foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 3 uut kala surid ära?!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 27, 2008 08:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Nii jutt siis selline:Ostsin ühe uue isase betta,ancistruse ja ühe ,vist ka ancistrus (loorsaba) :oops:
Nii hele ancistrus suri praktiliselt juba akvasse pannes ära,juba poes tundus uimane,aga müüjad ei arvanud,et tal midagi viga oleks.Siis kohe varsti tulid uuele isasele bettale need valged udused ollused uimedele ja siis suri ka see tume põhjakas.ei saa aru,milles asi oli,tegin kõik,nii nagu peab,ka akvavette panemiselgi järgisin piinliku täpsusega õpetusi.Akvas temp 24 kraadi,vesi puhas.Nagu lugejad ehk teavad,oli umbes 2ndl tagasi mul eelmisel isasel bettal see seen või misiganes,tegin mycopuriga 7 päevase kuuri ära,puhastasin vee ja lasin veel nädal käia,enne,kui uued kalad sisse panin.Kusjuures minu emane betta on siiamaani täie tervise juures.Ja teod samuti.Oskab keegi arvata,milles asi olla võiks.On see võimalik,et sain kohe poest haiged kalad??Tahaks ju ikka uusi kalu juurde oma sajasesse akvasse(no hetkel 85l sees,sest see on ülevooluga akva),aga peale selliseid asju ei julge kedagi juurde tuua,ei taha kaladele niisama surma põhjustada nagu.Nüüd ei teagi,mida teha ja kuidas oleks õige toimida..aa,ja mõned taimed on nii kehvakeseks jäänus,sihukesed läbipaistvad teised,või mõjus rohi neile nii.. :roll:
Ühesõnaga olen väga tänulik neile inimestele,kes oskaks ja leiaks aega nõu anda..
Ette tänades!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 27, 2008 10:55 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
testid? eeskätt no2 ja no3 huvitab.
ravim hävitab vees kasulikud bakterid, mis kalade väljaheiteid ümber töötlevad, st. peale ravimite kautamisst no2 ja no3 näidud tõusevad paratamatult. akvaarium hakkab ennast otsast peale sisse töötama ja enne, kui uus bakterkoloonia pole tekkinud, et piisavalt jääkaineid ümber töödelda, ei tohiks uusi kalu juurde tuua. nädal vahet on ilmselgelt liiga vähe.
ravim võib ka taimi mõjutada, eriti, kui sisaldab vaseühendeid.

ma saan aru küll, et tühja akvaariumit on igav vaadata aga pole mõtet kiirustada. pea nüüd pikem vahe sisse, enne kui uuesti proovid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 27, 2008 11:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Lisaks: sa pead poest ostma alati kõige vilkamad/aplamad/elavamad kalad. Jälgi neid enne ostu ja ära lase müüjal endale udu ajada, kui teda üldse miski huvitab siis ainult läbimüük :( Haigete/nõrkade kalade ostmine pole muidu üldsegi välistatud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 28, 2008 01:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge,aga siit tekib ikkagi uus küsimus (vb targemate jaoks päris loll küsimus :oops: )aga kuidas see kõik sel juhul minu emasele bettale ei mõju??Rohu filtreerisin välja ja pool veest vahetasin ka välja ja siis käiski ndl aega tühjalt ja siis pool ndlt minu emase bettaga...teste lähengi reedel tegema.Kiiret muide ei ole mul kuhugi..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 28, 2008 02:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

aa,muide mulle öeldi kalapoes,et ancistrused ongi päeval uimased,kuigi korra nad mainisid,et miks ta nii paks on,aga siis teine ütles,et ei ole häda midagi..ja nii siis saingi selle,kuna väideti,et teisi ei saa hästi kätte.. :roll:
Olid just uued kalad tulnud müügile,niiet ega müüjad ei pruukinud ka haigusest eriti teadlikud olla.Muidu iseenesest palju kalu oli seal (ilusaid),aga müüjad olid kuidagi tülpinud olemisega,kui midagi küsisin ja erilist nõu ma sealt ei saanud ka..Filtrite kohta küsides ei osanud müüja eriti midagi tarka öelda,seletasin siis ise,mida siit nende kohta lugenud olen,ütles müüja,et ei tea sest midagi..
Aga muidu,teemasse tagasi laskudes,kas 24 kraadi on ikka ok,või vähe?Ja vahepeal hakkas huvi tekkima kuldkalade kohta,aga niipalju,kui lugenud olen,siis järjest rohkem segadusse ajab,arvamused kuldkalade pidamise raskusesse liiguvad seinast-seina..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 28, 2008 05:08 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
emane betta on sinu loodud tingimustes lihtsalt kohanenud. samamoodi, nagu kohanevad a-sotsiaalid elama prügimäel, kus sina ja mina poolt minutit ka vastu ei peaks.
24C on bettale ok, teised troopilised kalad tahaks siiski pisut soojemat vett.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver