foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kas tegu mingi haigusega?
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 20, 2009 10:48 
Akvarist

Viimase paari nädala jooksul on paar Otot mul teise ilma läinud.

Ca. paar nädalat tagasi läks üks Oto hingusele aga tol hetkel ei osanud sellest midagi eriti arvata. Ei osanud eriti mingist otsast teda uurida ega puurida kah eriliselt.
Väliseid vigastusi ei olnud. Uimed olid kah kõik korras. Ainus mis silma jäi oli see, et kõht oli kuidagi punnis.

Eemine nädal läks üks pisike antsu poeg kah teise ilma. Sellel ei märganud kah midagi. Kõht paistis kah korras olevat.

Täna aga leidsin jälle surnud Oto. Sellega muutus asi juba väga kummaliseks. Kammisin foorumit ja lugesin teiste kasutajade kalade kahtlaste surmade kohta ja nägin paaris kohas soovitust kõht lahti teha. Seega otsustasin ka oma Otot lahata. Lõikasin kõhu lahti ja leidsin sealt marja. Soolikaid päris hästi ei eristanud. Rohkem oli selline ühtlane mass. Aga ega mul pole selle koha pealt ka erilist silma. Kõik muu tundus korras olevat. Kehaväliseid vigastusi polnud ega midagi...nagu tavaline Oto kunagi.

Piilusi teisi Otosi kes veel elus on, ühel nägin veel sellist punnis kõhtu. Natuke hirm sees ,et kas on see kah teel teise ilma.

Veel elab mul akvas kamp Barbuseid ja paar mõõka. Need on rõõmsad nagu alati ja nende hulgas pole kadusi olnud. Vee näitajad on kõik korras ja on nii olnud mõnda aega. Toidu menüü pole kah nii trastiliselt muutunud viimasel ajal ,et võiks seda mingi söögiga seostada.

Ehk oskab mõni targem nõu anda? :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 21, 2009 12:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Räägi natuke juurde ka oma kalade elutingimustest. Kui suur akva, kaua on akva käinud, milline on hooldusreziim (veevahetus ja sagedus), kuidas toidad. Ja kas veeteste oled ikka teinud, võiksid siia ka veetestide näidud kirja panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 21, 2009 11:41 
Akvarist

Akva suuruseks on 85L ja käinud on ta suvest saati. Augusti keskel või millalgi sai käima pandud.

Hooldused käivad üldiselt kord nädalas (klaasi puhastus, põhja sifoonimine ja vee vahetus ca 1/4-1/3).

Barbused ja mõõgad on kõik väga rõõmsalt elanud siiani ja pole ükski hingusele läinud.

Toidan üldiselt kraanulitega vahel harva panen ka kurgi viilu aga Otod ntx pole üldse huvi nende vastu üles näidanud.

Eile tegin webis põhjaliku uurimist Otode kohta ja paar asja jäi silma mis panid mõtlema.
1) Otod pidid suht kergel heast peast teise ilma minema (äkki oli ka minu omadel selline tuju).
2) Oto tahab rahus süüa. Äkki nad surid lihtsalt nälga kuni ei julge söömas käia normaalselt. Pidevalt istuvad kuskil peidus. Kuna valges käib mu Barbustel selline jube ralli pidevalt, et ega seal rahu saa küll keegi mingit pidi. Aga samas peaks öösel ju olema rahus söömine võimalik, kuna kohe kui tuli kustu kobivad barbused magama.

Vee näidud siis kah, sai just täna test tehtud.
NO3 - 18
NO2 - 0
GH - >10d
KH - 5d
pH - 7

Testimiseks kasutan üldiselt JBL EasyTest 5in1 ribasi. Üldine küsimus ,et kas peaks midagi muud kasutama, et täpsemaid tulemusi saada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 22, 2009 09:46 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
profülaktiliselt võiks teha läbi kuuri mõne bakterivastase ravimiga. lisavitamiinid ei tee ka paha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 23, 2009 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Kui enne mainisid söömisest.
Oma Otosid vaadelnud siis nad teistega koos toidulauast osa ei võta. Nad jäävad sinna kus nad on. Graanulid ja helbed ei huvitagi.
Otod armastavad vetikaid, kuid mitte kõikke neist. Kuidas sul akvas vetikaga lugu on.
JBL Novo Fect tabletid (põhjakalade tabeltid) on ainus toit mida olen näinud, et ka pisut Ottosid erutab. Kui olen pannud tabelit tavapärase toidukoha peale, kus kõik süüa saavad, ei ole Ottod end liigutanud. Kui olen pannud tableti selle taime alla, millel nad enamasti aega viidavad, siis tulevad uudistama ja kui teised agaralt ligi ei tule siis istuvad ise mõneks ajaks tableti peale ja maiustavad sellega seni, kuni teised nende privaatsust ahistama hakkavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 26, 2009 06:31 
Akvarist

Lihtsalt väike update. Peale süvauuringuid Otode hingeelu kohta olen üritanud neile natuke privaatsemat söögilauda võimaldada. Ehk võimaldada neil segamatult süüa. Samuti ka nende toidu lauale pannud asju mis peaks neile rohkem meelepärane olema, vähemalt erinevad webis olevad allikad väidavad nii.

Üks selline suurema kõhuga Oto, kelle pärast siin kah juba mures olin siputab ikka veel ringi. Rohkem pole keegi teise ilma läinud.

Ei oskagi hetkel öelda millest see nüüd tingitud oli aga hetkel olukord on stabiilne ja kõik paistavad rõõmsad olevat. See ongi kõige tähtsam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 09:38 
Akvarist

Taas uuesti oma vana murega tagasi. Seekord läks aga mul teise ilma üks suur põhjakoristaja. Vaatepilt oli umbes sama nagu mu Otodega kes teise ilma läksid. Kõht oli paistetanud, tundusid lausa nagu verevalumid seal olevat, soomus turris paistetuse juurest aga lisaks märkasin veel mingit valget asja kala pärakust väljas.

Tegin ka sellest paar pilti.
http://www.hot.ee/spectre/Haige1.JPG
http://www.hot.ee/spectre/Haige2.JPG

Avastasin ta eile õhtul sellisena. Püüdsin ta välja ja panin garantiin akvasse. Lisasin vette ka Baktopuri. Siis ta ikka õhtul seal ujus natuke aga kippus kõhtu üles keerama, tõmbas ennast jõuga taas otseks aga natukese aja pärast taas hakkas keerama. Nii terve õhtu. Hommikuks teda enam ei olnud.

Uurides terve eilse õhtu foorumit ja lugedes erinevate sarnaste juhtumite kohta tundus ühest Maria poolt kirjutatud vastusest ,et äkki mu kalal oli kah vesitõbi.

Kas keegi targem ehk oskab seda kinnitada või ümber lükata. Kui tegu mingi haigusega siis ehk oskate ka mingit soovitust anda mida ette võtta enne kui mul veel mõni kala sama asja saab.

Infona: Vee näitajad on mul täiesti tavalised nagu alati. (Võite vaadata eelevast postitusest). Kalade dieedis pole kah mingeid suuri muutusi olnud.

Tänud juba kõigile ette kes vähegi nõu oskavad anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 09:29 
Guru
Kasutaja avatar

tõenäoliselt on see jah, vesitõbi. palju sul kalu arvuliselt akvaariumis on? tavaliselt kipub see häda kallale tulema siis, kui akvaarium on üleasustatud, alahooldatud või kalad on stressis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 30, 2009 11:00 
Akvarist

Kokku on 18 elaniku. Alahooldatust ei taha nagu väga uskuda sest koristan kord nädala/kahe peale. Ning siis pole kah palju tööd, natuke vana taimesodi koristamist, rohimist ja sellist. Püsib väga ilusti puhas juba viimased pool aastat vähemalt. Varem oli ikka kõvasti rohkem tarvis koristada. Stress on kah kahtlase väärtusega...kui nad stressis oleks siis nad vist nii palju üksteist põõsas ei "nugistaks". Samas... vaadates põhjakoristajaid siis nad on sellised kes vist tahavad rahu aga kui sa elad kamba barbustega (loe nugistega) koos, siis ei saa keegi eriti rahu.

Aga oletades ,et ongi vesitõbi...siis peaks hakkama vast mingit üldist ravi tegema ,et teised seda ei saaks. Kuidas ja millega, oskad ehk soovitada, või siis lihtsalt mõne linki visata kus leiaksin veidike juhtnööre.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 01, 2009 11:04 
Akvarist

Peale erinevate postituste lugemist siin foorumis vesitõve kohta mõistan ,et ega mul pole mõtet mingit suurt ravi hakata korraldama kui kedagi sümptomitega näha pole. Tuleks ette võtta üks suurem puhastus ja ehk vaadata kaladele mingit head toitu, mis aitaks nende organismi tugevdada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 01, 2009 11:40 
Guru
Kasutaja avatar

kui sümptomitega kalu rohkem pole, siis on ravi tõesti ebavajalik. soovitaks JBL Atvitol vitamiinilisandit.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 02, 2009 11:46 
Akvarist

Suuremat sorti puhastus sai nüüd kah eile tehtud. Nüüd veel vaja käia need vitamiinid kah ära osta.

Kõige parem üllatus kogu asja juures oli see, et kui olin puhastuse lõpetanud ja istusin akva ees ja seda rahulolevalt vaatasi, torkas mulle silma väike paar silmi kes mind läbi klaasi vastu põrnitses. Väike silmapaar oli mõõksabade pere uusim liige :)

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver