Väiksemal, ehk siis ilmselt emasel läks ühe päevaga saba heledaks ja hakkas narmendama. Samuti tuli seljauime sisse üks lõhe. Sai pandud Sera Costapuri, mida parasjagu kapis oli ja mida kunagi varem oli sarnaste sümptomite puhul soovitatud. Saba läks aina hullemaks, nii et lõpuks olid ainult rootsud järgi (narmendavad ja heledad). Samas aga seljauim kasvas kokku. Järgmine etapp oli see, et narmendav ja katkine osa sabast tuli küljest ära ja kõik uimed olid terved. Arvasin, et probleem laabub.
Selleks hetkeks olin saanud ühest kalapoest targemaks, et kasutama peaks hoopis Sera Bactopur'i. Alustasin siis selle ravimikuuriga, lisades ka õpetuse järgi soola (Sera Ectopuri). Hoolimata sellest jäi ka teine Oscar haigeks. Üks lõhe on sabas ja alumine uim on üsna ribadeks. Samas selline valge ja narmendav ta pole ja äratulemist hetkel veel ei karda.
Seega mõlemad tegelased on haiged ja suht vaiksed. Olen neid ussidega söötnud, et natuke nende tuju parandada. See neile meeldib
Infot akva kohta:
112L panoraam akva (plaanis lähitulevikus suurem soetada, kuna kalad hakkavad kasvama - hetkel on paar kuud vanad)
Sees on üks kivi, üks känd ja üks taim, mis on juba pikka aega väga kahtlane välja näinud.
Samuti on akvaariumil taustasein, mille tagumisel küljel on kahtlased valged täpid (kas võib olla haiguse põhjus?)
Väline filter EHEIM classic 2213
Vee temp on 26 peale keeratud (mõõtnud ei ole)
Lambid on äsja vahetatud (üks neist roosakas)
Reginald Detta "Akvaariumi kalade pidamine" raamatu järgi võttes põlevad tuled vist natuke kaua aegajalt (kas võib olla haiguse põhjus).
Samas raamatus päris täpselt klappivat haigust ei kirjeldata ja seega olen natuke nõutu.
Küsimus veel selline et kas saba kasvab ikka tagasi. Päris lõplikult ta küljest ära ei ole ju. pool senti on ikka nagu saba osa alles ja ülevalt servast on peaaegu kõik alles ju.
Kaladest on veel kaks põhjakoristajat - üks on tume ja teine on oranz.
Hetke seisuga sai kõik ravimid söefiltriga välja imetud ja käima läks järjekordse ravimi kuur. Seekord Tetra Medica General Tonic. Öeldi taas kord, et see on just see õige ravim. Täna hommikul sai pandud ja hetkel paistavad nad juba rõõmsamad.
Kust üldse abi võib saada? Kauplused räägivad kõik erinevat juttu ja paistab et foorumis ka väga paljud tegelased abi pole saanud.
Aidake!