foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 23, 2008 10:23 
Akvarist

kas naad kisuvad või on mingi haigus ,sabast on 1 riba alles ja kas see saba kasvab kunagi tagasi ka?

Teema liigutatud õigemasse kohta - Pets

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 23, 2008 11:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Tegu võib olla haigusega kui nt saba ääred valgeks muutunud. Siis võib olla tegu uimemädanikuga.
Kaklemine võib ka põhjus olla. Uuri kala lähemalt ja võrdle haiguste artiklis tooduga

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 23, 2008 11:38 
Akvarist

kui see on mädanik, kas siis võib ka teistele ka nakatuda?kas võib selles asi olla ,et ma sain uueg 10 gupid ja tema oli mul ainus ja need uued gupid tegit talle säru ja nüüd ma otsisin seda ilma sabata kala ja ei leia kusagilt ,ehk on surnud.kas aguatonist võib abi olla, sest seal on kirjas ,et kaitseb kala limaskesta

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 23, 2008 02:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Võimalik tõesti, et teised talle liiga tegid. Eriti siis, kui teised enamuses ka samast soost.
Peaksid ta eraldi akvasse tõstma toibumiseks ja võib-olla hiljem talle uue kodu leidma.
Jälgi ka teisi kalu, kas tekib mingeid haiguse tunnuseid. Kui jah, pead ravi üldakvas läbi viima.
Saba kasvab tagasi...kui kala ikka veel elus on. Veekeemiat ma ise ei kasutaks. Võib-olla vaid soolavanni aga sellest oskab Maria paremini rääkida.
Uimemädaniku lõpufaasis on kala väga apaatne (ei reageeri eriti isegi kinni püüdmisele), ujub kuidagi ...uimerdavalt, uimed on praktiliselt kadunud, jääkidel valged ääred.
Nakkavusest täpselt ei tea, terved kalad vist saavad ise hakkama. Vähemasti minul said.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 23, 2008 02:55 
Akvarist

ma nüüd proovisin pilte teha ja panin mõned enda pildialbumisse ehk keegi targem vaataks, kas on mingeid haigustunnuseid näha.kui on see haigus kas siis see võib ise ka mööda mina

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 01:52 
Akvarist

paistap, et ikka on uimemädanik, käisin kalapoes ja seal ei olnud tablette selle raviks, sain ühe vedeliku sera omnipur , kas see on sama efektiivne kui tabletid.ja veel küsiks ,et seal õpetuses on kirjas, et kui 7 päeva möödas siis peab söefiltriga 24 h filtreerima aga mul ei ole seda filtrit, kas siis pean lihtsalt vett pool ära vahetama? :oops:

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver