foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on värske akvaarium, töötanud poolteist nädalat. Kalad lasin sisse 5 päeval ja eile suri kolm rasborat, kolm mis veel elus on, nendest ühel on pool keha ilma lihata :cry: ja kahel elusoleval on sabad puudu aga muidu keha on korras ja nad on natuke lõbusamad kui see üks rasbora. Lugesin siit, et vaja teha soola vanne - teen ja tundub, et nad tunnevad ennast halvemini peale seda vanni. Poodi saan alles homme, et rohtu osta - milles on asi :?: Süda nii valutab nende kalakeste pärast :cry: Teised kalad nagu gupid, mollyd on täitsa terved ja tunnevad ennast hästi. Ainult põhjakad istuvad mul pidevalt õhu toru sees, kas see on normaalne?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 05, 2008 01:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui palju sa kalu korraga sisse tõid? kas akvaarium töötas sisse tühjalt, st. ilma elusolendite ja taimedeta? oled mõõtnud peamisi vee parameetreid (ph, kh, no2, no3)? kui ei, siis poodi teste ostma.

soolavanne haavandite korral ei tehta, jäta see asi katki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 05, 2008 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaarium töötas sisse tühjalt paar päeva, siis tõin kolm gupit ja ancistrused. Ja kolme päeva pärast siis tuli veel kuus gupit, mollid ja 6 rasborat. Täna hommikuse seisuga on alles vaid kaks rasborat - teised surnud :( Teste teinud ei ole ja täna siis lähen ja ostan need testid ja vaatame mis seal on. Kas bakteri ravi rohu peaks ka ostma, kuna kahel rasboral on ikka sabad puudu?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 05, 2008 01:08 
Guru
Kasutaja avatar

igaks juhuks osta aga ära enne ravimit vette pane, kui on testid tehtud, võimalik, et on vaja veevahetus suuremas mahus teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 09:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Müüja natukene naeris mind poes välja ja küsis, et milleks mul neid veeteste vaja on. Ma seletasin aga ta vastas, et kui vesi on selge ja kui sa nädalas korra teed veevahetust 10 % ulatuses, siis ei saa olla veega midagi, mille pärast kalad surevad. Seletas, et haiguse võid akvaariumisse sisse tuua iga uue kalaga ja nõrgemad haigestuvad ja surevad. Nu mis mul siis muud üle jäi, ostsin oma rohu ja panin elie akvaariumisse ja ime, kalad on palju rõõmsamad ning isega kaks haiget allesjäänud rasborat ujuvad nüüd rõõmsalt akvaariumis ringi :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 05:11 
Guru
Kasutaja avatar

ega sa ei unustanud müüjale mainida, et sul on alles käivitatud akvaarium? sissetöötamistsükli ajal käivad keemilised protsessid veidi teisiti, seetõttu saatsin sind ka teste ostma, et veenduda, kas üks hädade algpõhjusi ei ole näiteks liiga kõrgeks kerkinud NO2 tase.

selleks, et kala haigestuks on kolm tingimust - 1. haiguse algallikas (nakatunud kala, haigete kaladega akvaariumist võetud vesi, taim või dekoratsioon, mustad käed, mikrobioloogiline saastatus kraanivees vms.) 2. soodne keskkond haiguse levikuks (temperatuur, veehügieeni puudulikkus, üleasustus jms.), 3. kalade vastuvõtlikkus haigusele (nõrk immuunsüsteem, stress (ka ümberasustamisjärgne), eelnevalt põetud haigused, eelnevad läbitud ravikuurid jms.). vaid parasiit- ja viirushaiguste levikuks piisab ainult esimesest punktist, ülejäänud haiguste levikuks peavad olema täidetud vähemalt kaks punkti kolmest. seega nii ümmarguselt, nagu müüja sulle püüdis selgeks teha, ei saa asja kahjuks võtta. sinu poolt kirjeldatud sümptomid viitavad bakteriaalsele haigustekitajale ja võimalikule järsule keemilisele mõjutusele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 06, 2008 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on nii kahju, et ma Eestis ei ela, kus ka tõenäoliselt targemad müüjad. Aga tead, kui lähed poodi ja müüja lihtsalt naerab su mure üle ja ei müü sulle vee testi, siis natuke eks mul enadalgi oli nutu maik suus :? Aga mul on hetkel hea meel et kalakesed tõesti tunnevad end hästi ja homme püüan minna teise poodi - ega mul siin lähedal neid rohkem polegi :( ja seal ehk müüakse mulle ka see veetest, siis anna teade, mis ma sealt välja lugesin. Igaljuhul, suured tänud abi eest :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 08, 2008 10:48 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kas see ikka oli müüja, äkki oli ostja või konkureeriva akvaristikapoe omanik :D

Mina soovitan sul tarkust koguda siit foorumist ja müüjale mitte üldse seletama hakata, miks sul neid teste vaja läheb. Lihtsalt osta siin soovitatud kraam ära. See pole ju lihtsalt võimalik, et müüja ei müü sulle seda mida sa osta tahad. Sa ikka raha pakkusid? :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 08, 2008 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega meil ka siin poodides abi saamisega paremad lood ei ole. Ma ka alles algaja ja läksin poode teste ostma, lihtsalt igaks juhuks, hea teada mis akvas sünnib, aga mind saadeti samuti esimese hooga sama targalt minema.. öeldi, et osta siis kui mingi jama on.. ei tahtnud minugi raha keegi. Suurem lootus on siit foorumist abi saada, kui poodidest.. Igatahes soovin, et sa oma probleemile lahenduse leiad. Edu soovides..

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver