tundub et juba mõnda aega on midagi mu akvas valesti . järeldused sellest, et umbes 1,5-2 kuud tagasi avastasin mõnel gupil sabades lõhed. kuna osad olid terved ja midagi muud ei toimunud, ei osanud ka halba arvata. siis kadus ilus punane gupi jäljetult. mõne aja pärast kadus ka valge-tumedate täppidega gupi. kuna ülejäänud olid rõõmsad ja terved edasi, lootsin et asi sellega piirdub ja nad surid ehk vanadusse.
rumala peaga tõin koju ühe uue punase gupi, kes suri mõned päevad hiljem.
ülejäänud ikka rõõmsad ja pealtnäha terved.
mul on 63l akva alates 04.2008, hydor crystal filter ja soojendi - temp 26 kraadi, 2*15W valgust 11h ööpäevas, veevahetus 1*nädalas 20-30%(sifoonin põhja+ filtripuhastus iga 2 nädala tagant)
ph 8, gh 8, kh 6, no3 0, fe 0, po4 0
vahel lisan aciloni ph alandamiseks 8lt 7-le
algul võitlesin niitvetikaga, peale akva taimede täisistutamist kadus probleem peaaegu et päevapealt. siis vahetasin ka vett mõnikord üle 2 nädala ja filter sai korra kuus ehk läbi loputatud. nüüd olen suurest hirmust iga nädal ka filtrit pesnud ja vetikas tõstab jälle pead. liigne puhastamine ja bakterikultuuri hävinemine?
kalu oli enne surema hakkamist 8 gupit, 3 otot + gupimaimud 1cm(kuni 10tk) praeguseks on 4 suurt gupit, 3 otot, 1 ants, +gupimaimud(kuni 10)
kas on veega midagi totaalselt valesti? mis teste veel teha võiks?
üleasustus? (samas NO3 näitusid kontrollin pidevalt ja see on 0-10 kogu aeg)
mingi salapärane haigus?
ette tänud kaasamõtlemise eest!