foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kala on haige?
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 12:38 
Akvarist

Olen niii õnnetu.Kala nimega clown loach on täiesti ära nälginud välimusega.ribid kõik paistavad.ise on ta hästi loid tahab termomeetri taha peitu pugeda.sööma küll tuli.juba teine kala kes imelikul kombel kõhnaks jääb.haikala moodi kala on ka teistest peenem aga rõõmus ja elav.akva on 120l.vesi 25.poolteist kuud käinud.elustaimi on ja pump .mullitaja.koristan nii nagu peab kord nädalas.süüja annan kord päevas. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 01:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kas tohib küsida palju sul kalu selles 120l kokku on? st palju isendeid igast liigist? :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 03:04 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas kõht on justkui sissepoole lohkus ka? kas väljaheited on normaalsed? pikki järelrippuvaid väljaheiteid ei ole täheldanud? või mulle väljaheidetes?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 03:40 
Akvarist

justkui oleks küll kõht seespool.väljaheidet ei ripu taga.nüüd konutab kivipeal aga hingab veel.akvas on mul 4haikala moodi kala,1nugakala,4platyt,10 parvekala rohelised barbused ,2antsu,1antsu sarnane kala,2upndowni,3saed ,2clown loachi,2ctenopoma climbing pereh,2flying foxi,2leopard coryt. :roll:2mollit ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 04:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oioioi! Sul on seal 120 liitri kohta ikka hirmus suur see seltskond... Pole ma küll mingi arvamusliider, aga üleasustus on kohe kindlasti üks sagedasematest kalade stressi ja haiguste tekitajatest...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 05:05 
Guru
Kasutaja avatar

ph, kh, no3 tasemed, mõõda enne, kui midagi akvaariumisse paned. kõigepealt soovitaks teha 7-päevase kuuri sera bactopur directiga (pool doosi, kuna botiad taluvad ravimeid halvasti), hoia käepärast akvaariumist võetud puhas vesi, juhuks, kui botiad ravimile halvasti reageerivad. peale seda söega filtreerimine. kui 10 päeva peale ravi ei ole asi üldse muutunud, siis kirjuta uuesti. elustoitu ära ravi perioodil kasuta (külmutatult on lubatud).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 06:14 
Akvarist

loll küsimus aga kas sain õieti aru.enne teen ravi ära ja siis filtreerin söega? :oops:kas mu akvas on mingi hirmus haigus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 06:29 
Guru
Kasutaja avatar

söega filtreeritakse ravimijäägid veest välja. tõenäoliselt on sisemine bakteriaalne infektsioon või sooleparasiidid. kuna bakteriaalne infektsioon on tõenäolisem ja ravi leebem, siis alustad sellest. tavaliselt on need hädad sagedasemad korralikult aklimatiseerimata kaladel ja/või halva veekvaliteediga akvaariumites - selle viimase pärast testid. sest kui algpõhjusest ei vabane, tuleb jama tagasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 07:32 
Akvarist

panin tableti akvasse.nüüd siis 3päeva pärast vahetan pool kogust vett või?õpetusest lugesin??või 7päeva pärast teen veevahetuse?rohtu ostsin igaksjuhuks 4tbletti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 13, 2008 09:22 
Guru
Kasutaja avatar

teed 7 päeva jutti ilma veevahetuseta, rohtu juurde ei pane. kodus võiks ülejäänu niikuinii igaks juhuks olemas olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 14, 2008 10:14 
Akvarist

ei tea kas võin juba rõõmustada aga kala elas öö üle.igatahes suur,suur aitähh abieest Maria!!!!!nüüd siis 7päeva lasen neil olla selles rohuvees?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 15, 2008 01:51 
Guru
Kasutaja avatar

ma endaarust kirjutasin küll nii, et ei tohiks kahel või enamal moel aru saada aga jah, 7 päeva hoiad ravimit akvaariumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 20, 2008 09:27 
Akvarist

nädal on nüüd läbi.rohi oli ilusti akvas.seda haiget kala pole enam näinud.vist on surnud.aga eile suri nugakala ära :( .lihtsalt ujus nagu puutükk suu ammuli.ja natukese aja pärast oligi kutu.väljast oli tal kõik korras.kas olen nüüd õigesti aru saanud .homme teeen nagu alati aakva puhastuse.kas pean veel rohtu panema?teised kalad on kõik korras.ja küsimus . et kas nuga võis sellest rohust ära surra?äkki talle ei sobinud?ma vist olen liiga nõrganärviline akvaariumi pidamiseks.nii kahju kui kalad ära surevad. :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 20, 2008 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
ka mina olen Siljaga nõus. sul on tõesti väikestviisi üleasustus akvaariumis ja see võib täitsa olla üks haiguste ja stressi tekitaja... pole ime, et osad kalad ei pea vastu ja surevad. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 20, 2008 05:28 
Akvarist

imelik küll kõik ju ostsin poest ja müüja ei öelnud midagi ,et palju saab.ega mina ju algajana ei tea palju võib.loodan , et nüüd siis on neid parasjagu kui 3 on kututd :oops: .

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver