Tere!
Ma ei osanud teemat kuhugile mujale paigutada. Tegemist siis minu esimese akvaariumiga ja täna hommikul oli ka esinene surm.
1. Sinu akvaariumi suurus ja mõõtmed. 120 l; 80x40x40 cm; oli 2 kuldkala (nüüdseks 1 siis) ja 7 krevetti (ei oska öelda palju neid elus)
2. Tehnika: Mis filtrit kasutad, kui võimas soojendi, kui tugev valgus? Filter: Eheim ecco; soojendi: 100W, 100-150 l akva jaoks; õhupump: ProSilent S500, 150 l/h; valgus: Philips 39W/480 (valguse sain akvaariumiga kaasa).
3. Milline on pinnas, taimed, dekoratsioonid? Aluskiht on peenem kruus, pealiskiht kruus fraktsiooniga 5-8 mm, mõned rannast korjatud kivid kaa, 2 taime ja Savanna juurikas. (Kivid ja juurikas enne akvaariumisse panemist korralikult läbi keedetud).
4. Vee parameetrid Täna tegin testid:
PH =8
NO3 = ~5
NO2 = <0,3
NO2-N = < 0,1
KH = 7
Temperatuur 20 kraadi
5. Veel midagi, mida peaks teadma. Akvaarium on töötanud umbes 1,5 nädalat (pilt on albumis olemas). Korra olen puhastanud ja veevahetust teinud umbes 1/3. kemikaalidest olen kasutanud vaid Biotopol-i ja seda juhistele vastavalt lisanud. Sissetöötada akvaarium ei saanud, 1 kuldkala oli kohe sees. Varem ujus kalake umbes nädala mullis (rumal kingitus). Kuna akvaarium tundus tühi 1 kalaga, siis ostsin 2 kala juurde. Üleeile hommikul (5 päeva ostmisest hiljem) aga märkasin, et uus kala oli kuidagi uimane, seljauim oli longus ja kalake oli kas taimede taga peidus või akvaariumi nurgas. Uimed olid muidu terved. Vanem kala aga ujus reipalt ringi. Täna hommikul oli uuem kalake juba teise ilma läinud.
Kas olen midagi väga valesti teinud? Milles võib probleem olla?