foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkalal silm paistes??!
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 10, 2008 05:32 
Akvarist

Mul on kaks kuldkala 54l akvaariumis juba üle aasta ilusti elanud, ühtegi häda pole olnud. Aga täna tulin koju ja avastasin, et ühel kuldkalal on üks silm kuidagi üles paistetanud. Pilt ka, et arusaadavam oleks: http://fotoalbum.ee/photos/eleri5/34471311 Uimasem on ka, kui tavaliselt. Ja samas teine kuldkala on just äkilisem vahepeal. milles probleem võib olla? otsisin, aga ei leidnud kuskilt vastust 8-)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 10, 2008 06:31 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tegemist on tõenäoliselt dropsyga, mida võivad põhjustada nii bakter- kui parasiithaigused, harvem viirushaigused. ravi alusta jbl furanoliga, kruvi temperatuur 2C ülespoole, jälgi, et oleks korralik õhustus. kui 1. kuur furanoliga ei aita, siis teed söega filtreerimise ja akvaariumisse jbl punktol.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 12, 2008 10:38 
Akvarist

üks asi veel.. täna märkasin, et sellel samal kalal on küljepeale ka mingi muna tekkinud, kust vahepeal nagu mingit valget lima tuleb. lugesin seda lk küll, kus haigustest kirjas oli, aga täpselt sellele vastavat küll ei osanud leida.

ja siis see jbl furanol? kust ma seda saaks ja mida ma täpselt tegema peaks? sry, aga ma pole tõesti kursis :$

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 13, 2008 06:56 
Guru
Kasutaja avatar

see on akvaariumikalade bakterhaiguste vastane vahend ja saad akvaariumipoodidest osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 16, 2008 10:13 
Akvarist

Poest soovitati hoopis mingeid tablette Bactopur direct, mille vette panin lihtsalt. kaasasolnud paberil oli kirjas, et kolme päeva jooksul peaks paranemismärke näha olema ja siis tuleb pool veest ka välja vahetada. ja tõesti, kalade olukord on paranenud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 16, 2008 11:07 
Guru
Kasutaja avatar

bactopur direct on samuti bakterivastane ravim ja sobib ka, nii, et kõik ok. loodan, et kalad saavad terveks.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver