foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juul 25, 2008 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu ühel teleskoobil kasvas üks silm kohe hirmus suureks ja minu arust kasvab veelgi,teine silm on poole väiksem. Gupi poegadega on jälle selline probleem,et mõni teeb kukkerpalle umbes kaks päeva ja siis rahuneb maha ,aga selgroog jääb kõveraks,olen selliseid poegi alles jätnud ja nendest on saanud suured kalad ,isegi on poeginud ja näivad tervise juures,vaatamata sellele ,et selgrood on kõverad. Mis need küll olla võiksid,palun aidake kui saate!!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 26, 2008 12:30 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
teleskoobi silma osas arvan, et tegu on vedelikupeetusega ja tursega silmas, mis on tavaliselt tingitud bakteriaalsest infektsioonist, harvem parasiitide poolt põhjustatud. inglise keeles nimetatakse seda dropsyks. ravimise ajaks tõsta kala eraldi ämbrisse (vähemalt 10L), pane sinna õhutus (kui sul eraldi õhupumpa ei ole, muretse endale patareitoitel õhupump, maksab 100 krooni ringis ja võiks igal akvaristil kodus olla elektrikatkestuste või muude hädajuhtumite tarvis).
ravi alustad bakterivastase ravimiga. sobib nt. sera bactopur directi tabletid, 10L kohta veerand tabletti. ravimit hoiad vees 7 päeva, selle aja sees vett panges ei vaheta, toida minimaalselt ja ainult ülepäeviti. kui 7 päeva möödas, kirjuta uuesti, vaatame, kas on vaja midagi lisaks teha või ravimit vahetada.

gupide osas on asjalood nii, et selgroo kõverdumisel on 2 põhjust - 1. suguluspaaritus, mille käigus on paaritunud veresugulased, nt. õed ja vennad omavahel. umbes 2.-3. põlvkonnal hakkavad juba avalduma geneetilised vead. teine põhjus on üleasustus (kalade asustustihedus on akvaariumi mahu kohta liiga suur). võib olla üks põhjus ja võivad olla ka mõlemad koos.

lingi all "enne postitamist loe seda" on tumedas kirjas toodud vajalikud andmed, mida on vaja selleks, et sind aidata saaks, pane need ka kenasti kirja.

P.S. kuldkalalised (st. antud juhul teleskoop) ja gupid ei sobi tegelikult ühte akvaariumisse elama aga see on juba teine teema, mis käib külmaveekalade või akvaariumikalade alarubriiki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 27, 2008 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh nõu eest,proovin teleskoopi sellise ravimiga aidata. Gupid ja teleskoobid ei ela mul ühes akvaariumis. Teleskoobid elavad kahekesi eraldi,gupid eraldi ja kolmandas on veel ühed kalad ,kelle nimi mul ei tule meelde praegu. Gupid on mul tõesti olnud mitu aastat ja ma ei ole uusi toonud,aga kas ma peaks nad siis ära andma osaliselt ja uusi ostma natuke.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 27, 2008 01:30 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
alles võiksid jätta kas ainult isased või ainult emased ja juurde tuua erinevatest kohtadest vastassoo esindajaid. kuna poodides on rohkem saada isaseid kalu, siis kui kavatsed kalad osta, jäta alles emased.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 27, 2008 06:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Ääremärkusena juhuks kui lisa õhupumpa pole: selleks sobib ka täispuhutud õhupall. Voolik külge, murrad ta kusagil tagasi ja murdekoha tugevust sätid pesulõksuga. See oleks reduktori asemel. Palli peaksid täis puhuma nii, et hingad sisse ja välja kohe palli.
Patareidel töötav pump on mõistagi mugavam.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 28, 2008 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitäh,aga ma ostan ikka selle patareidega pumba,äkki läheb teinekordki tarvis,homme lähen pärnu otsima kas on neid kõiki asju seal võtta,seda pumpa ja kalale rohtu.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver