foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad äärmiselt imelikud
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Pöördun teie poole suure murega ja tahaks abi. Täna kalu vaadates märkasin, et midagi on nagu väga valesti. Nimelt on kõik kalad muutunud äärmiselt närviliseks ja kui akva ligidusse minna, siis nad ehmatavad ja ujuvad suurel kiirusel kuskile peitu ja tihti millegi vastu nii et lausa kolinat on kuulda ja jäävad siis tükiks ajaks liikumatult sinna. Üks guraami on ka täiesti tumesiniseks värvunud, kes ennem oli väga hele.
Tavaliselt on ka nii, et kui ma koju jõuan, ootavad kõik kalad ühes nurgas, et süüa saada, kuid täna ei ole seal kedagi. Kõik on kuskil peidus.
Veevahetust plaanisin täna teha, kuid arvan, et jätan selle siis tegemata, sest kalad võivad sellest veel rohkem ehmatada.
Tehnikast on Eheim filter, 200W soendus, valgus 4x30W. Akva ise on 200l ja elanikud on allpool kirjas.
Igastahes palun teie abi. Olukord on väga imelik ja pole sellise asjaga varem kokku puutunud.
Nüüd kohe püüan ka veetestide näidud lisada.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 04:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Veetestide näidud on siis sellised:

pH: 8
Fe: 0,05
NO2: 0
NO3: 10
Temperatuur: 26 C

Nüüd on veel imelikud ainult guraamid, kes on tumesiniseks läinud, ja papagoikala, kes muidu on koguaeg nähtaval kuid nüüd istub koguaeg peidus. Ehk on kaladel lihtsalt halb päev täna? Ausaltöelda olen ma sellist asja ka varem näinud, kuid ainult ühel kalal ja see on hiljemalt järgmine päev alati järgi andnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 05:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui minul hakkavad guraamid pesa tegema ja emane on väga ümar läheb isane guraami tumelillaks ja peksab teised kalad peitu. arvan et sul pesapunumine käib

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 06:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tommilak, tere,

ega see Su värvunud guraam juhtumisi isane ei ole? Kui jah - siis ei ole teiste kalade närvilisuse põhjust vaja mujalt otsida. See guraam võib muutuda ka süsimustaks (muide väga ilus on ta nii. Saba ja seljauimede täpid on siis eriti kirkalt näha jne. ) üldiselt on nii, et isane on valmis paarituma, otsib kaaslast ja on endast teinud terve akva kunni. Kui Sul ei ole emaseid, soovitan Sul need muretseda aga kindlasti 2 emast vs 1 isane. Sest kui on 1:1 - ei jää Su emasest guraamist mitte midagi järele.
Selle kadalipu olen ma läbi teinud. Päris jube oli vaadata kuidas isane emast räsis ja "tagus".

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 06:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks madistamine on neil käind seal jah juba päris tükk aega ja isane ajab pidevalt emast taga kuni too lõpuks peitu läheb. Selle peale olen ma tegelt juba ammu mõelnud, et peaks ühe emase veel juurde ostma, kuid pole millegipärast selleni veel jõudnud.
Kas see guraamide müdistamine võib siis tõesti mõjutada ka teise kalu. Akva kunn on tavaliselt olnud ikka papagoikala, kes ka guraamisi ja teisi kalu pidevalt taga ajab, kuid täna istus ka tema peidus. Tema ja SAE ehmatavad veel siiamaani. Nii kui akva juurde lähen ja seal natuke olen paneb papagoikala kohe esimese põõsa sisse ja jääb täiesti liikumatult sinna vedelema. Nagu oleks surnud. SAE see liigub nii kiiresti et ma ei saa arugi kuhu ta läheb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 06, 2009 11:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

tommilak kirjutas:
Üks madistamine on neil käind seal jah juba päris tükk aega ja isane ajab pidevalt emast taga kuni too lõpuks peitu läheb. Selle peale olen ma tegelt juba ammu mõelnud, et peaks ühe emase veel juurde ostma, kuid pole millegipärast selleni veel jõudnud.
Kas see guraamide müdistamine võib siis tõesti mõjutada ka teise kalu. Akva kunn on tavaliselt olnud ikka papagoikala, kes ka guraamisi ja teisi kalu pidevalt taga ajab, kuid täna istus ka tema peidus. Tema ja SAE ehmatavad veel siiamaani. Nii kui akva juurde lähen ja seal natuke olen paneb papagoikala kohe esimese põõsa sisse ja jääb täiesti liikumatult sinna vedelema. Nagu oleks surnud. SAE see liigub nii kiiresti et ma ei saa arugi kuhu ta läheb.

Ma oma isiklikest kogemustest oskan öelda vaid seda, et minu isane guraami läks nii ülbeks, et ei lasknud teistel kaladel absoluutselt akvaariumis liikuda. Rääkimata sellest, et keegi peale tema oleks süüa saanud. Nii kui keegi liigutas, guraam ründas (sellest on kusagil ka teema. Mul oli see probleem siis, kui 250L akva oli ja siis sai küll sisustust ümber tõstetud, taimi tõstetud jne. jne. Emasele koopaid tehtud aga mitte miski ei aidanud) Kui mu emane guraam enam ühel päeval üldse näole ei andnud ja mina olin igasuguse lootuse kaotanud ja valmis juba riiukukke ära andma, soovitas siit foorumist keegi, et muretsegu ma teine emane juurde. Usu, nagu nõiaväel kadusid kõik terroriseerimise probleemid. 1 isane peab siis kahe emase vahel siiberdama ja see annab emastele aega hinge tõmmata ja peitu minna. Minu emasest oli toonaks järel vaid ahervare ja tõesti oli kurb teda vaadata. Lugesin tookord ka väga palju guraamidest ja jäi silma see, et isane guraam on suuteline emase surnuks terroriseerima. Ainult, et uus muretsetav emane peab olema enam - vähem sama suur kui "vana" emane. No minul õnnestus saada selline noor neiu - mitte enam titt aga ka mitte täiskasvanu.

EDIT: Tommilak - tee emasele palju peidukohti. Taimedest näiteks (puhmad suurelehelistest taimedest, mille alla saab minna; minigd lillepotid või kiviseinad vms. seni, kuni uue kala saad. Emasel peab olema mitu kohta, kuhu ta minna saab peitu. Kui sa lähemalt jälgid, siis emane hakkab väsima ja lõpuks annab alla ja siis isane rammib teda suuga (vaata albumist mul on jäänud sinna isegi paar pilti), emane jääb loiuks ja enam pinnale lõpuks ei tule vaid jääb taimelehe alla lõõtsutama.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver