foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 21, 2008 05:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Eile õhtul avastasin, et ei leia enam enda lemmikut Corydoras Pandat oma akvaariumist. Pärast pikki otsinguid leidsin Panda jäänused teo alt, mida tigu siis töötles samal ajal. Kuna ise olin paar päeva kodust ära, siis ei oska aimatagi, miks Panda ära suri. Kas on võimalik, et mõni teistest kaladest tegi talle liiga? (ära olekul oli valgus ja hapnik väljas, varem pole see probleemiks olnud).
Igaljuhul on Microgeophagus ramiresi'del nüüd uimedel mingid kahtlased ollused. Valged, lähemalt vaadatuna koosnevad väga väikestest täppidest. Kehapinnast veidikene kõrgemal. Täpid asuvad kõikidel uimedel, mis kalal on. Eelmine nädal sai soetatud ka uus taim ühe foorumikasutaja käest, äkki sain sealt mõne viiruse kaasa?

Ei oskagi nüüd kindlaks teha, kas parasiit- või seenhaigus?

Akva 70L, temp 24-25'

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 21, 2008 11:08 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas on selline tunne, nagu kala oleks tuhksuhkruga üle raputatud? või on täpid ikkagi selgepiirilised ja hästi eristuvad? kas kehal täppe ei ole veel?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kehapeal täppe ei ole, täpid on ainult uimedel. Ja need on selgete piiridega. Eilse päevaga jäi üks neoon veel haigeks. Miksipärast neoonide ja microgeophagus ramirezidel on need täpid natuke erinevad. Neoonidel on see suus ja suhteliselt läbipaistev,mustjate täppidega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 22, 2008 09:23 
Guru
Kasutaja avatar

hmm... praegu olen kahevahel, kas see on ichthyophthirius multifilis või ichthyopthiriuse aasia vorm, viimast on suht raske ravida. aga pane mingi parasiidiravim sisse, nt. Sera costapur või JBL punktol. kui on tavaline ich, siis peaks jagu saama. kirjuta uuesti 3-4 päeva peale ravi alustamist, kas on vähemaks jäänud täppe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 23, 2008 07:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lõppude lõpuks sain poest ka midagi ravimiseks, küll mitte seda mida Sina soovitasid, aga pidavat olema sama toimega. Firmalt Asoo - Anti White Spots. Eemaldasin söefiltri ja lisasin esimese koguse ravimit akvaariumisse. Loodetavasti kaovad kaladelt ka täpid =) Annan teada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 29, 2008 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii. Nädalane kuur Asoo - Anti White Spots'iga saab täna läbi. Kahjuks ei ole mingeid paranemismärke küll kaladel näha. :? Ei oskagi midagi teha, kas peaks järgmist ravimit katsetama hakkama? Ja kui see ravim välja ei ravinud, siis mis haigusega ikkagi tegemist on?

Kalakese poodi ei ole vist oma küsimustega mõtet minna (sealt ostin kalad), kuna üldjuhul midagi konkreetset pole mulle seal mitte kordagi vastatud.

Maria äkki oskad veel midagi soovitada?

:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 29, 2008 09:30 
Guru
Kasutaja avatar

tee söega filtreerimine 48h ja mõõda no3 tase, kui on üle normi, siis tee veevahetus 30% sifoonimisega ja pane sisse sera bactopur direct pool doosi ja 24h tundi hiljem sera costapur täisdoos (katsu hankida just sera ravimid, vt. varia all oli vist teema kust poest mida saab), azooga on mul endal 0 kokkupuudet ja ma ei oska kommenteerida, kuidas see toimib või ei toimi. kahtlustan siiski, et ichi aasia vormiga tegu, see on väga pahasti ravile alluv. tõsta ravi ajaks temperatuuri 2C võrra, see kiirendab parasiidi elutsüklit ja aitab ravimil kiiremini toimida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 03:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

nonii. olen 5 päeva järjest pannu akvaariumisse vajaliku koguse sera bactopurit ja haigusnähud ei paista küll kuhugi kaduvat. temperatuuri tõstisn 24' pealt 27 peale, söe padja eemaldasin ka filtrist ja vesi on päev otsa ringluses olnud. enne ravi alustamist vahetasin ka 30% vett. Mis nüüd siis? On veeel mõni ravim mida katsetada võiksin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 05:50 
Guru
Kasutaja avatar

sa costapuri ikka lisasid sellele otsa, nagu ma kirjutasin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

oih. ennem läks sassi, costapur on see mida olen nüüd iga päev lisanud. Lauteri tänava poes öeldi et mõlemat pole mõtet panna. Bactopurit ja Costapuri. Nii ostsingi ainult costapuri.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 09:50 
Guru
Kasutaja avatar

kui see oleks olnud tavaline ich, siis oleks azoo sellest jagu saanud, ma arvan. kui see on aasia ich, siis palja parasiidiravimiga pole midagi teha, tuleb kasutada just kombineeritud ravi. kuna ma ei tea, mida sa lauteris rääkisid või ei rääkinud, siis targem on nende edasistest soovitustest lähtuda, sest mina ei saa teiste eest vigade parandust teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna vaatasin et üks ramirezi on terveks saanud, teine aga mitte. Samuti lahkus hommikul mu akvaariumist üks neoon. Ja veel üks teine neoon on väga väga imelik. Ravimi manustamisele tegin lõpu. Kui neoonid ka nakkunud, kas siis saaks mingit muud haigust diagnoosida?
Neoonidel on pärakuuimed osaliselt lõhestunud. Ramirezi seljauim taandub haiguse kohast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 10:49 
Guru
Kasutaja avatar

parasiidid tungides läbi naha, kahjustavad seda ja jätavad bakteritele vaba juurdepääsu kehasse. ilmselt see sekundaarne bakterinfektsioon ongi, mida oleks saanud samuti ennetada, lisades õigeaegselt bactopuri. hoiatan aga kohe ette, et kolmandat ravikuuri su kalad enam ilmselt üle ei ela.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 11, 2008 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Eemaldasin kahtlased kalad akvaariumist, eks paistab kas vastu peavad. Haige ramireziga ei oska midagi enam peale hakata. Kui nüüd ramirezid edasi elavad, kas 2 nädalapärast võin ravi korrata?

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver