foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Haige tigu
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 31, 2009 01:46 
Akvarist

Minu kollane õunakas ei tule juba kolmandat päeva oma kojast välja. Algul jäi mulje et ta magab, aga päeva pärast ei olnud midagi muutunud ja tigu oli täiesti kotta tõmbunud (klapp ei ole täiesti kinni tõmmatud). Täna on juba päris suur mure.. äkki juba surnud?
Veeteste mul ei ole. Ülejäänud kalad ja tigu on terved. kas põhjuseks võib olla ka nälg, sest paar viimast nädalat mul ei olnud midagi anda (präegu on kugiviil koguaeg põhjas)?
vahepeal olin ka koristamisega veidi laisk aga viimasekd kolm nädalat olen kurralikult koristanud ja pealegi on kalad terved ja isegi väga rõõmsad.. platy tõi isegi kaks uut pesakonda. Kaua õunakad elavad.. võib ta lihtsalt vana olla?

Ma tean et kusagil siin foorumis oli varem ka selline teema, aga ma ei suutnud seda leida. Palun väga abi!

Ette tänades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 31, 2009 03:57 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui tihti sa vett vahetad? kas kalade üleasustust või ületoitmist ei ole? õunakad on tundlikud halva veekvaliteedi suhtes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 31, 2009 11:20 
Akvarist

Aga siis võib see küll põhjuseks olla... ma olen viimasel ajal veidi hooletu olnud :oops:

Aga kas tigu võib siis paraneda, kui ma nüüd teen koristamise ära.. ja teeks äkki tõsisema koristamise?

Isa arvab, et tigu on surnud. Ma ise veel nii ei arva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 12:23 
Akvarist

Kasutaja Felch rääkis mulle et tavaliselt tuleb neil kaan ära kui nad surevad ..mul sõbrannal oli sama asi , korjas välja , nüüd ta ise ka segaduses et kas ta oliikka surnud ! . toksi teda natukene .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 10:48 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
liiga palju head ei ole ka hea. vaheta 30% veest ära ja mõne päeva pärast võid veel natuke vahetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui sul vesi normis ja kalad rõõmsad, ei tasu suurpuhastust teha. Sellega alustad nullist. Suurpuhastuse all mõtlen akva tühjendamist. Hoolikam põhja sifoonimine jms on kindlasti kasulik. Kas nüüd teole, ei tea. Ta võib olla tõesti surnud. Aga ta oskab ka surnut mängida, isegi mitu päeva järjest: http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_snail
Enne kui tal kojauks eest ära ei kuku, ei tasu teda veest välja võtta.
Vastused õunakate alastele küsimustele: http://www.applesnail.net/

Sealt leiab ka huvitava loo kuidas 1 omanik liimis teo viga saaanud koja kinni. Aasta hiljem tundis tigu ennast hästi. Õnnetuse juhtumise ajal olla olnud 4 aastane.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 11:40 
Akvarist

Suured tänud! :) Täna läheb koristamiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 04:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

nuusuta seda tigu. kui jubedalt haiseb on surnud. kui ei haise magab.

160 l: 1 ancistrus, 1 platydoras, 4 T-barbust, 2 mystus guliot, 2 callichthys; 150 l: 4 tiigerbarbust, 1 ancistrus, 1 mõõksaba, 1 acanthophthalmus kuhli, 3 corydoras pandat ja kokku 11 erinevat taimeliiki.

http://www.pilt.ee/view/200290/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 06:27 
Akvarist

Akvaarium puhas (tegin vaid veidi põhjalikuma koristuse kui tavaliselt).... enam käest ära ei lase.
Tigu on surnud.
Arvasime emaga, et tal võis ka lihtsalt stress olla, sest mu mõlemad teod said koos toodud, aga see tigu ei kasvanud pooltki nii suureks kui on suurem tigu ja suurem tigu kiusas teda - vahest sõna otseses mõttes elas tal seljas ja kui suuremal teol igav oli, siis läks ja roomas väiksemast lihtsalt üle, pööras ringi ta teistpidi tagasi :roll: :lol:

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver