1. akvaariumi mahutavus liitrites - 54 l
2. akvaariumis olevad seadmed - filter ja soojendi
3. veevahetuste intervall, vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg
üldiset olen üritanud kord nädalas ca 10%, jäi vahele aga 1 kuu. Vesi on selge ja ilus, vähe on põhjas prahti, jäätmeid aga mitte massiliselt
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed
Temp 24, PH 7,5
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki)
all kirjas. + elustaimi päris palju, laavakivi
Probleem, et kalad muudkui surevad
Lühikese aja jooksul on 4 tk läinud ja nüüd täna-homme läheb ilmselt ka must molly. Konutab nurgas.
Siiamaani pole ausalt märkanud mitte mingisugust muud käitumise muutumist kui nurgas konutamine. Praegu aga märkasin et viimane must molly tegi imelikke liigutusi veepiiril, ütleks et vänderdas.
Surnud kalad on kõverad ja heledad, lausa valged. Viisin hommikuse surnukeha kalapoodi uuringutele ja ta arvas, et äkki on põhjakoristaja üle käinud limaskestast, et see selline on. Ka kala saba oli räbal. praegustel kaladel on ilusad, ka sellel ka sellel haigel.
Samas mu emane platy paljuneb, ei saa aru, et ka isastel midagi viga oleks.
Mul oli kalavitamiinid, mida andsin, kahtlustasin, et äkki oli see aegunud (Karp oli mul kadunud) Sellega võisin nad ära mürgitada
Viimati vahetasin vett esmaspäeval. Äkki peaks veel vahetama?
Üritan pilte panna, aga vabandan ette et mobiiliga tehtud ja kvaliteet poel hea.
Olen märkanud et ka mu suurem põhjakoristaja (kelle nime ma ei tea praegu öelda) tigetseb ja ajab vahel kalu taga.
Proovin homme tuua ka NO3 testi.
Kas Maria oskab midagi kosta?
Jään ootele
p.s. isupuudust neil pole kellegil, tuli aga nurgast välja ja mugima
p.p.s. Ma olen ostnud 2 Ancistrust, kui juba rohkem kui kuu on üks kadunud. Akva pole ju nii väike, et ma ei näeks, aga no ei ole. Ei oska midagi arvata sellest, kuhu ta kadus.