foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Sabad katki
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 18, 2008 06:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üsna mitmel minu akva asukal on sabad katki (leekbarbustel, isasel mõõgul ja ka guraami sabas lõhe) ja juba mitu päeva on see nii. Samas sügavad nad ennast vastu taimi, tihemini on seda teinud barbused (nii kord -paar päevas arvan ma) ja täna sügas SAE ka ennast isuga. Uimed kleepunud pole, mingeid täppe-laike-hägu ei ole. Kalad muidu aktiivsed ja isu on neil ka hea nagu alati. Isasel mõõgul oleks nagu saba ots väheke heledam aga see ongi tal toomisest saadik (mitu kuud) nii olnud ja lühemaks nagu pole ka kulunud...

Vesi: NO3 - 20
ph - 7,6
kh 8
gh 6
temp 26
viimane veevahetus eile ~20 l. Ühesõnaga vesi selline nagu harilikult on.
Millega tegemist võiks olla?
Ravimitest on mul kodus sera costapur ja bactopur olemas.

Ahjaa, unustasin mainida, et ancistrusepapi tuulutab juba oma 4 päeva marja. Kuidas see marjale mõjuda võib, kui rohtu vaja akvasse panna???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 18, 2008 10:06 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
bactopuriga võiks kuuri läbi teha, marja see ei mõjuta, tõenäoliselt algav uimemädanik ikkagi, ma kahtlustan. teine variant on see, et ants on oma pesakaitsmisega hoos ja kipub teiste vastu agressiivne olema (nad vahel teevad nii). igal juhul on ka trauma puhul mõistlik baktopur akvaariumisse panna, sest igasugused haavandid on haigustekitajatele väga meeltmööda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 19, 2008 08:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh Maria!
Kahtlustasin ise ka, et antsud kurja juured on. Isegi mamma-ants on agressiivne juba mitu päeva, ajab teisi kurgiviilu juurest pidevalt minema.
Eks läheb siis täna rohi akvasse ja loodame parimat.

Üles
 Teema pealkiri: sabad katki...
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

kasutan teemat ära...
minu isastel gupidel (mitte kõigil) on sabad katki(nagu kass oleks küünega lõhed sisse tõmmanud), midagi nende käitumises muutunud pole.
vee temperatuur on vahepeal kõikunud kõvasti ja hetkel näitab 22 C - kas see võib olla põhjus uimemädaniku tekkeks?
(peaks nüüd sügisel vist soojenduspulga ära ostma, sest mul akva akna all ja lahtisest aknast puhub öösiti juba päris jahedat tuult.)
kas peaksin kindlasti ravima, või paranevad haavad ise?
ette tänud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 07:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asukoht: Tartu (üldiselt tartu lähedal) aga vahepeal ka mujal :D
Ma ei tea mida teised sellepeale ütlevad aga minuarust on küll normaalne, et neil võivad sabad katki minna minu omadel oli peaaegu kõigil. :D :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 07:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kohe kindlasti ei ole see normaalne, et gupide sabades lõhed jne. üldiselt õeldakse ka seda, et ei ole hea kui akva on nö tõmbetuule käes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 08:48 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
no3 liiga kõrge tase või ph liiga madal tase võivad samuti sabade lõhenemist põhjustada. siiski, ma ei ole selgeltnägija, seega on vaja teada täpsemat infot akvaariumi kohta, vt. "enne postitamist loe seda".

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 03, 2008 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
no3 liiga kõrge tase või ph liiga madal tase võivad samuti sabade lõhenemist põhjustada. siiski, ma ei ole selgeltnägija, seega on vaja teada täpsemat infot akvaariumi kohta, vt. "enne postitamist loe seda".

tänud. kahjuks pole mahti olnud teste teha, siiani vesi ok olnud ja puhastus iganädal regulaarselt toimunud. niisiis eeldan et NO3 on normis kuid ph-d olen küll alandanud Aciloniga(et taimed ikka vohaksid :oops:)ja paar korda läks vist tiba liiale ja mul polnud aega enam mõõta tulemust...niiet see võib olla vabalt minu kalade sabalõhenemise põhjuseks. olen nüüd ettevaatlikum.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver