Aitrall kirjutas:
Mure nüüd seekord juba teise neooniga.
Tal on lülisamba kõverdumine, millest siis keha kõver, mis oli juma ammu-ammu kõver, aga mitte nii, et kalake ujuda poleks saanud. Nüüd ta pea alaspidi, kalal on ennast raske õiges ujumisasendis hoida. Kõik oli korras, üle-öö jäi äkki haigeks.
Saba ei narmenda, uimed korras.
Sama asi ühesõnaga nagu esimesel neoonil oli, ainult et temal ei ole pool saba puudu.
Uurinud olen siit palju selle kohta, aga täpselt pole aru saanud, mis haigus tal olla võiks. Sest bakteriga ega seenega tegu ei ole kirjeldusi lugedes.
Arvan, et see ikka see neoonide haigus, mis neil pidavat organismis sees olema, välja lööb sellega, et keha kõverdub, kala ei ole enam nii värviline kui muidu ja ravi pidi puuduma
Aga ma ikka uurin üle, äkki saaks tema heaks midagi teha, mingit ravi?
Kahju vaadata, et kala juba paar päeva ahmib tavalisest rohkem õhku ja ripub pea alaspidi, aga ise olles veel vapper, et üritab süüa võtta, kuigi see eriti tal ei õnnestu.
haigused liigituvad viide gruppi: bakterhaigused, parasiithaigused, seenhaigused, viirushaigused, keskkonnamuutustest ja traumadest põhjustatud haigused. neist nakkavad on 4 esimest. eelmises postituses tood välja bakterhaiguse, järgmises ütled, et see ei vasta bakterhaiguse kirjeldusele. viita allikale, kust sellist infot lugesid. mina ei tea ühtegi kala normaalses mikroflooras elavat organismi, mis normaalsete akvaariumitingimuste juures selliseid nähtusid põhjustaks.
kalade värvi tuhmumine on üldine haigusliku seisundi näitaja ja võib kaasneda enamiku haigustega.
elenile - haiguste alarubriik ja vt. teemat "enne postitamist loe seda", kui sealt abi ei saa, siis koos akvaariumi infoga uus teema haiguste alarubriiki. siinses sigrimigris ei tee enam varsti vahet, kellele on juba vastatud ja kelle kalal millised sümptomid olid. katsuge ka õigetes alarubriikides püsida. mõne päeva pärast liigutan ka selle teema õigesse kohta.