foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 02:52 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
helan kirjutas:
Tere,

Olen oma äsjarajatud akvaariumiga juba probleemidega vastakuti.
Akvaarium ~425 l, välisfilter, soojendi, mullitaja, taimi pole.
Kaladeta oli töös 2 nädalat.
Siis sai sisse toodud korraga kogu seltskond. Hetkel neid ikka on.
2 green terrorit ( need on suuremad),6 Jack Dempseyt (mõte oli neist paar kujundada ja siis teistest loobuda, need on hetkel 5-6cm) , 10 tiiger bootiat (neist arvati ka poes, et kõik ei pruugi jääda) ja mõned põhjakoristajad.
Kalad on olnud sees 3 nädalat. Algselt märkasin kalu harva aegajalt vastu kive ja juurikat end mööda ujudes nühkimas. Nüüd on asi päris tihedaks läinud.
Ka on tekkinud botiatele,mitte kõigile, mõned imepisikesed valged täpid.
Sabad,uimed on terved, kalad ise kõik rõõmsad, koguaeg küsivad süüa.
Ka suurel green terroril märkasin täppe sabal, turjal .Algul üksikuid.
Täna hommikul aga tundus nagu oleks uimed ja turi lausa imepeenikese tolmupuruga puistatud täis. Dempseydest ei saa aru. Need kirjud. Aga külge nühivad aegaajalt ka nemad.
Akvat olen 2 x puhastanud ja vett lisanud (~80 l).Vett käisin lausa 2 x poes testimas. Eile, päev pärast veevahetust polnud mingeid probleeme veega, kuigi tundus, et vees hõljuksid nagu mingid pisiterad.
Ah jaa. Akvat rajades sai lisatud sinna starterit ja veevahetuste käigus Easy Care (sisaldab mingeid baktereid ja seob kahjulikke metalle jne.)
Olen uurinud foorumist, raamatuist.Aga ei julge mingeid otsuseid vastu võtta.
Palun kogemustega inimestelt abi..

eespool minu privast ringi tõstetud jutt.

hädalisele endale: üsna tõenäoliselt on tegu odinoosiga, kui täpid tunduvad sellised tolmusarnased või oleks kala nagu tuhksuhkruga üle puistatud. aitavad odinoosivastased ravimid (saad kalapoest).
peale ravikuuri filtreerid vee aktiivsöega (min. 24, parem 48 tundi), vett ei vaheta. lisad uuesti baktereid sisaldavat vedelikku. järgmistel päevadel kontrolli no3 taset, kui see püsib normis (kuni 30mg/l on peale ravi ok), siis vett ei vaheta enne, kui nädala möödudes tavapärasel hulgal. kui kipub üle normi, siis väiksemate vahetustega võid alandada varem.

kõigile ülejäänutele: palun postitage jätkuvalt oma mured foorumi vastavasse alarubriiki. kui kalade terviseprobleemid on postitatud haiguste alarubriiki, siis ma 99% juhtudest ka vastan selles teemas. see, et sellised hädalised oma murega minu postkasti potsatavad, ei kiirenda mitte kuidagi minu vastamist nendele küsimustele. halvemal juhul juhtub hoopis see, et mingil ajahetkel hakkab mu postkast üle ääre ajama ja häda jääb hoopis vastuseta. lisaks on tulevikus teistele sarnaste hädaga kimpus olijatele juba lahendusega probleem foorumist otsinguga üles leitav, minu privakastis olevat ei saa aga mitte kuidagi lugeda.

Üles
 Teema pealkiri: kaladel täpid
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 05:19 
Akvarist

Tere õhtust,

Tänan vastuse eest. Vabandan, et esimene läkitus läks valesse kohta.

Otsisin siis linnast taga rohtu. Eile sai Sera oodinopur sisse pandud.
Kuna tegu on eri kaladega ja seal hulgas ka nende tiigerbootiatega, siis tegin nii, et pooled neist panin eraldi nõusse ja sinna ka rohi sisse.
Täna tegin N03 ja CU testi.
N03 oli kõrge (40) ja CU näitas mõlemas 0. Viimasest ei saa üldse aru.
Ei tea kas tegin õieti, vahetasin nats vett siis. Testinud veel ei ole.
Aga kas on mingit seletust vase 0 seisule.
Kalad ise kes rohkem, kes vähem täpulised. Põhjakad, keda muidu harva näeb, on seintel. Bootiad aga peidus.
Ah jaa. Need, bootiad, keda eraldi panin said pool ravimi normist igaks juhuks.
Suures akvas ise arvan, et on välisfiltris mingi vaske kinni püüdev asi. Vaja veel sinn sisse piiluda.
Ühesõnaga. Jälle olen küsimuste ees. Mida teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 06:22 
Guru
Kasutaja avatar

"järgmistel päevadel" all mõtlesin siiski neid päevi, mis järgnevad ravikuuri lõpule, väljendasin end ebaselgelt ehk. ravikuuri ajal ravimi konsentratsiooni alandada ei tohiks, seetõttu lisa nüüd puuduolev kogus ravimit (arvestuslikult selle veehulga peale, mille sa akvaariumist välja võtsid ja uuega asendasid) tagasi akvaariumisse. Cu kohta oleneb testist, millega sa tegid, kontrolli ka testi aegumiskuupäeva.

Üles
 Teema pealkiri: kalade ravi
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 09:58 
Akvarist

Hommikust,

Ei saa kohe teisiti kui peab targemaga nõu pidama.
Tegelesin eile kõigepealt rohu ja vase testi aegumiskuupäevade selgitamisega.
Test tipp-topp. Rohul aga aeg ümber. Oli aasta 2006, kui ma õieti karbilt leidsin. Kuna mul oli sellegi leidmisega tegu siis tegin kodus niisama katset katseklaasis, kas rohi tomib. Toimis küll. Kuigi mulle tundub, et kontsentratsioon on lahjem.
Eile sai akvasse ja ka sinna teise anumasse rohi sisse pandud. Ja isegi pool veel juurde pandud, sest vastasel juhul oleks test näidanud väga nõrka vase taset.
Sai ka välisfiltrist söesvamm välja võetud, kuna selgus, et sel on ka neutraliseeriv toime. Teises anumas ei olegi hetkel filtrit.
Täna hommik algas siis uute testidega. Põhiakvas jälle seis 0 ja väiksemas 0,1.
Kuna rõhutati kangesti vase 0,25-0,3 taseme hoidmist, tegu kolmanda päevaga, sai hommikul uuest rohi sisse pandud. Seal kus test näitas 0,1 -sinna sai loomulikult väiksem kogus.
Keegi veel ära surnud pole. Kõige õnnetumas olukorras on vist suur green terror. Kõige täpilisem. On rohkem redus.
Minu küsimused on aga järgmised.
Rohu pakendil on juhiseid kuni kolmeks päevaks.
Kuidas ma pean edasi toimima? Rohtu on ka järgi heal juhul üheks korraks ( tegelikult vist vähemgi).
Kui ravi jätkub samas vaimus, on mul vaja lisa hankida. Võib juhtuda, et poodidest seda ei leia. Kas ma võin mõne muu firma rohuga seda asendada? Kas on anda mõningaid variante?
On mul siis vahepeal vaja vett neutraliseerida ka, kui rohtu vahetan?
Aga enim vaevab mind see küsimus. Kuhu kaob akvast vask?
Kas võib see olla tingitud sellest, et kui ma kaks päeva tagasi vahetasin natsa vett, sai lisatud ka Easy Care ( seal oli kirjas, et kas seob või neutraliseerib neid kahjulikke metalle). Tavaoludes hea asi.

Tänud juba ette vastuse eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 10:56 
Guru
Kasutaja avatar

hommikust,

soovitan sul granuleeritud aktiivsöega akvaariumid läbi filtreerida ja uue rohuga koheselt alustada. kui preparaat on aegunud, siis cu taseme langemist saab seletada ehk vase väljasadenemisega veest, seega test ei näita seda, kuna vaseühendid ei ole vees lahustunud, vaid sadenenud põhja. tõsta temperatuur 30Cni, kui oled uue ravimi sisse pannud. 3 päeva ravi on piisav ainult siis, kui ravim toimib, antud juhul sean selle kahtluse alla.

Üles
 Teema pealkiri: kalade ravi
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 11:14 
Akvarist

Kas on mingi muu firma rohu nime pakkuda, mis oleks ka tõhus.
Ma kardan, et seda sama rohtu ma enam ei pruugi leida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 11:36 
Guru
Kasutaja avatar

JBL Oodinol sobib, tallinnas müüb jbl-i nt. "Kalake"

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis