhjas istub. see moll on üleni valged nahapinnast kõrgemaid täppe täis ja minu arust on seal ka musti imetillukesi täpikesi ka sees. lisasin pildi ka albmisse.

akvaarium on 180 liitrit - sisefilter, valgustus ja soojenduspulk olid kõik Juweli komplektis kaasas.

vett vahetan kord nädalas ja nii 40 liitrit ja üle kahe nädala 60 liitrit.
mingi vetikas seal kivide peal on, aga seda kalad söövad ja ma pole selle vastu võidelnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 12:27 
Akvarist

Nagu ma olen aru saanud, siis on kalad vägagi tundlikud igasuguse keskkonnatingimuste muutumise suhtes. Uurisin, et mis seda mannaterahaigust tekitab ja sain väga pika nimekirja... Mida ma olen ka tähele pannud, siis mollid on minuarust väga tundlikud, neil avaldub mannaterahaigus esimesena... Enda kaladel raviprotseduur pooleli, eks näeb, kuidas lõpptulemus on.

Nüüd uurin, et kuidas peaks uusi taimi, kive ja kalu alguses nö karantiinis hoidma enne põhiakvaariumisse lisamist, et ei tekiks jamasid, mida on hiljem raske eemaldada..... Tundub, et see on möödapääsmatu ja äärmiselt vajalik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 02:56 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
sümptomite polest sobib mannaterahaiguseks tõesti. mannaterahaigust tuleb alati ravida põhiakvaariumis, vastasel juhul jääb haigus akvaariumisse edasi pesitsema, nii, et kala eraldamine taimeakvaariumisse oli paha mõte. nüüd tuleb ravi teha mõlemas akvaariumis.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver