foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkalal tasakaaluhäired
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 06:45 
Akvarist

tere!
viimasel ajal on minu kala kogu aeg vee peal olnud ja ujub ka imelikult,nagu ei suudaks oma keha kontrollida.on teil aimu ,mis see peaks tähendama? vahepeal ta püüdis vee pealt õhumulle ja ma arvasin et äkki tal on õhupuudus ,aga ei peaks olema :? olen veidi mures!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 06:46 
Akvarist

ah ja seda ka et ta ei suudagi eriti põhjas olla,ta tõmbub iseeneseest vee peale:S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 07:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Tundub ujupõie haiguse moodi mida ravida ei saagi. See ei tapa, kala elab veel kaua. Räägi oma akva tingimuustest (esiteks kohe maht) ja vee parameetritest. Ja ... teemale vastataks rohkem kui ta oleks haiguste foorumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 07:22 
Akvarist

ma olen algaja ja ma ei teagi akvaariumi parameetreid ,silmajärgi nii umbes 12 l, akvaarium on ümmargune ja sees on 2 kuldkala.akvaarium on vist kitsas neile ,aga nad on paaegu aasta aega seal eland ja mingeid probleeme ei ole olnud ennem.söögiisu on kalal hea ,ainult see tasakaaluhäire.. :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 07:23 
Akvarist

12 liitriga liialdasin veidi....nii umbes 20 või 18 liitrit

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 07:57 
Akvarist

panin "haigest" pildid ka ülesse..sealon näha kuidas ta vee peal on.vahest on üldse vertikaalses asendis-nägu põhjas ,saba üleval..saad väikse ülevaate minu väikesest akvaariumist :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 08:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
njaa kahele kuldkalale on see väga väike akvaarium kui arvestada, et ühe kuldkala jaoks arvestataxe 25-50l vett. ja akvaks on sul "mull" .. sinna ei soovitata üldse kalu panna (selle kahjulikusest on siin palju räägitud ja paljudes maades on see üldse keelatud). aga jh arvata võib et kullakesel on ujupõis haige.
soovitan lugeda foorumist kuldkalade kohta ja nende pidamise kohta...
arvan ega sa vist ise ka ei taha, et nad piinleks.
:wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 08:38 
Akvarist

selge! akvaarium kingiti mulle sünnipäevaks,sp ei saanudki paremat valida.peaks hakkama teist akvaariumit soetama..
aga kas sellest ujupõie probleemist ei saagi lahti? nii kahju on vaadata kuidas ta piinleb :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 08:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei ole kuulnud küll, et see ravitav oleks. kala elab küll selle probleemiga edasi... kuid kunagi ei tea kui kaua. kahjuks :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 09:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pidavat olema ravimatu haigus. Sa pead lihtsalt vaatama, et kala saaks pinnakihtidest piisavalt süüa (aga ära mingil juhul üle paku!). Akvaarium on väga väike, nagu ma kahtlustasingi. See on muid 1 põhjustest, mis haigusi põhjustab. Stressi ja enneaegset surma kah. Teadsid, et kuldkala võib elada isegi 25 aastaseks? Sellises mullis on paar aastat ülihea tulemus. Umbes sama nagu ise elada pidevalt ja ainult vannitoas...
Muidugi on võimalik, et kala oli enne halbades tingimustes hoitud ning sina ta sellisena saidki.
Olulised on ka vee parameetrid: temperatuur jne. kuldkala on suur reostaja, tema tagant peab filter ja omanik pidevalt puhastama eriti arvestades pisikest eluruumi. Muidu kooleb omaenese s...u sisse. Sul filter ikka on akvas? Filter, mitte õhupump (mullitaja). Või pole sedagi?
Loe natuke foorumit (külmavee kalad) ja sobra netis. Sa oled nüüd kala omanik ja vastutad tema hea käekäigu eest. Tema ise ei saa oma elutingimusi valida aga sina saad neid võimalikult heaks muuta. Ja kuldkalad on tegelikult väga toredad!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 12, 2008 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen Felchiga nõus... kui võimalus on siis kindlasti muretse suurem akvaarium neile. vaata ka alateemat "müüa" sealt leidub vahel väga sootsalt akvaariumeid.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver