helan kirjutas:
Tere,
Olen oma äsjarajatud akvaariumiga juba probleemidega vastakuti.
Akvaarium ~425 l, välisfilter, soojendi, mullitaja, taimi pole.
Kaladeta oli töös 2 nädalat.
Siis sai sisse toodud korraga kogu seltskond. Hetkel neid ikka on.
2 green terrorit ( need on suuremad),6 Jack Dempseyt (mõte oli neist paar kujundada ja siis teistest loobuda, need on hetkel 5-6cm) , 10 tiiger bootiat (neist arvati ka poes, et kõik ei pruugi jääda) ja mõned põhjakoristajad.
Kalad on olnud sees 3 nädalat. Algselt märkasin kalu harva aegajalt vastu kive ja juurikat end mööda ujudes nühkimas. Nüüd on asi päris tihedaks läinud.
Ka on tekkinud botiatele,mitte kõigile, mõned imepisikesed valged täpid.
Sabad,uimed on terved, kalad ise kõik rõõmsad, koguaeg küsivad süüa.
Ka suurel green terroril märkasin täppe sabal, turjal .Algul üksikuid.
Täna hommikul aga tundus nagu oleks uimed ja turi lausa imepeenikese tolmupuruga puistatud täis. Dempseydest ei saa aru. Need kirjud. Aga külge nühivad aegaajalt ka nemad.
Akvat olen 2 x puhastanud ja vett lisanud (~80 l).Vett käisin lausa 2 x poes testimas. Eile, päev pärast veevahetust polnud mingeid probleeme veega, kuigi tundus, et vees hõljuksid nagu mingid pisiterad.
Ah jaa. Akvat rajades sai lisatud sinna starterit ja veevahetuste käigus Easy Care (sisaldab mingeid baktereid ja seob kahjulikke metalle jne.)
Olen uurinud foorumist, raamatuist.Aga ei julge mingeid otsuseid vastu võtta.
Palun kogemustega inimestelt abi..
eespool minu privast ringi tõstetud jutt.
hädalisele endale: üsna tõenäoliselt on tegu odinoosiga, kui täpid tunduvad sellised tolmusarnased või oleks kala nagu tuhksuhkruga üle puistatud. aitavad odinoosivastased ravimid (saad kalapoest).
peale ravikuuri filtreerid vee aktiivsöega (min. 24, parem 48 tundi), vett ei vaheta. lisad uuesti baktereid sisaldavat vedelikku. järgmistel päevadel kontrolli no3 taset, kui see püsib normis (kuni 30mg/l on peale ravi ok), siis vett ei vaheta enne, kui nädala möödudes tavapärasel hulgal. kui kipub üle normi, siis väiksemate vahetustega võid alandada varem.
kõigile ülejäänutele: palun postitage jätkuvalt oma mured foorumi vastavasse alarubriiki. kui kalade terviseprobleemid on postitatud haiguste alarubriiki, siis ma 99% juhtudest ka vastan selles teemas. see, et sellised hädalised oma murega minu postkasti potsatavad, ei kiirenda
mitte kuidagi minu vastamist nendele küsimustele. halvemal juhul juhtub hoopis see, et mingil ajahetkel hakkab mu postkast üle ääre ajama ja häda jääb hoopis vastuseta. lisaks on tulevikus teistele sarnaste hädaga kimpus olijatele juba lahendusega probleem foorumist otsinguga üles leitav, minu privakastis olevat ei saa aga mitte kuidagi lugeda.