foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 06:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere!
Ma ei osanud teemat kuhugile mujale paigutada. Tegemist siis minu esimese akvaariumiga ja täna hommikul oli ka esinene surm. :cry:

1. Sinu akvaariumi suurus ja mõõtmed.
120 l; 80x40x40 cm; oli 2 kuldkala (nüüdseks 1 siis) ja 7 krevetti (ei oska öelda palju neid elus)
2. Tehnika: Mis filtrit kasutad, kui võimas soojendi, kui tugev valgus?
Filter: Eheim ecco; soojendi: 100W, 100-150 l akva jaoks; õhupump: ProSilent S500, 150 l/h; valgus: Philips 39W/480 (valguse sain akvaariumiga kaasa).
3. Milline on pinnas, taimed, dekoratsioonid?
Aluskiht on peenem kruus, pealiskiht kruus fraktsiooniga 5-8 mm, mõned rannast korjatud kivid kaa, 2 taime ja Savanna juurikas. (Kivid ja juurikas enne akvaariumisse panemist korralikult läbi keedetud).
4. Vee parameetrid
Täna tegin testid:
PH =8
NO3 = ~5
NO2 = <0,3
NO2-N = < 0,1
KH = 7
Temperatuur 20 kraadi
5. Veel midagi, mida peaks teadma.
Akvaarium on töötanud umbes 1,5 nädalat (pilt on albumis olemas). Korra olen puhastanud ja veevahetust teinud umbes 1/3. kemikaalidest olen kasutanud vaid Biotopol-i ja seda juhistele vastavalt lisanud. Sissetöötada akvaarium ei saanud, 1 kuldkala oli kohe sees. Varem ujus kalake umbes nädala mullis (rumal kingitus). Kuna akvaarium tundus tühi 1 kalaga, siis ostsin 2 kala juurde. Üleeile hommikul (5 päeva ostmisest hiljem) aga märkasin, et uus kala oli kuidagi uimane, seljauim oli longus ja kalake oli kas taimede taga peidus või akvaariumi nurgas. Uimed olid muidu terved. Vanem kala aga ujus reipalt ringi. Täna hommikul oli uuem kalake juba teise ilma läinud. :cry:

Kas olen midagi väga valesti teinud? Milles võib probleem olla? :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 09:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuidas kala akvasse panid - mauhh vette või lasid kotiga vees ujuda et temp-d ühtlustuksid?
Eks poest ostetud kalal võis ka enne mingi haigus küljes olla. Ostes tasub valida kõige elavam, aplam, laamendavam kala. Esialgse kirjelduse kohta ei oska midagi paha öelda.
Ma arvan, et kopeerides postituse haiguste foorumisse, on rohkem lootust pädevat nõu saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 10:00 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Mina arvan, et sina ei ole midagi väga valesti teinud!

On aga asju, mida oleksid võinud teha. Esiteks lasta akvaariumil korralikult sisse töötada ja oodata uute asunike sissetoomisega. Ilmselt sai sinu toodud kalakesele saatuslikuks kolimisstress, mis nõrgestas kala immuunsüsteemi ja varjatud haigus lõi välja.

küsimus veel: milleks sulle soojendus, kui kuldkalu pead. Antud hetkel on see ainult krevettide jaoks, kes tahavad siiski mõnevõrra kõrgemat temperatuuri - 24C.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

LuLu kirjutas:
Tere!
4. Vee parameetrid
Täna tegin testid:
PH =8
NO3 = ~5
NO2 = <0,3
NO2-N = < 0,1
KH = 7

Selles ongi viga, et akvaarium polnud veel jõudnud sisse töötada, enne ei tohiks kalu sisse panna kui NO2 ja N on 0. NO2 üle 0,1 mõjub hävitavalt bakterite elutegevusele ning häirib tasakaalu.
Abiks 1/3 veevahetust ning Denitroli doseerimine vähemalt 4 päeva järjest + filtrimaterjal Clearmec plus.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 23, 2008 12:07 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Pets kirjutas:
Mina arvan, et sina ei ole midagi väga valesti teinud!

On aga asju, mida oleksid võinud teha. Esiteks lasta akvaariumil korralikult sisse töötada ja oodata uute asunike sissetoomisega. Ilmselt sai sinu toodud kalakesele saatuslikuks kolimisstress, mis nõrgestas kala immuunsüsteemi ja varjatud haigus lõi välja.

küsimus veel: milleks sulle soojendus, kui kuldkalu pead. Antud hetkel on see ainult krevettide jaoks, kes tahavad siiski mõnevõrra kõrgemat temperatuuri - 24C.

ei saa vaiki olla. ka kuldkalade akvaariumis on soojendi täitsa omal kohal. soojendi ülesanne ei ole ainult vett soojendada, vaid ka hoida vee temperatuur stabiilsena.

üldjuhul on vesi toatemperatuurist 1-2C jahedam ja automaatsoojendi reguleerituna kuldkaladele sobiva temperatuuri peale ehk siis tavaliselt miinimumi, tõepoolest tööle ei hakka. paraku ei kujuta nt. mina ette, et te mitte kunagi nt. akent talvel õhutamiseks lahti ei tee või mõnes paneelikas võib juhtuda ka, et ühistu asjapulgad on pensionäride survel küttega kokkuhoidlikud. ahiküttega vendadele pole vist soojendi olemasolu vaja meelde tuletada - tänavu talveks prognoositakse ligi -25C külmasid. ühesõnaga, leiba küsib see pulk ootereziimil heal juhul 2 eeki kuus aga võib päästa nii mõnegi kuldkala, kui temperatuur järsult langeb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 23, 2008 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Kuidas kala akvasse panid - mauhh vette või lasid kotiga vees ujuda et temp-d ühtlustuksid?

Panin ikka kotiga vette ja ootasin. Selle koti peal oli kaa õpetus olemas, samamoodi tegin.

Lähen täna ostan selle Denitroli ja filtrimaterjali ära siis.
Loodan, et mu liigne agarus ogarus pole. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 23, 2008 06:16 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
soojendi ülesanne ei ole ainult vett soojendada, vaid ka hoida vee temperatuur stabiilsena.

Loomulikult Maria on sul õigus 8)

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver