Nii jutt siis selline:Ostsin ühe uue isase betta,ancistruse ja ühe ,vist ka ancistrus (loorsaba)
Nii hele ancistrus suri praktiliselt juba akvasse pannes ära,juba poes tundus uimane,aga müüjad ei arvanud,et tal midagi viga oleks.Siis kohe varsti tulid uuele isasele bettale need valged udused ollused uimedele ja siis suri ka see tume põhjakas.ei saa aru,milles asi oli,tegin kõik,nii nagu peab,ka akvavette panemiselgi järgisin piinliku täpsusega õpetusi.Akvas temp 24 kraadi,vesi puhas.Nagu lugejad ehk teavad,oli umbes 2ndl tagasi mul eelmisel isasel bettal see seen või misiganes,tegin mycopuriga 7 päevase kuuri ära,puhastasin vee ja lasin veel nädal käia,enne,kui uued kalad sisse panin.Kusjuures minu emane betta on siiamaani täie tervise juures.Ja teod samuti.Oskab keegi arvata,milles asi olla võiks.On see võimalik,et sain kohe poest haiged kalad??Tahaks ju ikka uusi kalu juurde oma sajasesse akvasse(no hetkel 85l sees,sest see on ülevooluga akva),aga peale selliseid asju ei julge kedagi juurde tuua,ei taha kaladele niisama surma põhjustada nagu.Nüüd ei teagi,mida teha ja kuidas oleks õige toimida..aa,ja mõned taimed on nii kehvakeseks jäänus,sihukesed läbipaistvad teised,või mõjus rohi neile nii..
Ühesõnaga olen väga tänulik neile inimestele,kes oskaks ja leiaks aega nõu anda..
Ette tänades!