foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 04:45 
Akvarist

Mure neoonidega. Akvaariumis on nad olnud mul umbes 3 aastat ja kõik korras. Detsembri algul soetasin uue 180l akvaariumi ja nüüd vaatan, et ühel neoonil on silm täitsa punnis ja ujub kuidagi kreenis, kõhn nagu ka, kuigi sööb. Ja ühel on üks silm hall, aga see juba ammu. Kas on akvaariumi vahetusega stressist mingi haigus tulnud? Punnis on ta silm umbes nädala. Mida ma peaksin tegema?
Lugesin just ühte postitust, et hägune silm on tingitud mustast veest. Olen iga nädal korralikult sifooninud ja vahetanud ämbritäie vett ära. Vesi ei lõhna pahasti.

180l Juwel Rio. 1 pleco, 8 neooni, 4 mollyt, 1agamyxis pectinifrons, 1 õuntigu

*** Liigutasin Akvaariumikalade alt sobivamasse kohta *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 06:08 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
no3 testi võiks teha, et veenduda, kas veevahetused on piisavad olnud. samas, neoonide eluiga ongi umbes kuni 3 aastat, need nähud võivad ka vanadusest olla. baktopur directiga või mõne muu bakterivastase ravimiga võid teha kuuri läbi igaks juhuks, kuigi kahtlen, kas sellest nii vana kala puhul enam abi on. veetestid aga tasub muretseda juba teiste kaladegi pärast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 01:03 
Akvarist

Tänan abi eest. Teen testi ära. Kodus mul selline akvaariumi raamat (Akvaariumiomaniku käsiraamat), kus öeldud, et neoonid elavad kuni 10 aastat. Sellepärast olingi mures, et mul nii varakult juba hädised on.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver