Tere.
Akvaariumi andmed:45L, 24C, teste ei ole teinud(ega pole hetkel kuskilt saada ka), filter ja soojendus olemas(lisa CO2'te pole). Vett vahetan nii 2-3 nädala tagant, olenevalt kui must akvaarium tundub. Ära vahetan umbes 15L vett.. Varem olid akvaariumis: 2 gupit, 2 põhjakoristajat, 4neooni, 1 barbus?(albumis pilt näha, kiusas teisi varem, nüüd aga hoiab omaette nurgas, arvatavasti suurte mõõksabade pärast)
Mõnda aega tagasi tõin poest juurde 2 gupit, 1 klaassäga, 1 mõõksaba ning 3 mõõksaba Tartust ühe akvaristi juurest..
Nüüd olen vaadanud, et need suured mõõksabad tartlase käest kiusavad emast gupit(vana asukas), ajavad teda eemale ja nokivad.. Samuti ühe poest ostetud gupi ilus saba lühemaks läinud(arvatavasti mõõksabade töö), teisel saba alles..
Akvaarium käinud üle 2 aasta.
Enne ei ole ühtegi probleemi olnud, peale selle, et ühel neoonil oli ujupõiega probleem, teisel keha kõverdunud..
Probleem:Nüüd aga on ühel gupil(keda mõõksabad taga ajavad), keha peal väiksed täpid. Need on olnud max. 4 päeva.. Nüüd aga on ühele küljele tulnud üks suurem täpp.. Ma ei oska öelda, kas see on uus ja suurem täpp, või mingi muu asi.. (äkki mingi sõlm, paistetus vms.. tundub selline veidike kollakas) Arvan, et gupil tekkis stress mõõksabade kiusamisest ning siis lõi välja näiteks
Oodinium pillularis e. Samettõbi.. kuid ma pole kindel, kas see võib just see haigus olla.
Kala ujub veepinnal, tehes väikseid ringe või filtrist tulevale veele vastusuunas.. Näinud ei ole, et ennast kuskile vastu hõõruks, ujumisega probleeme pole.
Et kindel olla, sooviks abi ning lisasin mõned pildid siia:
http://public.fotki.com/karilyn/akvaarium/Enne oli gupi ilus, pilti näeb albumis.
Need pole küll kõige parema kvaliteediga, kuid loodetavasti saan abi,
tänades Kärilyn.