foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Skalaar surnud
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna sai mu lemmikutest skalaaridest üks surma. Nüüd teine jäi alles ja leinab. Hommikul veel ujus ringi ja nüüd õhtul oli surnud.
Oskab keegi öelda mis võis ta surma põhjuseks olla? Välisel vaatlemisel ei paistnud ühtegi kehavigastust välja. Kõik uimed ja keha olid täiesti terved. Ainuke mida ma märkasin oli natuke paisunud kõht. Samuti märkasin ka ühte silma, mis muidu oli punane, oli nüüd muutunud poolenisti roheliseks. Umbes viimasel kahel või kolmel päeval ei olnud kalal mingisugust söögiisu. Istus ainult ühes nurgas, kus on nõrk veevool. Kala ise oli natuke üle aasta vana.
Kui see on mingi haigus võivad ka teised kalad nakatuda ja peaks ravi alustama. Ise ma küll ei leidnud seost ühegi haigusega.
Palun abi targematelt.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 10:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
lõika lahti. kui kõhusisu on pehme, võib oletada, et mingi bakteriaalne jama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 11:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mismoodi ma ta lahti lõikan? Sealt kõhu juurest, kus punnis on või?
Kuidas ma aru saan kas see on pehme? Kala ise katsudes on juba minu jaoks pehme...
Praegu läks kala sügavkülma. Kas peale üles sulatamist see meetod ikka töötab?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 07:44 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
töötab ikka. kui kõhu sisu on vedel, siis on see "pehme". kui siseelundid on ilusti eristatavad, siis on põhjus ilmselt milleski muus. lõikad lahti alates lõpustest kuni pärakuni. nii, nagu heeringat puhastad sisikonnast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kala on igastahes lahatud. Enda hoitud kala on ikka palju raskem lõigata kui seda, mille poest ostad.
Igastahes ei tundunud küll mulle, et ta seest päris vedel oleks. Nagu kala ikka. Ainult, et sellised mustad tükid olid seal sees (ümmargused). Ei tea kas need peaksidki olema. Muud küll ei märganud.
Unustasin seda kah mainida, et mõlemad kalad on kaetud samuti mustade täppidega. Nagu keha pealt. Need on neil olnud juba ostmisest saadik. Ei pidanud seda kunagi tähtsaks, kuid kunagi nägi et tavaliselt ei ole kaladel selliseid musti täppe. Rohkem on neid saba pool.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver